0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 29 november 2016 6 48
3387 bekeken

Dag allen,

Ik heb gister een peper gesneden in een tropisch land. Deze peper was heet maar niet bijzonder heet als een Madame Jeanette etc. Op een gegeven moment begon de bovenkant van mijn vingers te branden, terwijl ik mij niet kan heugen dat de peper daarmee contact heeft gemaakt, zeker omdat het maar 1 klein pepertje was. Na een tijdje stopte het branderige gevoel en heb ik het sindsdien in mijn handpalm. Het brand nu al sinds 8 uur s’avonds nadat ik de maaltijd op had (want toen begon het pas) en het is nu inmiddels 9:41 in de ochtend (andere tijdzone). Nou krijg ik het gevoel dat het niet door de peper komt, want ik heb wel vaker met pepers gewerkt/gekookt en nog nooit zo lang een branderig plezier aan over gehad. Voordat ik gister ging slapen en branderig gevoel had smeerde ik mijn vingers in met iets dat insectenbeet/irritatie vermindert, ook een anti hooikoortstabletje in geval dat het een allergische reactie of insectenirritatieplekje was, maar tevergeefs dus.

Nu heb ik dus alleen een branderig gevoel in mijn linker handpalm en voel ik nergens op mijn lichaam dezelfde irritatie. Ik had ook wat van de werkende stof in pepers op mijn borstkas gesmeerd per ongeluk (te heet om met shirt te koken hier) maar daar had ik maar een half uur/uur last van. Daarom mijn verwarring en enige paniek op dit moment.

Ik voel mij verder prima en heb geen bekende allergieën. Ook kan ik alles nog gewoon doen met mijn linkerhand, al irriteert het me wel als de malle.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Kan zo’n peperirritatie zo lang voortduren, of zou het iets anders zijn?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Daan
Beantwoord door 29 november 2016 7 20
Privé antwoord
Ik moet toegeven dat het na het schrijven van deze post al minder is geworden, hoe typerend…. Echter had ik dit ook gisteravond voor het slapen en vanochtend werd ik wakker en kwam het terug na het douchen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 29 november 2016 14 41
Privé antwoord

Ik denk toch dat het een irritatie van de peper is. Maar dat zou dat toch gaandeweg de dag verder moeten afnemen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 11 juli 2021 20 50
Privé antwoord

ik heb dat vandaag ook net gehad, mijn pepertje was wel pikant, en inderdaad ook in mijn linkerhand blijft het branderig gevoel ik kan ook alles doen maar het is alsof mijn hand lichtjes in brand staat
ik hoop dat het snel verdwijnt dat gevoel

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 11 juli 2021 22 02
Privé antwoord

Insmeren met citroensap

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB