0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 22 november 2016 9 42
112 bekeken

Ik heb sinds 9 maanden een serieuze relatie. Doorvóór heb ik 3.5 jaar geen sexueel contact gehad. Ik ben bij de huisarts geweest met bepaalde klachten en na een test blijk in chlamydia te hebben. Kan het zijn dat ik dit al had en dat het nu pas boven komt óf is het een ‘bewijs’ dat mijn vriend vreemd gaat? Hij zegt van niet maar het maakt me erg wantrouwig.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 november 2016 12 39
Privé antwoord

Omdat je er nu klachten van hebt, is het toch te verwachten dat het een recente besmetting is. Als het een eerdere besmetting zou zijn geweest, zou je verwachten dat er ook eerder klachten zouden optreden.

Chlamydia geeft niet altijd klachten. Je kan hier jaren mee rondlopen zonder je ervan afweet
(Sanne at 22 november 2016 21 22)
Gemarkeer als spam
Geschreven door Sanne
Beantwoord door 22 november 2016 21 20
Privé antwoord
Chlamydia geeft niet altijd klachten! Dus dit hoeft niet recent te zijn Je kan hiermee rondlopen zonder je er van afweet. Als je voor deze relatie 3,5 jaar geleden ook seksueel actief bent geweest en onveilig en nooit een test hebt laten doen kan je het goed al veel langer hebben. Het hoeft dus zeker niet te zijn dat je partner vreemd gaat. Ook je partner kan dit uit een eerdere seksuele relatie (onveilig) op hebben gelopen. Maar als jullie je allebei niet hebben laten testen voor je aan een relatie met elkaar begon dan is het moeilijk te zeggen wie van wie het heeft gekregen.

Dat klopt, maar dan hadden er bij een van beiden eerder klachten moeten optreden. Het is erg onwaarschijnlijk dat er bij beiden geen klachten zijn en die dan pas na 6 maanden plotseling wel optreden.

(John (moderator) at 22 november 2016 21 33)
Oke dat wist ik niet. Mij is toendertijd verteld dat je er helemaal geen klachten bij hoeft te hebben. Ik heb het zelf ook gehad zonder klachten toevallig met een test achtergekomen
(Sanne at 22 november 2016 21 51)

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB