Answer Question
0
0

Beste John,
Is het waar dat je van antidepressiva hartklachten kunt krijgen?
Ik slik nu 2 maanden Paroxetine Sandoz 15mg per dag voor mijn paniekstoornis.
Ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts omdat ik ermee wil stoppen ondanks dat het mij helpt. Ik heb echt schrik dat ik door de a.d hartklachten ga ontwikkelen (hetgene waar ik het meest bang voor heb).
Mijn huisarts had me voor die bijwerking ook niet gewaarschuwd.
Mij is gewaar geworden toen ik pas begonnen was met de ad (begonnen met 5mg) dat ik meteen mijn hartslag voelde zakken. Dokter gaf als uitleg dat het normaal is want ad pakt de scherpe kanten weg van je angst -> je word rustiger -> je hartslag zakt.
Maar die defenitie geef ik er niet aan. Nu ik het gelezen heb denk ik echt dat het een hartklacht is en erger word. Buiten dat heb ik ook al
3j overslagen (hiervoor pak ik deels de ad omdat ik er zo angstig voor ben)

Wat denkt u er zelf over?
Liefs , Julie

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 27 juni 2018 8 30
117 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

“Dokter gaf als uitleg dat het normaal is want ad pakt de scherpe kanten weg van je angst -> je word rustiger -> je hartslag zakt.
Maar die defenitie geef ik er niet aan” ….. Dit is dus wel onderdeel van je probleem. Je laat je leiden door de angst. De uitleg van de huisarst, die overigens wel klopt negeer je, en laat je leiden door iets wat je gelezen of gehoord hebt over hartklachten, omdat dat nou juist past in de angsten die je hebt. Hierdoor wordt je angst dus juist bevestigd en ga je er ook ongetwijfeld meer last van krijgen.
Bij een angststoornis zoekt de angst altijd naar een bevestiging. En dat is wat er nou dus aan de hand is , maar waar je dus niet aan toe mag geven. Zou ga je dus zelf de angst en de angststoornis in stand houden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 juni 2018 10 49
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Daar heb je inderdaad wel gelijk in. Maar ik kan momenteel nog niet relativeren. Alles wat ik van andere hoor , betrek ik op mezelf. Ik ben een echte doemdenker en omdat ik zo bang ben voor mijn hart denk ik dus meteen dat het waar is. Ik zou echt niet willen dat ik hartproblemen krijg door medicatie ..

Gemarkeer als spam
Geschreven door Julie
Beantwoord door 27 juni 2018 12 43
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Gebruik de medicatie. Je gaat er geen hartproblemen van krijgen. Ze zijn wel heel hard nodig om van je angsten af te komen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 juni 2018 20 00
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB