Answer Question
Categorie:
0
0

Sinds half maart gebruik ik Lisinopril en het valt mij op dat ik sindsdien meerdere keren een bloedneus heb gehad. De huisarts herkent het niet, en denkt dat het een andere oorzaak heeft. Ik heb bij de Lareb gekeken en daar is het wel 5 keer gemeld. Wat denkt U

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 12 april 2019 15 49
328 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is geen bekende bijwerking die direct in verband wordt gebracht met het middel. Maar als er al een probleempje is met een wat zwakker bloedvat in de neus, dan is het niet onmogelijk

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 april 2019 17 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dank voor Uw antwoord. Ik vond op internet de Engelstalige bijsluiter van Zestril en hier staat een bloedneus wél genoemd zie hieronder:
Respiratory System: Malignant lung neoplasms, hemoptysis, pulmonary infiltrates, bronchospasm, asthma, pleural effusion, pneumonia, eosinophilic pneumonitis, bronchitis, wheezing, orthopnea, painful respiration, epistaxis, laryngitis, sinusitis, pharyngeal pain, pharyngitis, rhinitis, rhinorrhea.

Ik vind het vreemd dat het niet bekend is in Nederland maar het wel in de engelse bijsluiter staat. Het gaat het er mij eigenlijk om of het kwaad kan en moet ik daar dan mee naar de KNO-arts? Toen ik hoge bloeddruk had, had ik ook neusbloedingen, maar dat was weg toen ik hydrochloorthiazide (12,5mg) ging gebruiken. Nu ik de Lisinopril erbij gebruik heb ik dus weer vaker een bloedneus, niet erg, maar het lijkt met de lisinopril te maken te hebben. Vorige week hoorde ik ook mijn hartslag in mijn oor en oorsuizen en alles lijkt op hoge bloeddruk, maar ik heb een thuismeter en dan is de bloeddruk normaal.
Ik vraag me af hoe dit kan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door justme
Beantwoord door 12 april 2019 21 40
Ik heb zelf 2 dagen lisinopril gebruikt en kreeg een bloedneus. Mijn laatste bloedneus was 40 jaar geleden!Mijn tong ging ook zwellen tussen 0.5 uur en 2 uur na het inname van de pil.Ik ben inmiddels ermee gestopt.
( Amanda at 28 december 2021 6 57)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat kan dan toch een gevolg van de medicatie zijn. Toch maar weer opnieuw met de specialist bespreken en eventueel naar de KNO arts

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 april 2019 22 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben vandaag bij de huisarts en afgesproken dat ik 4 weken zou stoppen met de Lisinopril. Ik ben bang voor de bijwerking angio oedeem omdat ik ook dikke lippen en prikkelende tong krijg van verschillende soorten tandpasta. Dan zou ook blijken of de bloedneus en wazig zicht ook over is.
Mijn nierfunctie was 37 en is nu in 4 weken gestegen naar 43. Voor de 1ste bloedtest ben ik eerst een week ziek geweest met 39 koorts en weet van mezelf dat ik veel te weinig heb gedronken. Nu eet ik zoutbeperkt en drink 2liter per dag en vraag me af of de verbetering van de nierfunctie te maken heeft met de Lisinopril of het water drinken en zoutloos.
Nu we afgesproken hebben dat ik 4 weken zou stoppen twijfel ik me de hele dag al of ik er wel goed aan doe om te stoppen? Als de lisinopril de nierfunctie verbetert heeft, gaat hij misschien weer achteruit...

Gemarkeer als spam
Geschreven door justme
Beantwoord door 15 april 2019 23 12
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is een vraag die niemand zo kan beantwoorden. Je zult dat moeten afwachten

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 16 april 2019 0 05
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB