0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 21 oktober 2015 9 23
2078 bekeken

Gisterenavond voelde ik in eens een koortslip opzetten. Ik heb 3 weken geleden voor het eerst een koorstlip gehad, en nu alweer een nieuwe. Nadat ik een blaasje volede heb ik er gelijk paracetamol opgesmeerd en ben ik die avond gaan slapen met tandpasta erop (ik had gelezen dat je hem dan uitdroogt). Vanochtend heb ik het blaasje doorgeprikt, al het vocht afgedept en er alcohol op gedaan. Vervolgens heb ik er weer paracetamol opgesmeerd. Deze droogt in op de koorstlip. Mijn vraag is nu of dit een goede methode is om te behandelen? Ik heb 3 weken geleden pas voor het eerst een koorstlip gehad en heb er dus weinig ervaring mee. Wel heb ik op internet gelezen over dat meerdere het blaasje doorprikken en werken met tandpasta. Werkt dit ook daadwerkelijk, en helpt het er paracetamol op te smeren? Graag hoor ik wat jullie advies is.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 oktober 2015 11 24
Privé antwoord

Nee, dat is geen goede methode.
Er is speciale zalf voor koortslippen die het virus bestrijden. Zovirax.
Op de manier waarop je het nu doet maak je het alleen maar erger. Als je de blaasjes doorprikt ben je je voortdurend zelf weer aan het besmetten met het virus. Die paracetamol helpt daar echt niet tegen

Gemarkeer als spam
Geschreven door Deborah
Beantwoord door 6 september 2019 21 52
Privé antwoord

Ik smeer er alleen paracetamol op. Dat zorgt er bij mij voor dat het veel sneller over is. Zeker als je er op tijd bij bent is het de volgende dag al nagenoeg weg. Ik heb al jaren een koortslip en niets heeft dit effect gehad. Ook zofirax werkt bij mij totaal niet.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB