Answer Question
0
0

Hallo,
Mijn vriend is allergisch voor vis. Nu rook hij laatst alleen maar vis en zei hij dat hij een allergische reactie op voelde komen. En dat hij wel vaker alleen al van de geur een allergische reactie kan krijgen. Ik heb het hele internet afgezocht maar kan het niet vinden. Kan je een allergische reactie krijgen van alleen al de geur van vis?
Ik twijfel hier aan omdat ik een keer vis had gegeten en later op de avond spontaan bij hem langs ben gegaan. Ik had er helemaal niet meer bij stil gestaan dat ik vis had gegeten, maar hij heeft er ook geen last van gehad (er is flink gezoend die avond 😉 ). Later heb ik het nog een keer expres gedaan en toen had hij ook nergens last van. Nu denk ik dat hij er wellicht overheen is gegroeid (hij is volgens hem bijna spontaan allergisch geworden vanaf zijn zevende).
Hij is door zijn vis allergie panisch om uit eten te gaan en dit is dus ook zeldzaam, maar als ik hem kan overtuigen dat het misschien zin heeft om nogmaals te laten testen wellicht dat hij dan wat relaxter wordt.

Ben benieuwd naar jullie reactie.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 21 september 2018 14 45
405 bekeken
Hoi, hier een lotgenoot. Kan er niks over vinden online maar ik heb het met de geur bij de bakker in Sinterklaastijd. Het gekke is dat ik deze spullen wel kan eten. Ik reageer er echt heftig op met verhoogde hartslag, jeuk en misselijkheid. Daarna staan alle geuren me een tijdje tegen. Ik heb er werkgerelateerd mee te maken maar het is zo ernstig dat ik me in die periode ziek moet melden.
( Lotgenoot at 30 november 2021 18 48)
Iemand zoenen met een werkelijke visallergie wanneer je zelf vis hebt gegeten, is levensbedreigend
( Iemand met visallergie at 31 juli 2022 22 34)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB