Answer Question
Categorie:
0
0

Hi! Ik heb sinds een aantal jaar een moedervlekje (bovenbeen) ik vanaf het begin af aan al vreemd vond.

Nu heb ik hem een tijdje genegeerd omdat ik mij vaak gek maak om niets en steeds hoorde dat het normaal is moedervlekken onder je 25e te ontwikkelen. Dus dacht het zal wel.

Vorig jaar toch maar laten checken. Hoefde mij geen zongen te maken.

Nu dacht ik vorige week aan het plekje en keek er even na: er zat een zwarte bobbel op (klein). Volgens mijn moeder was hij donkerbruin, maar in mijn ogen zwart. Ze gaf aan dat ik het in de gate moest houden, maar het vast niets was. Het leek alsof er aan gekrabd was. Wat niet waar was*

Dacht vanochtend kijk er even naar en ineens zat er een korst op. Die tijdens het kijken (door het trekken aan de huid) kapot ging waardoor ik nu met een naar uitzient plekje zit.

Toevallig gebeurde het tijdens het spreekuur van mijn huisarts en heb meteen gebeld. Ga liever iets te vaak dan te weinig. Maar moet ik mij zorgen maken?

Want het is dat ik naar het plekje keek, eraan dacht eigenlijk, anders was het mij niet eens opgevallen. Heb er geen last van namelijk.

Een korte over mij:
– kanker zit enigszins aan de kant van mijn moeder, maar geen huidkanker
– ik ben onwijs wit, maar, heb haast geen sproeten en ben donker blond (dus geen rood+sproet, weet dat die nog kwetsbaarder zijn)
– (het belangrijkste punt: ) IK HEB EEN PEST HEKEL AAN HITTE EN DE ZON! Ja, ik loop vaak buiten zonder bescherming, maar ik heb ALTIJD bedekkende kleding aan en wil zsm uit de zon. Het is dat ik soms ‘gedwongen ‘ word om op een terrasje te zitten, maar het liefst zit ik binnen. En dit geldt alleen als familie op bezoek komt en we naar Scheveningen gaan. 1x per jaar als het ware*. Dus ben ik vaak in de zon? Nee. Als ik mijn spelletje speel (waarvoor ik buiten moet lopen) zorg ik ook 9/10x dat ik dit niet doe als de zon schijnt/ik weet dat de UV stralen sterk zijn. Loop nog liever buiten als het spek glad is (en dat is echt zo).

Liggen zonnen of gebruik maken van de zonnebak is iets wat je mij nooit zal zien doen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 25 mei 2022 20 00
29 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk het niet. Als er een korstje op zat, is ze toch open geweest blijkbaar en door het trekken aan de huid is het gaan bloeden...

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 25 mei 2022 20 36
Maar het geeft dus niet? Want de zwarte/donkerbruine stip is als het ware verdwenen? Het ziet er nu uit als een schaafplek. Roze en open van binnen en rondom zit er een gek bruin randje
( Anoniem at 25 mei 2022 23 28)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat komt omdat er een wondje is geweest. Dat maakt verder helemaal niets uit

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 mei 2022 15 53
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB