Buikgriep niet altijd onschuldig

Buikgriep komt veel voor. Ieder jaar krijgt zo’n 20% van de Nederlandse bevolking ermee te maken. Veel mensen onderschatten de mogelijke gevolgen die buikgriep met zich mee kan brengen. Maar de symptomen die er mee gepaard gaan zijn niet altijd even onschuldig als dat ze lijken. Deze kunnen namelijk zeer ernstig zijn.

Wat is buikgriep?

Buikgriep, is de verzamelnaam voor alle klachten, die worden veroorzaakt door een ontsteking van het slijmvlies in je maag-darmstelsel. De medische naam is gastro-enteritis. Vaak wordt buikgriep veroorzaakt door het norovirus, en zorgt wereldwijd voor 3 tot 5 miljard buikgriepgevallen per jaar. De duur van buikgriep verschilt, maar meestal word je vanzelf weer beter binnen 4 dagen.

Symptomen van buikgriep

De symptomen van buikgriep, veroorzaakt door het norovirus, beginnen meestal 15 tot 48 uur nadat je het virus hebt binnengekregen. Symptomen die vaak voorkomen zijn:

 • Overgeven.
 • Waterige diarree.
 • Hoofdpijn.
 • Buikpijn.
 • Maagkrampen.
 • Spierpijn.
 • Lichte koorts.

Oorzaken van buikgriep

Buikgriep kan veroorzaakt worden door een virus, bacterie of parasiet. Zo kun je buikgriep oplopen van de Salmonella bacterie of door besmet water te drinken of daarin te zwemmen. Het wordt echter meestal veroorzaakt door een virale infectie. Deze kan bijvoorbeeld worden overgedragen door middel van besmet voedsel. Het virus kan ook van de één op andere persoon worden overgedragen, en is daardoor erg besmettelijk. De meest voorkomende buikgriep virussen zijn de rotavirus, astrovirus, adenovirus en de norovirus.

Het norovirus kan worden overgedragen via voedsel, water dat besmet is met ontlasting, direct contact met een besmet persoon of via besmette oppervlaktes zoals een deurknop. Het norovirus is dus erg besmettelijk.

Oppassen met langdurige diarree

Het belangrijkste symptoom van buikgriep is toch wel (ernstige) diarree. Het is dan erg belangrijk dat je voldoende drinkt. Wanneer je dat niet doet, is de kans op uitdroging groot, en in heel ernstige gevallen kan je daar zelfs aan overlijden. Wanneer je diarree erg is, dan kun je aan je huisarts vragen of hij of zij daar iets voor kan geven.

Misselijkheid en braken bij buikgriep

Twee andere belangrijke symptomen zijn misselijkheid en braken. Ook op deze manier, kun je veel vocht verliezen wat de kans op uitdroging kan vergroten. Mensen die vanwege een stevige buikgriep, langer dan 24 uur niets kunnen binnenhouden, worden geadviseerd naar de huisarts te gaan. In bepaalde gevallen kan het namelijk nodig zijn, om vocht op een andere manier dan oraal, toe te dienen.

Tot slot

Een echte behandeling tegen buikgriep bestaat niet. Meestal verdwijnen de symptomen vanzelf na 1 tot 4 dagen. Bij buikgriep is het vooral belangrijk, om uitdroging te voorkomen. Daarom moet je voldoende vocht, suiker en zout binnen krijgen. Dit kan in de vorm van kleine hoeveelheden voedsel, orale rehydratie vloeistof (ORS), of als je erg ziek bent, een infuus in het ziekenhuis. Vooral bij baby’s en ouderen die buikgriep hebben, is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden.

Als je buikgriep hebt, heb je meestal geen zin in eten. Bouw dit weer rustig op. Eet kleine hoeveelheden van dat waar je trek in hebt. Op een gegeven moment zal je merken dat je eetlust weer normaal is.

Wanneer je geen aandacht aan buikgriep geeft, dan kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Dus wanneer het te lang duurt, of wanneer je er niet helemaal gerust op bent, neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij kan je nog steeds het best voorzien van de nodige informatie, en kan indien nodig meteen gepaste medicatie voorschrijven.

 

Bronnen: buikgriep.com en buikgriep.eu

77 reacties

 1. Anoniem 23 september 2018 at 10:14

  Vier jaar terug meende ik ook buikgriep te hebben het ging maar niet over die diarree, naar de huisarts toen bleek ik parasieten in de darmen te hebben met medicatie is dit gelukkig genezen

  Beantwoorden

 2. Anoniem 18 februari 2019 at 21:30

  Ik heb een verlaagde weerstand door medicatie. 3 maanden heb ik het norovirus gehad. Steeds opnieuw getest.Elke keer positief. De laatste test was eindelijk negatief.

  Beantwoorden

 3. Anoniem 24 december 2020 at 17:18

  Is het gek dat ik nu voor de derde keer in 3 maanden thuis diarree heb, misselijk ben en moet overgeven? In oktober had ik het heviger dan nu, toen had ik bijna 40 graden koorts, en vorige maand had ik vooral 2 weken diarree en minder eetlust.. Is het gek dat dat vaker terug lijkt te keren of is dat gewoon domme pech?

  Beantwoorden

 4. John (moderator) 24 december 2020 at 18:35

  Het kan pech zijn. Of er gaat iets niet goed met je voeding

  Beantwoorden

 5. Anoniem 22 februari 2021 at 10:45

  kan iemand mij zeggen of het normaal is om eens in de zoveel tijd buikgriep te hebben

  Beantwoorden

 6. Tandor 22 februari 2021 at 16:05

  En wat is om de zoveel tijd?
  Mogelijk, is het zeker. Het is een virus dat je kunt oplopen. Als je tenminste buikgriep hebt

  Beantwoorden

 7. Anoniem 23 februari 2021 at 10:09

  Ik heb 4 dagen zware diarree en maagpijn gehad. Mijn huisarts denkt aan corona. Wat denken jullie?

  Beantwoorden

 8. Anoniem 3 maart 2021 at 15:50

  Nee, geen corona.

  Beantwoorden

 9. Anoniem 13 maart 2021 at 09:41

  Ik heb inmiddels 10 dagen last van buikgriep. Nog steeds diaree en heel misselijk. De klachten worden er niet minder op. Wat moet ik doen? Ik ben negatief voor corona en eet prima, maar vervolgens word ik daarna heel misselijk.

  Beantwoorden

 10. John (moderator) 13 maart 2021 at 12:59

  Neem contact op met je huisarts

  Beantwoorden

 11. Anoniem 16 maart 2021 at 03:22

  hier is voor de 4de keer buikgriep in het huis. onze crèche blijft er namelijk mee kampen, al 5 bijna zes weken op rij dat er continue kinderen uitvallen door de buikrgiep. is dit normaal? kan iemand op 2 maanden 4 keer de buikgriep krijgen? toeval?

  Beantwoorden

 12. John (moderator) 16 maart 2021 at 14:40

  Dat kan. Je komt telkens weer in aanraking met het virus. En hier bouw je geen immuniteit voor op

  Beantwoorden

 13. Anoniem 10 april 2021 at 00:30

  Ik heb nu al 2 dagen erge buikkrampen en diarree, na alles wat ik eet het lijkt alsof het niet verteerd word!

  Beantwoorden

 14. Anoniem 3 mei 2021 at 21:26

  Ik heb al ruim 5,5 weken heftige buikkrampen en ga ruim 4 a 5 keer per dag naar de toilet er komt een enorme lucht bij kijken en ook vaak slijm als ik afveeg soms ook met bloed in het slijm weet iemand wat dit is

  Beantwoorden

 15. John (moderator) 3 mei 2021 at 22:37

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. ga met de klachten naar de huisarts. Die kan dan wat onderzoek doen

  Beantwoorden

 16. Anoniem 26 juni 2021 at 03:52

  Ik heb nu al sinds een week last van waterige diarree. En ga 40-50 keer per dag naar de wc. Heb geen koorts maar merk wel dat ik erg moe en suf ben. Ik kan ook niets meer drinken, heb de afgelopen week niet eens een half ltr water/ thee kunnen drinken.

  Beantwoorden

 17. John (moderator) 26 juni 2021 at 18:17

  Dan heb je uitdrogingsverschijnselen en moet je toch meteen even de huisartsenpost bellen !!!

  Beantwoorden

 18. Anoniem 27 juli 2021 at 09:18

  Ik heb 2 weken geleden buikgriep gehad. 4 dagen diarree met heel veel slijm en misselijk en overgeven. Nu 2 weken later heb ik nog elke keer voordat ik (normale) ontlasting heb behoorlijk buikpijn. Is dit iets om de huisarts voor te bellen? Of zijn mijn darmen nog steeds herstellende van de griep waarbij de slijmwand waarschijnlijk behoorlijk is aangetast?

  Beantwoorden

 19. John (moderator) 27 juli 2021 at 19:59

  Bespreek het met je huisarts

  Beantwoorden

 20. Anoniem 5 augustus 2021 at 21:27

  Vorige week 4 dagen lang 6 a 7 x per dag waterdunne diarree. Nu heel erg last van mijn maag. Heel snel duizelig en moe. Gister zo erg dat ik de hap had gebeld en ze stuurde gelijk een ambulance….. ze dachten een longemolie dus moest mee. Daar uiteindelijk niets uit te komen dus denken nu wat uitgedroogd en maag wat van streek. Dus annabel mee gekregen. En daar een halve liter vocht via infuus gehad en mocht weer naar huis. Is dit wel wat ze denken?

  Beantwoorden

 21. Anoniem 5 augustus 2021 at 21:28

  Klachten

  Beantwoorden

 22. Anoniem 5 oktober 2021 at 15:56

  Net door door heel de cyclus gegaan van buikgriep, spugen, diarree, krampen e.d.
  Na 4 dagen alles weer normaal alleen terugkerende stekende pijn rond de maagstreek blijft. Kan dit langer duren voordat dit weg gaat ?

  Beantwoorden

 23. John (moderator) 5 oktober 2021 at 19:35

  Het kan nog wel een paar dagen duren

  Beantwoorden

 24. Anoniem 25 oktober 2021 at 14:27

  Voordat ik echt met buikgriep werd geconstateerd was ik al 5 dagen misselijk geen zin in en een onbehagelijk gevoel.
  Is dat mogelijk een voorprogramma. Ben nu al 3 dagen aan mn bed gekluisterd. 🥀

  Beantwoorden

 25. Anoniem 25 november 2021 at 21:53

  Mijn grootmoeder van 69 jaar is sinds 5 dagen ziek. Klachten: overgeven, flauwvallen, lage temperatuur (34/35 graden), lamledig en hoofdpijn. Volgens de huisarts is het buikgriep. Ze heeft 3 dagen heel erg veel moeten overgeven, geen diaree. Sinds de vierde dag gaat het beter (niet meer braken en een beetje kunnen eten en drinken), bloeddruk is oké en hartslag ook. Toch blijft ze heel erg zwak, moe. Ze heeft geen kracht in haar lichaam en kan zich amper verplaatsen van bed naar toilet.
  We maken ons ongerust, de huisarts heeft het druk en verschillende andere huisartsen hebben een patiëntenstop owv Corona.
  Is het normaal dat ze nog steeds zo zwak is en dat ouderen zo kunnen afzien van buikgriep? Ik hoop dat morgen, de zesde dag wat beter gaat..

  Beantwoorden

 26. John (moderator) 25 november 2021 at 22:06

  De buikgriep wordt doorgaans door een virus veroorzaakt. Dat zou dan bij koorts een hoge temperatuur moeten geven. Het zou ook een voedselvergiftiging kunnen zijn. De temperatuur in ieder geval in de gaten houden. Als die nog steeds zo laag toch maar weer de dokter bellen

  Beantwoorden

 27. Anoniem 17 december 2021 at 19:17

  Ik ben al 9 dgn misselijk, ik heb geen diaree, geen trek in eten, en als ik wat warm eet komt het in de nacht eruit, heb geen uitdroging, bloeddruk iets verhoogd, is dit ook buikgriep zoals de dokter zegt, mijn bloedwaardes waren iets te hoog, nu na het ziekenhuis bloedprikken en een echo, ik word er kots misselijk van. Wat kan dit zijn.

  Beantwoorden

 28. Anoniem 22 december 2021 at 17:25

  Kan maagdarm griep 6 weken aanhoudden en je zwak op benen voellen

  Beantwoorden

 29. John (moderator) 22 december 2021 at 18:00

  Dat is welk erg lang. Daar zou je dan toch even mee naar de dokter moeten

  Beantwoorden

 30. Anoniem 30 december 2021 at 00:29

  M’n dochter van 4 had vorige week buikgriep met stopverf ontlasting. Zij was na paar dagen beter maar nu heb ik het heel veel watetdunne diarree gehad en vandaag grijskleurig ontlasting geen eetlust en voel me erg vermoeid. Zal dit na nog paar dagen over gaan ? Dokter is te ver op te fiets nu

  Beantwoorden

 31. John (moderator) 30 december 2021 at 15:31

  Dan heb je nu dus ook de buikgriep. Dat gaat in de regel vanzelf weer over

  Beantwoorden

 32. Anoniem 1 januari 2022 at 12:54

  Heb al 2 weken last van lichte buikpijn en diarree en licht buikkrampen en ook misselijkheid. Ik ga maandag even een bezoekje doen bij de huisarts

  Beantwoorden

 33. Anoniem 2 januari 2022 at 11:45

  Ik heb dus ook de buikgriep en het ergste nu gehad. Maar heb toch een vraag. Is het normaal dat de krampen zo erg zijn als weeën alleen dan boven in de buik en niet onderin. Kan er verder niks vinden vinden namelijk en om nou direct de dokter te bellen vind ik ook weer wat.

  Beantwoorden

 34. John (moderator) 2 januari 2022 at 15:34

  Ja dat kan

  Beantwoorden

 35. Anoniem 23 januari 2022 at 16:37

  Vorige week 3 dagen ziek geweest overgeven diaree er was norovirus op het werk… w.s. dat dan ook opgelopen. Nu een week veder kamp ik nog steeds met buikpijnklachten is dat normaal? Geen diaree lusteloos geen trek.

  Beantwoorden

 36. Anoniem 10 februari 2022 at 20:18

  Na 4 dagen ernstige diarree waarvoor ik van de huisarts een stopmiddel heb ge kregen en nu uren
  Op de pot en niks we erge buikkrampen
  Ik had buiten de Corona spuitjes ook een buikgriep spuitje
  Altijd de Corona uiten de deur kunnen houden

  Beantwoorden

 37. Anoniem 14 maart 2022 at 01:16

  ik ben al constant ziek en kan bijna niet meer eten of drinken word wakker al zwetend of met hartkloppingen de huisarts wist niet wat het was en zei eerst buikgriep maar moet morgen onderzocht worden ik kan
  echt niet meer slapen en ben echt kapot en weet niet wat te doen heb alles al
  geprobeerd om te kunnen een beetje slaap krijgen

  Beantwoorden

 38. Anoniem 3 april 2022 at 15:53

  Heb sinds vorige week zondag avond griep en vanaf afgelopen donderdag kwam daar buikgriep overheen, koorts nu 2 dagen weg maar blijf continu misselijk en heb geen eetlust of dorst, hoelang kan dit duren??

  Beantwoorden

 39. John (moderator) 3 april 2022 at 17:15

  Daar kan niemand je zo antwoord op geven:
  Dus het duurt totdat het over is

  Beantwoorden

 40. Anoniem 5 april 2022 at 22:15

  Ik ben een 80 jarige vrouw en heb nu al 2 weken buikgriep , blijf erg moe en heb nog pijnlijke darmen en een pijnlijke maag. Probeer normaal te eten, maar dat lukt niet. Ben de eerste week 5kg. afgevallen , dit is er nog niet bij gekomen . Heb me tussendoor, toen ik erg ziek was , op Corona laten testen. Gelukkig negatief. Is dit chronisch als je ouder bent ? Ik hoop natuurlijk weer de oude te worden en te kunnen sporten etc.

  Beantwoorden

 41. John (moderator) 5 april 2022 at 23:09

  Ik denk dat het toch goed zou zijn om contact op te nemen met de huisarts

  Beantwoorden

 42. Anoniem 11 april 2022 at 08:43

  Hallo. Mijn dochter van 12 had een paar dagen geleden 1 dag misselijk en overgeven. Toen was het helemaal weg en nu gister weer de hele dag misselijk en 1 keer overgeven en buikpijn. Kan dit buikgriep zijn die nog niet over was?

  Beantwoorden

 43. John (moderator) 11 april 2022 at 17:55

  Dat zou kunnen

  Beantwoorden

 44. Anoniem 14 april 2022 at 14:58

  Hallo, Vierdagen geleden buikgriep gekregen (denk ik) 2 dagen koorts gehad , dat gelukkig niet meer maar heb nog extreme hevige maag en darm pijn is dit normaal ? Ook met slapen en liggen op de zij gaat het dan weer pijn doen ? En het is nu dag 4 en nog steeds ontlasting net zo dun als water meer als 8 keer per dag wel soms , ik heb alleen niet hoeven over geven is dit normaal of??

  Mvg rs

  Beantwoorden

 45. Anoniem 5 mei 2022 at 20:49

  Ik heb in het weekend een voedselvergiftiging gehad en daardoor hevige diarree. Ik heb nu al 4 dagen totaal geen ontlasting meer gehad. Is dit wel normaal??

  Beantwoorden

 46. John (moderator) 5 mei 2022 at 21:03

  Heb je diarree remmende middelen gebruikt? Heb je wel normaal gegeten en gedronken?

  Beantwoorden

 47. John (moderator) 5 mei 2022 at 21:04

  heb je gedurende die 4 dagen wel voldoende (2 liter water per dag) gedronken?

  Beantwoorden

 48. Anoniem 5 mei 2022 at 23:30

  Mijn dochter van 2,5 jaar heeft nu in 5mnd tijd welke maand sws een week á 2 weken lang dat zijn kotst. Dan denken we het is over een dan is het er weer. Dit kan toch niet normaal zijn?

  Beantwoorden

 49. John (moderator) 5 mei 2022 at 23:35

  Dat is zeker niet goed. Daar moet je dan toch mee naar de kinderarts. Vraag aan de huisarts een verwijzing

  Beantwoorden

 50. Anoniem 8 mei 2022 at 10:09

  Hoi, ik zit op dag 5 van een heftige buikgriep. Gisteravond voor het eerst een beschuitje gegeten, vanochtend helaas weer flinke diarree. En mijn darmen blijven krampen, continue, er komt geen rust in. Ik heb ook nog steeds lichte verhoging. Op dag 3 de hap gebeld vanwege continue kramp die niet vol te houden was, ik lag te kermen in bed. Advies gekregen om paracetamol te pakken, en dat haalde inderdaad de scherpe kantjes eraf. Na m’n beschuitje gisteren hoopvol de nacht ingegaan met een paracetamol, dat ging redelijk goed. Dus ik dacht ik ben er door heen, maar helaas, nu blijft het dus nog steeds onderin krampen, onder m’n navel, vooral rechtsonderin. Als ik stil op bed rechtop zit, kan ik het net volhouden, ga ik bewegen, gaat het weer mis. Is dit nog steeds gewoon een hardnekkige buikgriep? Ik bel al 4 kilo kwijt en zo slap als een vaatdoek.
  Alvast dank voor de reactie, mvrgr

  Beantwoorden

 51. John (moderator) 8 mei 2022 at 17:20

  Een fikse buikgriep kan best wel een weekje duren. Zorg er wel voor dat je zoveel mogelijk blijft drinken. Vaker per dag kleine hoeveelheden. Drink wat bouillon

  Beantwoorden

 52. John (moderator) 8 mei 2022 at 17:20

  Als de klachten blijven aanhouden, morgen even met de huisarts bellen

  Beantwoorden

 53. Anoniem 16 mei 2022 at 20:41

  Ik heb afgelopen week buikgriep gehad, na 3 dagen kon ik weer alles verdragen kwa eten, alleen heb ik nog steeds last van dat ik snel moe ben, hoe komt dat

  Beantwoorden

 54. John (moderator) 16 mei 2022 at 21:16

  Dat kan het gevolg van vochtverlies en verlies van mineralen zijn door de buikgriep.

  Beantwoorden

 55. Anoniem 27 juli 2022 at 11:16

  Ik heb al 12 dagen buikgriep volgens huisarts een voedselvergiftiging,blijf erg moe en buikkrampen houden met golven van misselijkheid,lichaam moet zelf genezen zegt ha maar ik knap niks op,slopend en vreet energie

  Beantwoorden

 56. John (moderator) 27 juli 2022 at 17:35

  12 dagen is wel er lang. Dan zou er toch een ontlastingsonderzoek gedaan moete worden om te kijken of het niet door een bacterie of parasiet veroorzaakt wordt

  Beantwoorden

 57. Anoniem 21 augustus 2022 at 11:37

  Ik heb denk vervuild water binnen gekregen in de tuin, door stilstaand water , of het is van de hitte ? begon me slap te voelen en werd vreselijk misselijk. Daarna niet goed geworden snachts, koude tintelingen en sindsdien zware hoofdpijn, diarree als ik toevallig naar de toilet moet, en me slap blijven voelen..heb wel trek, want de misselijkheid is weg. Ik vraag me af wat t nou kan zijn, waarom genees ik niet. Duurt nu 8 dagen..

  Beantwoorden

 58. John (moderator) 21 augustus 2022 at 18:40

  Zou het niet verstandig zijn om de huisarts te bellen???

  Beantwoorden

 59. Anoniem 31 augustus 2022 at 13:14

  Ik heb nu drie dagen diaree met krampen vind hey wel eng worden buikgriep zeg de dokter

  Beantwoorden

 60. Anoniem 31 augustus 2022 at 18:34

  Vorig jaar en parasiet gehad heel ziek geweest nu was het de hele zomer goed nu alweer 2 weken aan de diarree kan hij er nog zitten voel me echt niet lekker

  Beantwoorden

 61. Anoniem 24 oktober 2022 at 07:06

  Vraagje. Ik heb elke ochtend als ik vroeg op sta last van misselijkheid soms komt het eruit soms niet.en als het bv weekend is heb ik er dan weer totaal geen last van.

  Beantwoorden

 62. Anoniem 26 oktober 2022 at 07:09

  Ik heb overgegeven waterige diaree misselijk duizelig knorrende darmen is dat buikgriep

  Beantwoorden

 63. John (moderator) 26 oktober 2022 at 16:38

  Dat zou zeker wel kunnen

  Beantwoorden

 64. Anoniem 11 november 2022 at 14:40

  2 weken geleden na de gewonen griep met verhoging, na een paar dagen krampen in de buik. Geen diarree, maar wel krampen. Na een week was spuit weg, maar mijn darmen blijven wat gevoelig, is dit normaal na 2 weken? Heb geen diarree of misselijk

  Beantwoorden

 65. Anoniem 31 december 2022 at 13:37

  Ik heb nu al bijna 2 maanden last van mijn buik,
  Diaree misselijk moe niet.lekker voelen.
  Uit ontlasting kwam niks. Maar ik voel me wel depressief hier door.

  Beantwoorden

 66. Anoniem 6 januari 2023 at 20:08

  Mijn man heeft al 10 dagen diaree en super misselijk. Hij drinkt wel en eet amper. Is erg moe en slaapt veel. Nu net spuugt hij drie keer achter elkaar voor het eerst. Huisarts al geweest en bloed onderzoek gehad en ontlasting ook. Niks uitgekomen… wat kan ik doen? Maak me toch nu wel zorgen hoor.

  Beantwoorden

 67. John (moderator) 6 januari 2023 at 20:17

  Hoe oud is je man? Komt hij verward over? Wanneer is hij door de huisarts gezien?

  Beantwoorden

 68. Anoniem 6 januari 2023 at 20:58

  49 is hij en nee niet verward maar wel
  Eigenwijs 😩
  Hij is nier patiënt ook. Nefroloog was dinsdag ook van mening uitzieken. Hij is gewoon futloos en is kapot van alleen douchen al.

  Beantwoorden

 69. John (moderator) 6 januari 2023 at 22:40

  Het is in ieder geval belangrijk dat hij voldoende blijft drinken. Beschuit en bouillon proberen.
  En voor de rest zal het dan idd een kwestie van uitzieken zijn.

  Beantwoorden

 70. Anoniem 7 januari 2023 at 18:26

  Vraagje; ik heb op 8 december de griep gekregen wat begon met een hele nacht overgeven, daarna een week zware griep en vervolgens een longontsteking erbovenop. Vlak voor Kerst begon ik iets op te knappen maar 1e kerstdag kreeg ik zware buikgriep met voornamelijk veel overgeven. Dit duurde twee dagen en toen nog wel 3 dagen voordat ik weer fit genoeg was om naar buiten te gaan. Verder alle uitjes afgezegd omdat we afgelopen maandsg op vakantie gingen en ik geen risico wilde lopen. Bam, woensdag weer een hele middag overgegeven tot gal aan toe. Dag in bed gelegen en gisteren weer voorzichtig naar buiten omdat ik me wel weer beter voelde. Vandaag sta ik op en voel ne weer niet fit: en ja hoir: wéér hetzelfde verhaal!! Ik dacht dat je immuniteit zou opbouwen na griep, dus betekent dit dan dit ik al 4 verschillende virussen in n maand te pakken heb? De rest van mijn gezin heeft (gelukkig!) nergens last van?

  Beantwoorden

 71. John (moderator) 7 januari 2023 at 18:35

  Het is de vraag of het dan wel nog de griep is

  Beantwoorden

 72. Anoniem 7 januari 2023 at 18:42

  Maar wat zou het kunnen zijn? Een parasiet? Stress?? (Dat krijg ik uiteraard van zoveel ziek zijn) want erg besmettelijk lijkt het inderdaad niet, doordat de rest van mn gezin geen klachten heeft.. ben nu dus op vakantie, vertrekken morgen naar huis en bel maandag meteen de huisarts..

  Beantwoorden

 73. John (moderator) 7 januari 2023 at 19:00

  Stress kan, iets verkeerds gegeten kan ook moeilijk te zeggen zo

  Beantwoorden

 74. John (moderator) 7 januari 2023 at 19:00

  Overigens tegen buikgriep bouw je dus geen immuniteit op.. die kun je dus vaker krijgen

  Beantwoorden

 75. Anoniem 7 januari 2023 at 19:06

  Oké, bedankt voor uw reactie!

  Beantwoorden

 76. Anoniem 14 januari 2023 at 09:20

  Beste
  Ik ben nu al 10 dagen aan de diarree de afgelopen dagen is het heel erg geworden heb darm en maagkrampen ben bij HA geweest en heb loperamide gekregen
  Hoelang kan dit nog aan houden?

  Beantwoorden

 77. John (moderator) 14 januari 2023 at 17:21

  Die vraag zal niemand zo kunnen beantwoorden

  Beantwoorden