Answer Question
0
0

ik heb vorig jaar rond augustus voor het eerst seks gehad met iemand van tinder (daadwerkelijk de eerste keer). Dit was zonder condoom, los van meteen veel verliezen afscheiding (volgens de HA was mijn lichaam van slag, schimmelkuur werkte) had ik nergens last van. Alleen blijft het idee van HIV aan mij knagen. Hij beloofde mij schoon te zijn en had ook n shitload aan codooms, alleen wilde ik zelf naderhand zonder. Meneer studeert/de geneeskunde. Weet dat dat niet zegt, maar dat zijn de laatste waarvan je verwacht dat ze met een ziekte rondlopen.

Nu wil ik mij laten testen, alleen heb ik twee angsten. 1. N stempel op mijn leeftijd en 2. Ik heb inmiddels een huidige vriend die van de angst af weet, maar toch hebben we seks zonder condoom.

Algemene reden van niet laten testen; de ggd en mijn huisarts vonden het door zijn afkomst, schoolcarriere en de kans op hiv (heel klein) onnodig en zeiden er is niets aan de hand. Ik weet ook dat de kans heel groot is dat ik niets heb, maar alsnog…alleen is de prijs wel een hele grote grap. Om eerlijk te zijn, ik snap wel dat er veel jongeren mee rond kunnen lopen omdat niet elke ouder/jongere dat bedrag wil/kan neertellen.

Nu heb ik een gratis testpunt in a-dam gevonden en wil naar ze gaan bellen of ik langs kan. Zouden jullie zeggen doen (om mij rustig te maken) of zeggen laat het, je hebt niets. Ik heb namelijk zero symptomen gehad en weet dat de kans bij hetero’s iets kleiner is.

(Overigens heeft mijn huidige vriend nergens last van en zijn actief sinds okt vorig jaar. Had zelf volgens de ggd n wratje, en zelfs die heeft ie niet. Maar goed, mijn huisarts zegt weer dat het n huidflubbertje is haha)

Wat denken jullie?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 28 januari 2021 19 20
66 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Laat je gewoon testen voor je eigen gemoedsrust.
PS
afkomst, schoolcarriere zeggen natuurlijk helemaal niets

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 januari 2021 19 50
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Aha! Zal dan wel gewoon bellen. Wel vreemd dat beide partijen op basis daarvan zeggen joh is niets aan de hand. Vind misdiagnoses (op elk vlak) dan niet zo vreemd. Vond het sowieso al raar dat niemand nou wist wat het fubbertje was. De een zei wrat en de ander weet niet, zal wel ingescheurd zijn. De een zei laat je niet testen, maar als je het doet pas na 3-6 maanden en de ander zei 6 weken. Had ook een soa test gedaan. Volgens mn huisarts kon het na n aantal dagen (kostte nog n vermogen) en de ggd (wel gratis) zei kan pas na 2 weken. Was we schoon gelukkig, maar goed.

Dit soort misverstanden horen niet in die wereld. Ggd vond nog dat ik mij aanstelde. Moet wel toegeven, voor n deel ben ik (terwijl ik weet dat er hoogstwaarschijnlijk niets is) alleen bang omdat hij een afrikaanse ex heeft. Maarja dan stereotypeer ik onwijs, want ik heb veel vrienden met die afkomst en hebben ook geen hiv

Gemarkeer als spam
Geschreven door Lena
Beantwoord door 28 januari 2021 20 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

de meeste soa's kunnen na 2 weken worden getest. Alleen Hepatitis pas na 4 weken net als syfilis tenzij er eerder een zweer zou zijn. Voor HIV geldt 6 weken na het contact

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 januari 2021 20 36
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ze hebben erna gekeken en kreeg een aanstipmiddel mee (huisarts) maar van de ggd moest ik stoppen omdat ik allemaal brandplekken had. Heb er geen klachten aan. Moest alleen terugkomen als ie groter werd of ging vermenigvuldigen. Hijs iets kleiner geworden volgens mij en nooit vermenigvuldigd.

Als u alles zo leest, (ga bellen) schat u dan in dat ik iets onder de leden heb of niet? Vooral aangezien vriendlief nergens last van heeft. Die krabt alleen maar omdat hij verkeerd scheert en vervolgens weer een ingegroeide haar heeft. Ook bah haha

Gemarkeer als spam
Geschreven door Lena
Beantwoord door 28 januari 2021 21 32
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Misschien maak je je iets veel onnodige zorgen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 januari 2021 22 00
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB