Answer Question
0
0

Ik heb sinds 5 jaar terug de diagnose angststoornis gekregen met name hypochondrie. Toen ook mijn eerste paniekaanvallen gehad.
3x cardiologisch onderzoek gehad 3 jaar geleden en alles was normaal, buiten hartoverslagen maar die waren er in weinige mate
Een tijd af geweest van de paniekaanvallen.
Sinds vorige maand tot ongeveer 14 februari in een stressvolle emotionele periode gezeten ivm een relatiebreuk. Vooral de laatste week was heel heftig. Dus veel stress en emoties ervaren.
Eergisteren na lange tijd weer een paniekaanval gehad tijdens het autorijden.. althans. Dat denk ik.
Het verliep als volgt :
Het begon met het feit dat mijn zicht draaierig en waziger werd. Zo ongeveer 6 seconden. Gevolgd door een zware bons in mn borst en meteen daarop snelle hartslag waardoor ik dus paniek kreeg en het gevoel dat ik moest vluchten. Ben beginnen ademen door mijn neus en uitblazen door mijn mond. Ik was bijna thuis en heb nog gereden tot thuis (1,5 minuut ongeveer) ongeveer net voor aankomst thuis was het ook over. Ik voelde me wel nogsteeds angstig. Bij aankomst thuis mijn bloeddruk genomen. Deze was 128/78 en hartslag 88.
Ik had tijdens de ‘paniekaanval’ niet het gevoel dat mijn hart onregelmatig ging. Wel sneller dan normaal, alleen weet ik niet hoeveel.
Nu merk ik dat ik weer heledag angstig ben, bang voor een nieuwe aanval. Vaak mijn hartslag controleren, die nu veel schommelt tussen de 90 & 110.
Ik ben ook de hele dag licht in mijn hoofd en heb hoofdpijn.
Het moment dat ik in de auto stap krijg ik weer meer angst en het gevoel dat ik weer ieder moment een aanval zal krijgen. Ik voel alle sensaties in mijn lichaam en het lijkt alsof ik steeds duizelig word tijdens het auto rijden.
Nu las ik op internet wat over artium/boezem fibrillatie. En nu denk ik meteen dat het dus geen paniekaanval was maar eerder dat..

– is het normaal dat je deze fysieke klachten kunt ervaren na zo een stressvolle maand?
– denkt u dat het een paniekaanval was of eerder wat aan het hart?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 27 februari 2022 19 51
34 bekeken
Antwoord toevoegen
1
Privé antwoord

Het lijkt toch alleszins op een angst/paniekaanval

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 februari 2022 19 52
Ik dacht hier ook aan. Maar door die dingen op het internet te lezen word ik weer heel bang. Is het trouwens normaal dat je je na een stressvolle periode duizelig en licht in het hoofd kunt voelen? Ik ben ook 6 kg afgevallen omdat ik niet kon eten en geen eetlust had. Ben veel moe, moet veel gapen en heb vaker hartkloppingen..
( Julie at 27 februari 2022 19 59)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zijn typische klachten als gevolg van hyperventileren door angst/paniek. Je zou daarvoor naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 februari 2022 22 04
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB