diarree bij de anticonceptiepil

Reageren
Categorie:
0
0

Hallo,

Ik zou graag willen weten wat er onder diarree wordt verstaan. Ik slik namelijk al zo’n 13 jaar de pil en heb nog niet zo lang een vaste vriend waarmee ik zonder condoom vrij. Omdat het onbekend is zorgt het bij mij soms voor veel onzekerheid.

Ik stik de pil elke ochtend. Door de weeks meestal rond half 7 en in het weekend aan het einde van de ochtend, misschien begin middag. Dat is prima toch?

Daarnaast heb ik gehoord dat wanneer je de pil stikt en je binnen 4 uur diarree hebt of braakt deze minder (of zelf niet) betrouwbaar is.

Maar! Wat is dan zo onveilig? Als je die nacht ervoor seks hebt gehad? Ik begreep ook wanneer je diarree hebt je de pil dan weer moet innemen en deze minimaal 4 uur in je lichaam moet laten zitten. Begrijp ik het dan goed als je op dat moment niet naar de wc gaat als je moet of gaat slapen etc. Dat dit hier ook onder valt?

Tot slot zou ik graag van u willen weten wat voor diarree hier dan wordt bedoeld. Want volgens mij zeggen menden vaak dat ze diarree hebben.

Ik zou het ontzettend fijn vinden als u mij antwoord kunt geven op deze vragen.

Alvast hartelijk dank!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 6 november 2015 18 55
216 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je binnen 4 uur na inname van de pil diarree hebt (zo zacht als vla of waterdun) is de ingenomen pil niet betrouwbaar. Hoe onbetrouwbaar hangt een beetje af van de week van de pilstrip waarin dit voorkomt. Je zou in dit geval de pil gelijk kunnen zien als een vergeten pil. Daarom zijn dan de regels van toepassing die in de bijsluiter staan bij het vergeten van pillen.
Je moet in ieder geval ervoor zorgen dat je binnen 12 uur na het gebruikelijke tijdstip alsnog een nieuwe pil inneemt. Dt kan dus betekenen dat je er 2 op een dag moet nemen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 november 2015 19 58
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]