Answer Question
0
0

Ik ben fervent hardloper maar loop al jaren met achillespeesklachten (voornamelijk links). Begin dit jaar kwam er een geblokkeerd SI gewricht bij (rechts). Sindsdien blijf ik klachten houden aan mijn heup. Lange tijd waren de achillespeesklachten weg doordat ik zooltjes was gaan dragen in zowel mijn hardloopschoenen als mijn dagelijkse schoenen. Mijn linkervoet/enkel staat namelijk behoorlijk naar binnen en wikkelt ook zo af tijdens het lopen waardoor ik de achillespeesklachten krijg. Ook heb ik een hoge voetboog.

Echter kreeg ik dus in maart van dit jaar te maken met het geblokkeerde SI gewricht. Dit leek te wijten te zijn aan het gebruik van de zooltjes waardoor ik deze dus een tijd niet meer gedragen heb. Na een aantal bezoeken aan de fysio en oefeningen leek het weer goed te gaan met mijn heup. De klachten waren in ieder geval minder maar niet weg. Omdat ik toch weer last van mijn achillespees begon te krijgen besloot ik toch de zooltjes weer te gaan gebruiken maar prompt kreeg ik weer last van mijn heup. Hierop heb ik een afspraak gemaakt met een podoloog. Deze heeft op basis van mijn klachten zooltjes ontwikkeld, echter na deze een aantal keren gedragen te hebben waaronder ook tijdens een hardloopsessie is mijn heuppijn weer in alle hevigheid teruggekeerd. De achillespeesklachten zijn ook nog niet weg maar daar ben ik helaas inmiddels aan gewend geraakt. Vanmiddag heb ik in ieder geval een afspraak met deze podoloog hoe nu verder, zij kon mij echter geen antwoord geven op waarom deze heupklachten steeds terugkeren.

Kan iemand mij vertellen wat hier nu aan de hand is? Sinds mijn geblokkeerde SI gewricht blijven die heupklachten hardnekkig terugkomen en ontneemt mij alle plezier aan hardlopen en wandelen omdat ik die beide dingen achteraf altijd moet bekopen met een uitstralende pijn naar mijn lies.

Gr Catelijne

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 9 oktober 2019 7 25
272 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heel goed mogelijk dat je SI gewricht klachten veroorzaakt

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 9 oktober 2019 15 53
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Beste John, enig idee waardoor dit dan komt want de blokkade is weg.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Catelijne
Beantwoord door 10 oktober 2019 6 47
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is moeilijk te zeggen. Maar het zou kunnen dat je door de problemen van het SI gewricht een onevenredige belasting van je benen hebt gehad. Dat kan invloed op je heupgewricht hebben en ook op de achillespees. Ook een achillespeesblessure, kan door andere belasting heupklachten veroorzaken. Zooltjes i.p.v. het probleem van de achillespees op te lossen, kunnen dan dus ook problemen veroorzaken. Zeker als de zooltjes eenzijdig worden gedragen waardoor er beenlengte verschil kan ontstaan. Ga met die klachten naar een orthopeed.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 oktober 2019 12 36
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB