amoxicilline clavulaanzuur en de pil

Reageren
Categorie:
0
0

Laatst heeft de kaakchirurg de antibiotica amoxicilline clavulaanzuur aan mij gegeven wegens ontsteking bij mijn implantaat. Ik heb de eerste dag (dinsdag, 6 september ) 2 a 3 pillen genomen en had woensdag en halve dag van donderdag last van “snel naar de wc moeten”, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik slik al meer dan een half jaar de pil netjes, en vroeg mij af of de werking is gestopt. Toen ik woensdag en donderdag last kreeg van naar de wc moeten gaan, heb ik de pil meerdere keren per dag ingenomen. Ik denk wel 4 extra pillen naast dat ik elke avond rond een uur of 11, zoals altijd, de pil inneem.

Inmiddels heb ik helemaal geen last meer van de bijwerking en ben ik de pil netjes blijven slikken. Ook geen symptomen van eventuele doorbaak (als de pillen misschien toch niet zijn opgenomen). Zal het nog onbetrouwbaar zijn?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 10 september 2016 23 41
2228 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Antibiotica heeft geen invloed op de werking van de pil.
Diarree heeft alleen maar invloed op de pil, als dat binnen 4 uur na het innemen van de pil is, of als je meerdere dagen achter elkaar alleen maar diarre hebt.
Meerdere pillen per dag innemen is natuurlijk ook onzinnig. 1 extra pil op een dag als er sprake is van diarree binnen 4 uur na inname is meer dan voldoende. Er is geen reden om te denken dat de pil niet meer werkzaam zou zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 11 september 2016 0 12
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]