Answer Question
Categorie:
0
0

Hallo,

ik (man van 22) loop al sinds Juni vorig jaar met darmklachten. Het begon met een soort drukkend gevoel links onder mijn buik dat maar aanwezig bleef. Gedurende de tweede helft van 2019 werden mijn klachten erger. Ik had afwisselend last van verstopping en diarree. Aan het einde van het jaar kwamen daar ook andere klachten bij, zoals pijn rond mijn geslachtsorganen en linker onderrug . Ook zou ik waarschijnlijk een inwendige aambei hebben, ook al kon mijn huisarts hem niet zien.

Ik ben dus 22, en mijn huisarts vond daarom dat ik te jong was om iets als darmkanker te hebben en stelde eigenlijk al meteen de diagnose PDS. Ik voelde me hier niet gerust bij, en heb nog een aantal afspraken gehad om toch iets te laten controleren. Uiteindelijk is mijn ontlasting een keer gecontroleerd op bloed en een keer op ontstekingswaarden, beide keren negatief. En daar is het bij gebleven.

De darmklachten zijn nu, 1,5 jaar later, nog steeds aanwezig, maar ze lijken wel minder ernstig (ik vermoed dat de pandemie daarbij helpt, er is nu immers veel vaker een WC in de buurt). Klachten rond de geslachtsorganen zijn nog steeds aanwezig, maar inmiddels blijkt dat ik een te gespannen bekkenbodem heb wat deze klachten zou kunnen veroorzaken.

Zo af en toe zijn darmklachten wel weer een week of enkele dagen erger. Maar wat constant blijft is dat mijn ontlasting afwijkende vormen aanblijft nemen. Soms is het heel dun, maar vaak zijn het zachte losse stukjes of wat langere rechthoekige gladde “lintjes”. Ik maak me hier toch nog zorgen over. Ik heb nog steeds geen gespecialiseerde arts gezien, en vind het argument van mijn huisarts dat ik de jong ben voor serieuze darmziektes of kanker nogal zwak overkomen.

Ik heb een foto van mijn “langere rechthoekige gladde lint ontlasting” hier: https://i.ibb.co/7vG80Jm/ontlasting04dec2020.png

Moet ik me zorgen blijven maken? Of is mijn ontlasting wel normaal en zijn door de twee ontlastingstesten alle dingen eigenlijk wel uit te sluiten?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 4 december 2020 22 46
221 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat lijkt toch op normale ontlasting. Ik denk toch dat je aan PDS moet denken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 december 2020 22 51
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB