0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 18 augustus 2017 14 30
149 bekeken

Ik heb de uitslag op een papiertje gekregen van de assistente maar het zegt me weinig.

Dit waren de uitslagen:
Triglyceriden 0.72 mmol/l
HDL choleserol 2.4 mmol/l
LDL cholesterol 3.5 mmol/l
Colesterol/HLD ratio 2.5

Wat is mijn cholesterol waarde?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 augustus 2017 17 23
Privé antwoord

Geen significante afwijkingen . Behalve je HDL is wat hoger
Hier de normaalwaarden:
Triglyceriden 0,7 – 2,1
HDL 0,9 – 1,7
LDL 1,6 – 4,1
cholestrol ratio lager dan 3,5
Totaal cholesterol 3,5 – 7,5 ( is LDL + HDL) in jouw geval is dat 5,9

Bedankt, maar is jouw berekening juist? 3.5 – 7.5 is dat 5.9? Dus als iemand vraagt hoe hoog/ laag is jouw cholesterol is dat 5.9? Is dat niet wat aan de hoge kant?
(unknown at 18 augustus 2017 19 47)
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 augustus 2017 20 33
Privé antwoord

Zo was dat niet bedoeld. De normaalwaarde totaal cholesterol( LDL+HDL) ligt tussen 3,5 en 7,5
Bij jou is totaal cholesterol 5,9 en valt binnen de normaalwaarden

Is er een reden waarom mijn hdl aan de hoge kant is en is dat schadelijk of slecht?
(unknown at 18 augustus 2017 21 35)
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 augustus 2017 23 37
Privé antwoord

Dat zou nader onderzocht moeten worden.In de verhoudingen waarin het nu is, is dat niet slecht

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB