« Terug naar overzicht vragen
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John
Gevraagd op 30 juni 2016 19 03
556 bekeken

Nu 3 weken geleden mijn eerste keer onbeschermde seks gehad met een man als man. Geen wondjes op de penis.
De dagen erna veel last van veel plassen. Ik was ook angstig en begon steeds meer aan een soa of hiv te denken. Het voelde ook een beetje branderig. Ik moet erbij zeggen dat ik deze maanden alcohol en cocaïne erg heb misbruikt en dat een dokter tegen mij had gezegd dat mijn klachten hier van zouden kunnen komen.
4/5 dagen na de onbeschermde seks erg veel last gehad van hitteaanvallen in bed. Heet zwetend hoofd en hete voeten. Met de angst om HIV te hebben opgelopen heb ik ook erg lopen trillen en beven.
Na 2 weken een totale soa/hiv test gedaan. na enkele dagen wachten hierop werden de klachten zo erg (trillen, beven, warm, heet, gevoel van flauw vallen in mijn hoofd) dat ik bang naar de EHBO ben gegaan. ik had die avond een klein beetje geblowd en redelijk alcohol gedronken.
Daar zei de dokter dat je nooit zo snel klachten kan krijgen en dat het kan komen door de cocaïne-misbruik. Hij gaf mij diazepam en de klachten verdwenen een soort van en ik kon slapen. De dokter zei ook nog dat ze best wel na 2 weken al iets konden zien in de uitslag. Toch lees ik overal wat anders en hebben mensen al klachten na een week. Ik heb geen koorts gemeten bij de arts, mijn uitslag soa/hiv was negatief. Ik heb als ik ibuprofen inneem en een slaappil geen last van het te hete gezicht. Maar soms overdag heet gezicht en nek met een beetje zweten.

Nu lijk ik in combinatie met alcohol en cocaïne ook opgezette lymfeklieren te krijgen. Nu al 2 dagen niks gebruikt en weer last van dik gevoel in me nek met combinatie weer dat flauwe gevoel in mijn hoofd. Ik las was wat over een test die iemand binnen een week na onveilige seks deed (en hij had al klachten) en die kwam positief uit. Kan ik die test ook ergens krijgen?

ik ben erg bang, stress, alcohol, cocaïne en roken kan misschien een raar effect geven, maar deze klachten nooit eerder gehad.

Velen zeggen de symptomen niet te herkennen als HIV. Omdat ik geen koorts heb opgebouwd en de klachten verdwijnen en gaan. Maar toch lijken alle klachten er wel op. Soms een beetje kriebelhoest, dan die lymfe. Moe, somber.. Trillen beven, heet hoofd, nek en voeten met zweten. ik weet niet meer wat ik moet doen en kan geen weken wachten tot een 2e test.

Ik heb soms het gevoel flauw te vallen en mijn hoofd voelt erg vaag.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 30 juni 2016 19 35
Privé antwoord

Je klachten lijken in ieder geval niet op die van een HIV infectie. Je alcohol, drugsgebruik en de angst zullen de oorzaak zijn van je klachten. Alcohol en drugs gaan nooit goed samen. En zeker niet coke! Met alcohol een levensgevaarlijke combi. Er gaan regelmatig mensen dood aan die combi.
Het gebruik van drugs en vooral blowen versterken de angst en daarmee ook de klachten daarvan.

Als je klachten van een HIV infectie zouden komen en ze dus bij de test ook al aanwezig waren, zou je een positieve test hebben gehad. Maar het is beter om toch 6 weken na het contact een nieuwe test te laten doen. Om er helemaal zeker van te zijn.

Ik zou je willen aanraden om voorlopig even geen drugs en alcohol te gebruiken. Dat is volgens mij namelijk de hoofdoorzaak van je klachten. Doe dan 6 weken na het contact een nieuwe HIV test.

Darmonderzoek: ben ik al aan de beurt?

Voer uw geboortejaar in en reken uit wanneer u in aanmerking komt voor het RIVM bevolkingsonderzoek.

Doe de test
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anonymous
Beantwoord door 30 juni 2016 19 51
Privé antwoord
‘Als je klachten van een HIV infectie zouden komen en ze dus bij de test ook al aanwezig waren, zou je een positieve test hebben gehad. Maar het is beter om toch 6 weken na het contact een nieuwe test te laten doen. Om er helemaal zeker van te zijn.’ Vooral dit stukje helpt mij zeer. En dit is ook zeker? Want ik dacht dat je klachten kon krijgen voordat het in je bloed zat….? Ik ben momenteel al een paar dagen nuchter en probeer zelfs koffie en peuken zo min mogelijk te doen. Dankjewel en je stelt mij al een beetje gerust!!
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 30 juni 2016 20 10
Privé antwoord

Ik probeer het even in het kort en beknopt uit te leggen:
Als je een HIV infectie oploopt, komt het virus in je lichaam. Het virus heeft zelf antigenen. De antigenen vallen de cellen in het lichaam aan. Het lichaam reageert hierop door antistoffen aan te maken waardoor je immuunsysteem actief kan worden. Hier staat een bepaalde tijd voor. Maar in de regel (er zijn uitzonderingen) is dat binnen 2 weken. Daarom dat er tegenwoordig tests worden gebruikt die zowel op antigenen als antistoffen reageren.
Op het moment dat het lichaam antistoffen aanmaakt en het immuunsysteem actief wordt ontstaan in de regel de eerste klachten. Kort door de bocht: als er al klachten optreden zijn er in principe antistoffen aangemaakt en zijn die met de test op te sporen. Bij sommige mensen duurt het wat langer dan 2 weken, maar die hebben dan ook geen klachten. Daarom dat men voor de zekerheid eigenlijk pas met 6 weken test.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anonymous
Beantwoord door 14 juli 2018 12 44
Privé antwoord
Kan sperma met het virus hiv in buiten het lichaam oveleven? Ik heb al veel dingen gelezen dat het in het bloed niet meer actief is dan maar geld dit ook voor sperma dat opgedroogt is?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 14 juli 2018 14 47
Privé antwoord

Ja ook daarvoor

« Terug naar overzicht vragen

Plaats een antwoord

Alias/Nickname

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB

    Darmonderzoek: bent u al aan de beurt?

    Voer uw geboortejaar in en reken uit wanneer u in aanmerking komt voor het RIVM bevolkingsonderzoek.

    Doe de test