0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door remaries
Gevraagd op 28 maart 2018 13 03
89 bekeken

Goede morgen, ik ben 35 jaar en 33 wk zwanger van 3de kindje. Eind Dec. 2017 bleken mijn vitamine d en vitamine B12 erg laag te zijn. Voor vitamine D tekort kreeg ik meteen een recept maar voor de B12 wilde mijn huisarts eerst mma waarde testen voor hij wilde starten met een behandeling. (Waarde B12 waren toen 112) Omdat de uitslag van deze test 3 wk duurde was ik hier niet blij mee, want mijn verloskundige vertelde dat deze waarde beneden de 100 gevaarlijk konden zijn voor de baby. De huisarts stelde echter dat zij mij hiermee bang had gemaakt. 3 wk later was de uitslag van de mma goed en mijn B12 was 159. Laag maar acceptabel. Maar omdat ik wel verhoogde ontstekingswaarden had wilde hij nog steeds geen injectie geven (terwijl verloskundige dit adviseerde) en moest ik 2wk later weer mma laten testen. Uitslag mma weer goed, B12 157, wel ontstekingswaarden, dus geen behandeling. 2 week geleden kreeg ik pijn in onderbuik, rug en zij. Urine en bloed laten testen bij huisarts, met spoed naar ziekenhuis mogelijk blindedarm ontsteking. Gelukkig viel het mee en ging ik met antibiotica en een blaasontsteking naar huis! Afgelopen maandag weer urine laten testen maar had nog blaasontsteking (geen klachten). Andere antibiotica kuur gekregen en bloed weer laten testen. Uitslag B12 weer veel te laag 107! Nu wil huisarts weer mma testen. (dus 3 wk wachten op uitslag) Nu lees ik net op internet dat mma waarde niet goed te testen zijn wanneer je antibiotica gebruikt. Ook las ik dat wanneer de B12 waarde onder 149 zijn, ze op korte termijn moeten starten met behandeling. Het voelt alsof ik van het kastje naar de muur word gestuurd! Voel me al maanden niet zoals het zijn moet. Maar het ergste van alles vind ik dat er naar mijn gevoel geen rekening word gehouden met dat kleine mensje in mijn buik! Als we nog even wachten is de baby er! Graag jullie oordeel/advies..

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 maart 2018 13 39
Privé antwoord

Ik denk dat iets fermer met je huisarts moet praten en om behandeling met b12 moet vragen en je niet moet laten wegsturen

Gemarkeer als spam
Geschreven door JSB12
Beantwoord door 12 juni 2018 14 49
Privé antwoord
Je moet echt zo snel mogelijk aan de B12 injecties. Ook voor de gezondheid van je kind. Geef je arts het boek “Could it be B12, pediatric version” van Sally Pacholok en kijk haar film op YouTube. En vraag of hij de verantwoording wil dragen voor wat er met je kind gebeurd! MMA is idd onbetrouwbaar na antibiotica gebruik, maar ook daarvoor kan het bij een B12 tekort toch laag uitvallen. B12 breekt MMA af, maar als je het niet aanmaakt, zal het ook laag zijn als je geen B12 hebt om het af te breken. Laat je arts anders contact opnemen met https://b12-institute.nl/ en lees de website zelf ook!
Gemarkeer als spam
Geschreven door JSB12
Beantwoord door 12 juni 2018 14 51
Privé antwoord
Ik zie dat je inmiddels bevallen moet zijn. Hopelijk heb je spuiten gekregen. Hou je kindje iig ook goed in de gaten. Ik hoop dat het goed met jullie gaat!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB