0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Mrvd
Gevraagd op 24 maart 2018 9 05
81 bekeken

Ik stel deze vraag namens mijn broer die zich momenteel in een zeer lastige situatie bevind. Ik ben toch zeer benieuwd naar advies via deze website. Ik wil het verhaal het liefst kort en simpel houden zodat het probleem duidelijk wordt omschreven.

Algemene informatie:

Mijn broer heeft sinds jaren last van angstproblemen voornamelijk in bepaalde (sociale) situaties en voornamelijk wanneer hij verrast wordt in situaties en daarvan schrikt. Dit uit zich in hyperventilatie, een slap gevoel in de benen, een droge keel en meer. Hij is hiervoor jaren terug begonnen met de medicatie Lexapro. Dit middel hielp op zich uitstekend wat betreft de angst klachten en hij ging met grote stappen vooruit. Op een gegeven moment is er toen een probleem ontstaan en dit betrof een fysiek probleem. Het probleem was dat hij heel erg last van een constante spanning op zijn nek kreeg. In de bijna drie jaren, alvorens hijzelf erachter kwam waardoor dit werd veroorzaakt, was dit dus de stand van zaken. Stabiel wat betreft de angstklachten maar daarbij een dagelijkse constante spanning in de nek.

De periode daarna:

In de bijna drie jaren dat mijn broer last had van nekklachten heeft hij verschillende specialisten bezocht alsook de huisarts. Iedereen vertelde hem dat gewoon de stress was en dat hij zich maar moest ontspannen. Als het mensen het wel serieuzer namen dan nog had niemand een idee waardoor de nekklachten konden worden veroorzaakt.
Mijn broer heeft toen besloten om te kijken wat er zou gebeuren als hij zou stoppen met de medicatie Lexapro. Hij is toen van de een op de andere dag gestopt. Na een zeer korte periode had hij het antwoord waar hij 3 jaar lang naar zocht. De nekklachten waren verdwenen. De medicatie, die overigens goed werkte wat betreft de angstproblemen, veroorzaakte helaas een pijn in de nek die niet meer te verdragen was.
Wat er toen helaas gebeurde is dat mijn broer voor een periode van enkele maanden door een zeer zware periode ging. Het was duidelijk dat zijn lichaam afhankelijk was geworden van de stoffen in de medicatie. Het ging zo slecht dat hij besloot dat het toch tijd voor actie was. Hij heeft toen nieuwe medicatie ontvangen, waarvan de naam mij is ontschoten, en deze medicatie gebruikt hij op op dit moment.
Deze medicatie veroorzaakte helaas op de hogere dosis van rond de 70mg weer de nekklachten, die helaas nog veel erger voelden, en rond de 35mg zijn de nekklachten niet zo erg meer maar is het effect op de angst helaas ook iets minder. Hetgeen wat erg vervelend is is dat mijn broer momenteel al wekenlang zeer slecht slaapt en daarbij last ervaart van klemmende kaken en schokken in zijn lichaam. Wat is de oplossing want het kan simpelweg niet zo zijn dat er een keuze moet worden gemaakt dan leven met de angst of met ernstige nekpijn!

Tot slot:

Het vervelende van dit alles is dat de specialisten het zelf allemaal niet lijken te weten of het gewoonweg niet serieus nemen. Mijn broer, neem dit van mij aan, is een zeer intelligente en zeer sterke kerel. Hij probeert ondanks alles positief te blijven! Ikzelf heb dagelijks contact met hem hoewel ik in het buitenland verblijf maar ik wil toch iets proberen en vandaar dat ik hier begin.
Mijn broer zegt mij ook altijd dat ik me geen zorgen hoef te maken maar ik wil uiteraard niet dat dit verkeerd afloopt.

Helaas kan ik het niet korter verwoorden. Al met al wat kan de oplossing zijn? De medicatie tegen de angst lijkt goed te helpen wat betreft de angstproblemen maar veroorzaakt constante en onverdraaglijke nekpijn.
Als iemand hier ervaring mee heeft of advies heeft dan is dat meer dan welkom!

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 maart 2018 9 38
Privé antwoord

Heel erg moeilijk om daar iets over te zeggen…Het zijn vreemde klachten die ik niet direct kan toeschrijven aan de medicijnen. Maar dat wil niet meteen zeggen dat ze er niet bij betrokken kunnen zijn. Houding en spierspanning kunnen wel veranderen door het medicijngebruik. Is je broer ook al eens bij een cesar/mensendieck therapeut geweest ? Vraag eens na welk medicijn hij nu gebruikt…

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mrvd
Beantwoord door 28 maart 2018 6 51
Privé antwoord
Geachte heer John, dank voor uw antwoord. Ik heb het met mijn broer gehad over mensendieck en is dit te vergelijken met fysiotherapie of een chiropractor? Het is echter zo dat het probleem zich absoluut niet voordoet in de nek wanneer hij de medicatie niet gebruikt. Het vervelende is dat hij, sinds hij voor het eerst na bijna 3 jaar gestopt was, geen last meer had van de nek maar de angst heftiger was dan ooit te voren op momenten van paniek maar ook wel in rust momenten. Hij geeft ook aan dat het probleem niet meer een probleem zou zijn als hij de medicatie zonder de nek problemen zou kunnen gebruiken. De medicatie helpt zeer goed tegen de angstproblemen geeft hij aan. De vraag waar hij mee worstelt is dan ook wat te doen? Andere medicatie nemen die nek klachten verhelpen? Hij wil zich ook niet vol stoppen met allerlei soorten medicatie en krijgt het gevoel dat men soms gewoon wat experimenteert met het geven van bepaalde medicatie. Fysieke actie om de nek problemen te verhelpen hebben eigenlijk niet geholpen tot zover. De medicatie die hij nu gebruikt is overigens Effexor. Hiervan gebruikt hij de halve dosis. Hopelijk is er snel een route duidelijk die succes gaat hebben.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 maart 2018 9 28
Privé antwoord

Een mensendieck therapeut is een houdingstherapeut. Dat is niet hetzelfde als fysiotherapie of een chiropractor. Ik denk dus da er iets aan zijn lichaamshouding verandert door het gebruik van de medicijnen. Ik kan geen directe aanwijzing vinden tussen de klachten en de medicijnen.
Een andere mogelijkheid zou het gebruik van een ander middel dan effexor zijn….

Gemarkeer als spam
Geschreven door mrvd
Beantwoord door 28 maart 2018 14 14
Privé antwoord
Geachte heer John, nogmaals dank voor uw antwoord. Ik zal deze informatie in ieder geval aan hem doorgeven. Wel is als mogelijke oorzaak van de nek problemen aangegeven dat dit wellicht komt doordat de medicatie de spanning onderdrukt maar dat dit zich uit in deze nek problemen. Denkt u dat dit inderdaad mogelijk is? Het is dan in ieder geval hopen dat een andere medicatie dan de twee die hij tot nu toe heeft gebruikt deze nek klachten niet geven. Dank voor de raad.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 maart 2018 14 56
Privé antwoord

Ja dat zou kunnen. Daarom ook dat ik een mensendieck therapeut adviseer

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB