0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Sjimmie
Gevraagd op 13 januari 2018 15 45
42 bekeken

De inhoud van de brief was een mededeling aan de arts wat niets te maken had met gezondheid of ziekte. Ik vond gezien de inhoud dat de arts dat moest weten, maar ik wilde niet in de praktijkruimte daarover praten. Andere deskundigen zouden indien van toepassing tzt worden ingeschakeld en niet de huisarts. Een beetje verbolgen werd ik gebeld met de mededeling dat zij geen brieven van mij wilde ontvangen want ik kon het op het spreekuur naar voren brengen. IK meen dat ik zelf wel uitmaak of ik kom, doe ik altijd, dus dit was tweemalig en het onderwerp was kort en krachtig toegelicht. Vraag: een huisarts kan toch niet verbieden dat ik, 78, in een enkel geval iets op schrift zet (weten de nabestaanden dat de huisarts op de hoogte is) i.p.v. op het spreekuur te komen.
In deze praktijk gaan om de haverklap de artsen ergens anders naar toe, krijg je vaak een andere arts of verpleegkundige, dus het opbouwen van een vertrouwensrelatie is er niet echt, temeer omdat ze niet elke dag aanwezig zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 januari 2018 16 03
Privé antwoord

De huisarts kan dat zeker niet verbieden, maar dat zal ook niet de beweegreden zijn geweest. Waarschijnlijk had de huisarts een dergelijke belangrijke kwestie liever persoonlijk met je besproken, dan een zakelijke mededeling daarover te krijgen.

gezien de inhoud van mijn brief was de huisarts op de hoogte gebracht dat ik instanties zou inschakelen die met het onderwerp, euthanasie, meermalen te maken heeft. ik heb nog toegevoegd een artikel uit de krant waarin weer de dierbaren de dupe werden van de trage gang van zaken terwijl alle papieren in orde waren. ik wilde de jonge arts vrijwaren van dit proces. als de huisarts liever had dat ik het met haar moest bespreken dan heeft ze de intensie van mijn zorgvuldige brief niet of niet willen begrijpen. het was mijn beslissing het op die manier te doen en dat heeft zij te respecteren.
(Anoniem at 15 januari 2018 15 43)

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB