Answer Question
Categorie:
0
0

Aloha iedereen!

Ik ben een 22 jarige meid en afgelopen maandag ben ik begonnen met het innemen van Citalopram (10mg per dag) i.v.m. een paniekstoornis en OCD. Ben onder controle van de huisarts en heb ook sessies met een psycholoog.
Anyway… De eerste 3 dagen waren erg heftig qua bijwerkingen. Erg misselijk, erge hoofdpijn, paniek, veel slaap, etc. Vandaag zit ik op de 6e dag en de bijwerkingen zijn wat minder geworden. Nog wel erg veel gapen en moeheid.

Nu heb ik gemerkt dat mijn hartslag lager is. Nu kan ik me dit wel voorstellen aangezien ik naast de Citalopram ook nog Oxazepam (10 of 20mg per dag) om de bijwerkingen tegen te gaan, maar is dit normaal? Mijn hartslag zonder enige medicijnen was normaal rond de 70 en nu, met de Oxazepam en Citalopram, zit mijn hartslag tussen de 50 en 65.

Is dit een bijwerking of heeft dit puur te maken met het feit dat ik “rustiger” word? Ik raak snel in paniek dus ja, over mijn hartslag maak ik mij nu ook weer druk.

De bedoeling is om aankomende maandag te beginnen met 20mg (Citalopram) maar ben daar nu gewoon angstig voor. Angst dat mijn hart nóg langzamer/onregematiger gaat kloppen. Kan iemand mij gerust stellen? Ik zou normaal gesproken de dokter bellen maar die is er niet op zaterdag en zondag.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 2 juli 2016 10 15
381 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is toch een vrij normaal verschijnsel bij Citalopram en zeker in combi met oxazepam.
Als je start met 20 mg citalopram, probeer dan de oxazepam op 10 mg te houden

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 2 juli 2016 10 21
De bedoeling is inderdaad om van de Oxazepam af te komen. Vandaar dat ik nu een beetje tussen de 10mg en 20mg schommel. De dokter heeft inderdaad het liefst dat ik 10mg per dag inneem maar als het niet anders kan mag ik 20mg innemen. De vele bijwerkingen zijn alleen erg lastig. Maakt dingen alleen maar erger. Hopelijk is het het allemaal waard.
( Sofia at 2 juli 2016 10 34)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het opbouwen van een AD kan altijd wat bijwerkingen geven, maar die gaan ook weer over. Bij de een wat sneller dan bij de ander..het is altijd even afwachten

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 2 juli 2016 10 39
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB