Answer Question
0
0

Hoi,

Ik ben 25 en leid al tijdenlang aan chronische ontstekingen die “vaag” zijn. De doktoren waar ik ben geweest hebben mij geholpen met symptoombestrijding maar dat was het. Mijn (pleeg)familie heeft mij nooit echt serieus genomen of geholpen en ik heb nergens steun. Moest mijn opleiding vroegtijdig stoppen omdat ik het niet kon combineren met op mijzelf wonen en mijn bijbaan die ik kwijtraakte (kon schoolgeld niet betalen). Ik heb nooit meer wat kunnen opbouwen want werk is zwaar (ik heb ook meerdere baantjes uit nood in horeca gehad en dat was super zwaar). De telefoonbaantjes betalen niet goed als ik er al kom en ik ben slecht in verkopen. Ik heb last van concentratieproblemen door de chronische pijn. Administratieve banen kom ik niet voor in aanmerking want ik kan niet meer dan 1 pagina schrijven (chronisch pijn aan polsen). Nou ja zoals je ziet heb ik het behoorlijk zwaar. Dit jaar heb ik een uitkering gekregen (die misschien weer wegvalt omdat ik niet oud genoeg ben moet namelijk 27 zijn anders moet ik naar school of lenen bij duo wat niet kan want ik heb geen recht meer op studiefinanciering en ik kan mijn huishouden niet draaien en rekeningen betalen + school met dat bedrag).
Ik denk dat ik nog een paar maanden kan rekken voordat ik weer aan de bak moet en ik wil u vragen en misschien andere lieve dames of jullie mij advies kunnen geven naar welke doktoren ik kan gaan. Ik zit heel krap en de laatste jaren heb ik geen goede verzekering kunnen betalen maar dit jaar heb ik het omhoog gegooid en hoop ik dat ik wat beter kan worden. Tot nu toe ben ik voornamelijk naar hand en pols specialisten geweest, reumatoloog. Ik heb als diagnose “hyperlaxiteit” wat betekent dat de botten in gewricht te los zitten en daardoor chronisch peesontstekingen van heb. Heb laatst een cortison injectie gehad en heb genoten van pijnvrije 2 maanden. Dit kan ik helaas niet te vaak herhalen want het is heel slecht. Het probleem is dat het niet alleen in gewrichten zit maar mijn algemene gezondheid en weerstand is erg slecht. Ik ben steeds vermoeider heb steeds meer pijn en beweeg daardoor ook steeds minder. De rede waarom ik zo ziek ben kan ook liggen aan het feit dat mijn moeder mogelijk drugs gebruikt heeft toen ze zwanger was en zelf al zwakker lichaam had. Dat is alles wat ik weet..
Weten jullie misschien naar welke specialist ik moet gaan kijken? Mijn oude huisarts is met pensioen en ik wil graag proberen dit jaar een nieuwe start te maken. Ik wil beter worden, werken en ontzettend graag weer naar school (als dat kan gecombineerd). Ik heb er alles voor over om aan mijn toekomst te werken.
Sorry voor dit halve levensverhaal, ik heb weinig mensen om mij heen waar ik naar toe kan voor steun en informatie en ik klap soms dicht bij artsen omdat ik er emotioneel om word. Maar ik ben bereid mij goed voor te bereiden en dingen te verbeteren.

Specifiek (klachten 10+ jaar wel toegenomen):
– Elke dag pijn aan polsen (pijn ook bij stil en neutrale positie)
– Paar keer per week pijn aan enkels (vaak meerdere dagen achter elkaar)
– Soms pijn aan knieën
– Soms pijn aan rug (kan ook dagen achter elkaar zijn)
– Veel (over)vermoeid geen energie
– Test gehad voor reuma (negatief)
– Cortison werkt, pijnvrij geweest in polsen
– Vaker last gehad van blaasonsteking longonsteking keelonsteking maar kom veel minder buiten en in contact met andere mensen en dit is flink afgenomen sinds dat ik vaak binnen zit.
– Elk jaar de griep
– Meerdere keren per jaar koorts
– Vroeger chronisch buikpijn en hoofdpijn (kan ook stressfactor zijn). De hoofdpijn kwam vaak door verstopte neus ik heb ondertussen geleerd rustiger uit te snuiten en beter om te gaan met verkoudheden.
– Vaak verkouden ^ maar ook minder sinds ik minder buiten kom en minder contact met andere mensen heb.
– Depressief op en af maar meer door de situatie en het feit dat ik niet vooruitkom. Ben ontzettend blij en dankbaar wat ik WEL heb, en heb een stel goede vrienden en ook leuk tijdverdrijf al werk ik niet en heb ik weinig geld voor leuke dingen buiten de deur. Had vroeger meer last van depressie en stress dan nu. Stress is wel een factor in mijn leven maar ik heb ook geleerd daar los van de raken want er is gewoon weinig aan te doen aan sommige dingen (rekeningen die ik niet kan betalen, familie die niet supportive is etc).
– Concentratie problemen altijd gehad, idee dat het komt door vermoeidheid en mijn hoofd die overloopt en de combinatie met alles om mij heen en de pijn. Kom slecht uit mijn woorden, kan moeilijk bij een onderwerp blijven etc.
– BMI rond 25 vooral omdat ik steeds minder beweeg, probeer op mijn voeding te letten. Ben vroeger altijd tussen 19 en 21 geweest en probeer rustig aan meer te bewegen en goede voeding binnen te krijgen (lastig met mijn budget maar ik doe mijn best!).

Ik probeer zo volledig mogelijk te zijn maar kan niet alles typen. Dit is denk ik redelijk specifiek. Bedankt voor het lezen (als het al gelezen word het is wel heel veel sorry!) 🙂

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 26 januari 2016 20 19
140 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zo, dat zijn nogal wat klachten.
– Elke dag pijn aan polsen (pijn ook bij stil en neutrale positie)
– Paar keer per week pijn aan enkels (vaak meerdere dagen achter elkaar)
– Soms pijn aan knieën
– Soms pijn aan rug (kan ook dagen achter elkaar zijn)
– Veel (over)vermoeid geen energie
– Test gehad voor reuma (negatief)
– Cortison werkt, pijnvrij geweest in polsen
Deze klachten kunnen natuurlijk wel te maken hebben met de hyperlaxiteit. Dit is eigenlijk iets voor een orthopeed.

Veel pijn stress en spanningen kunnen een invloed hebben op je afweersysteem, waardoor je veel vatbaarder bent voor bijvoorbeeld virussen en ontstekingen.
Je zou om een bloedonderzoek kunnen vragen waarbij de schildklierwaarden, de ontstekingswaarden en de witte bloedlichaampjes gecontroleerd worden

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 januari 2016 20 16
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB