Answer Question
Categorie:
0
0

Mijn vriend en ik zijn nu bijna 2 weken in Kroatië. Maandagavond kwam hij terug van boodschappen doen met buikpijn. Vrij snel erna had hij diarree en werd ook misselijk. Hij heeft toen ook flink moeten overgeven. In de nacht van maandag op dinsdag heeft hij nog een keer overgeven omdat hij als een gek water zat te drinken wat er direct weer uitkwam en ook nog een paar keer diarree gehad. Dinsdag overdag op bed gelegen en ook nog 2/3x diarree gehad. Woensdag helemaal nergens meer last van gehad en heeft hij als lunch broodje hamburger en friet gegeten en in de avond twee stukjes pizza (ik had al wel mijn bedenkingen bij zulk vet voedsel). Helaas had hij vanmorgen weer diarree. Dus is het helaas toch nog niet weg. Komt de diarree terug door het vette eten of omdat er iets anders is? We willen onze laatste twee dagen graag wat gaan doen. Is het verstandig om diarree remmers in te nemen of is dat niet slim?

Alvast bedankt.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 23 september 2021 7 46
64 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi,

Omdat je niet weet of het veroorzaakt is door verkeerd eten of bijvoorbeeld buikgriep, zou ik geen diarree remmers nemen.
Als het door een voedselsvergifting komt, probeert het lichaam het verkeerde eten kwijt te raken door diarree en braken.
Dan is het dus niet goed om dat tegen te gaan met diarree remmers.
In beide gevallen was vet voedsel niet zo heel handig..... ik zou even alleen lichtverteerbaar voedsel en geen alcohol nemen en als de klachten toch aanhouden of terugkomen, thuis even de huisarts bellen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 23 september 2021 8 46
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Wellicht goed om toch even een arts te raadplegen. Want als het een buikgriep is door een virus veroorzaakt, dan is het besmettelijk. Daarmee mag je dan niet zomaar vliegen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 september 2021 12 01
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB