dikke darm paraciet / secretoir igA waarde

Reageren
Categorie:
0
0

Hallo,

Ik loop al een jaar lang met vreselijke buik steken door heel de buik die sporadisch opkomen die kunnen 5 uur lang aanhouden en kan op dat moment letterlijk niks meer. Ben hiervoor naar een diëtiste geweest, bloedonderzoeken, ontlasting onderzoeken gehad en echo’s gehad hier kwam niks uit. Heb toen bij een alternatief ziekenhuis me ontlasting laten nakijken en hier kwam uit dat:
Zetmeel aanwezig is in de ontlasting
Vetgehalte is verhoogd
Bepaalde goede bacteriën verhoogd en verlaagd
Secretoir iga verhoogd: 5670
B-defensine verhoogd :82
En parasiet d.fragsilis aangetoond.

Ik kreeg advies om een half jaar lang probiotica te slikken 3x perdag om de paraciet te doden en de darmflora weer in balans te krijgen.omdat antibiotica te aggresief zou zijn wegens het disbalans in de darmflora.

Nu 6 maanden verder heb ik opnieuw een test gedaan en daarkwam uit:

Zetmeel goed
Vetgehalte goed
Enterococcen verhoogd
Lactobacillen verlaagd ( terwijl ik probiotica slik)
Bifidobacterien verlaagd
Secretoir iga hoger dan voorheen: 7105
B-defensine normaal
Parasiet is weg.

Nu is mijn vraag en het geen wat ik niet begrijp, hoe kunnen mijn lactobacillen verlaagd zijn terwijl ik hiervoor probiotica slik en 6 maanden geleden deze waarde normaal was.

De waarde van het secretoir iga begrijp ik ook niet , ik heb Gelezen dat dit duid op een bacteriële onsteking van de slijmvliezen, en wanneer deze waarde verhoogd is duid dat op een infectie.

Maar mijn d-defensine,calprotecine is allemaal normaal tevens ook mijn bezinking in het bloed is ook normaal.

Het lijkt allemaal zo tegenstrijdig kan iemand mij hier mee helpen ik zie door het bomen het bos niet meer…

De mdl arts gokt op een prikkelbaar darm syndroom maar hier ben ik het niet mee eens.. ik heb een darmonderzoek aangevraagd..
Tevens werkt de mdl arts ook niet met de onderdelen in de test die ik heb gedaan bij een alternatief ziekenhuis ze kende alleen calprotecine..
Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is..
Alvast heel erg bedankt.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door ccc
Gevraagd op 5 maart 2019 21 25
3256 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik weet niet wat je met "alternatief" ziekenhuis bedoeld, maar het zijn nogal omstreden testen die ze gedaan hebben. Bovendien zijn de uitslagen van de twee testen nogal vreemd. Je kunt je afvragen of het dus betrouwbare testen zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 5 maart 2019 22 40
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dank voor uw antwoord, ik snap uw gedachte.maar het is vertrouwbaar. Ik heb mijn test door prescan laten doen.omdat de huisarts bovendien ook geen ontlasting testen op fixatie vloeistof had, en ik er achteraf achter kwam dat zij mij vergeten was te testen op de desbetreffende parasiet. Maar hier had toch niks uitgekomen omdat de de parasiet maar 2 uur leeft buiten het lichaam dus het noodzakelijk is om het op fixatie vloeistof te zetten.

De tijds duur tussen de 2 testen is 6 maanden geweest.

Bij de 2e test na 6 maanden is dus de parasiet weg en dat merk ik ook omdat bepaalde klachten weg zijn. Maar dus de steken Nog niet.

Het feit dat de secretoir iga waarde verhoogd is weet ik geen raad mee maar de b-defensine snap ik enig sinds omdat deze waarde destijds werd aangetroffen omdat de d.fragsilis in de dikke darm zat en die is nu weg vandaar denk ik dat die waarde normaal is.

Maar de secretoir iga dat is een raadsel...

zijn er testen op bepaalde bacteriën? Infecties...

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 5 maart 2019 22 56
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De dientamoebe fragilis komt bij heel veel mensen voor in de darmen. De bij een onderzoek aan te treffen is dus niet vreemd. De vraag is alleen of die dan ook daadwerkelijk klachten heeft veroorzaakt. Bij de meeste mensen doet de parasiet dat namelijk niet.
De uitslagen wijzen eigenlijk op een andere oorzaak. De onderzoeken die gedaan zijn, zijn niet betrouwbaar. Daarom dat een MDL-arts door ook niets mee doet of kan.
De enige sluitende test voor dietamoebe fragilis is een dna (PCR) test. Bovendien krijg je de parasiet met alleen probiotica beslist niet weg. Je zou je kunnen afvragen of je geen andere infectie hebt. De Blastocytis Hominis bijvoorbeeld. het zijn nl parasieten die heel vaak samen worden gevonden.
Hoe is het nu overigens met je klachten? ik neem aan dat deze ook nog niet weg zijn....

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 5 maart 2019 23 25
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De test is ook uitgevoerd met een dna test ( en op fixatie vloeistof ).

Klopt ik snap u, ik ben op meerdere parasieten getest. 6 maanden geleden was ik getest op de d.fragsilis en de blastocytis hominis, d.fragsilis aanwezig en de blastocytis hominis niet aanwezig. Ik ervaarde bij deze parasiet wel alle klachten waarschijnlijk omdat pas na een half jaar werd ondekt en de klachten steeds erger werden.

Nu 6 maanden later meerde parasieten laten testen:

D.fragsilis
Blastocytis hominis
Gardia lamblia
.. Pylori ( deze komt voor bij de maag als het goed is ik weet de naam even niet goed te spellen)
Geen van deze was aanwezig.

Dus nu ik nog steeds de zelfde klachten heb alleen zijn bepaalde andere klachten verminderd zoals haaruitval, slechte adem, extreme vermoeidheid verminderd. Ging ik inderdaad bijmezelf denken van heeft er nog iets meegespeeld buiten de d.fragsilis om wat de andere klachten veroorzaakt die ik nu nog voel en hierdoor ook die secretoir iga is verhoogd..

De klachten die ik nu nog ervaar is: uit het niks steken krijgen door heel de buik het voelt als mes steken ik kan op dat moment niet lopen zitten of staan alleen voorover buigen.

Steken waarbij ik moet puffen van de pijn voordat ik naar de wc moet ten hoogte van de blaas na de wc is dit weg.

Als ik op me buik lig krijg ik steken, voel ik me buik kloppen en wordt ik misselijk erna.

Hoofdpijn en aanvallen van erge vermoeidheid

Opgezetten bovenbuik

Langzaam moeten lopen omdat ik me darmen heen en weer voel gaan voor me gevoel.

Licht in hoofd

Deze klachten zijn niet elke dag constant.

Boeren

Ik ga sinds januari pas elke dag naar de wc, het vermoeden bij mij is dat het misschien iets met ontlasting passade temaken heeft omdat als ik savonds bijvoorbeeld steken krijg ik alrijd de volgende ochtend niet naat de wc kan.

Tevens moet ik alrijd vaak plassen als ik steken heb en ga ik rillen van de kou en kan ik niet meer op me benen staan omdat ik het gevoel heb dat ik me benen niet meer voel.

Eergister had ik nog klachten als constant zweten terwijl ik het koud had

Ik hoop dat u hier iets uit kan op maken..

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 6 maart 2019 0 50
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zijn je schildklierwaarden en je vitamines ook als eens getest? Is er ook een urineonderzoek gedaan?
Ben je man/vrouw? Hoe oud ben je? Heb je over- of ondergewicht? Gebruik je medicijnen, de pil, of andere supplementen?
Heb je een stressvolle periode gehad voorafgaand aan het ontstaan van de klachten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 maart 2019 10 40
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Schildklier waardes zijn vorig jaar getest en 2 weken geleden weer die is normaal, bezinking normaal geen bloedarmoede alles is goed uit de testen, urine is helder geen ontstekingen,

Ik ben een vrouw 21 jaar.

Ik heb contact gehad met prescan en wat zij mij uitlegde is dat als de secretoir iga waarde hoog is betekent dit een bacteriële ontsteking van de slijmvliezen van de neus keel of darm - maag stelsel. Aangezien mijn ontstekingswaarde in het bloed normaal is zit de bacteriële ontsteking in het darmslijmvlies.

Zij raadde mij aan om een coloscopie te doen om het verder te onderzoeken.

Ik ben ben tevens vroeger heel vaak in tropische landen geweest ook 5 maanden in Zuid Amerika gewoond. Vroeger ook steken in de buik en voedselvergiftiging gehad maar deze klachten gingen na verloop van tijd weg.

Nu is mijn gedachte en ik zou graag uw mening ook willen horen, als ik de coloscopie heb, zij kunnen ontstekingen van het darmslijmvlies zien maar dan weet ik nog niet welke bacterie dot veroorzaakr of zie ik dit verkeerd ?

Mijn gedachte gingen een beetje uit naat het tropenziekenhuis in Rotterdam als de coloscopie geen oplossing bied... wat denk u hiervan ?

Ik heb geen stressvolle periode achter de rug ik snap de gedachte maar geloof me dir is echt geen stress als je bijna flauw valt van de pijn...

Dit alles is begonnen maart 2018 er heerste toen een buikgriep

Ik hoop snel van u te horen

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 maart 2019 10 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als er een coloscopie wordt gemaakt, en er worden ontstekingen gezien, kunnen daar biopten van worden genomen. Men kan de bacterie achterhalen. Als daar niets uitkomt, zou je inderdaad naar het tropeninstituut kunnen gaan

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 maart 2019 20 33
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heel erg bedankt voor uw advies en tijd om op mijn vragen te reageren, dat waardeer ik enorm. eind maart heb ik de coloscopie.. hopen dat ik dan de oorzaak weet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 8 maart 2019 1 26
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Helaas nog even afwachten...

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 maart 2019 21 27
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Coloscopie ondergaan en geen afwijkingen op het blote oog gezien. Biopten afgenomen om microscopisch colitis uit te sluiten alleen ervaar ik geen chronische diaree dus vermoed ik dat dit sowieso het geval niet is... Heeft u nog enig idee hoe ik achter de oorzaak van de hoge secretior iga waarde kan komen ?
Ervaar nog steeds elke dag steken bij lopen,draaien en snel bukken in de buik. Pijn zit een aantal dagen al rechts (voor mij) boven in de buik na de coloscopie. Als op mijn rug lig en ik op de buik druk ervaar ik onderin in het midden onder de navel en iets naar rechts pijn en links boven in de buik een drukkend en pijnlijk gevoel..

Ik hoop graag van u te horen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door ccc
Beantwoord door 23 maart 2019 16 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Een hoog SIgA wijst eigenlijk op infecties/ontstekingen. Soms veroorzaakt door bepaalde pijnstillers.Maar dat zou dan ook invloed hebben op de calprotectine, en dat is niet het geval. Is de hoge SIgA ook door Prescan vastgesteld?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 maart 2019 22 29
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ja dat klopt de hoge slga was een half jaar geleden al hoog en deze maand opnieuw laten testen en nog hoger als voorheen.. beide testen door prescan.

Ik dacht misschien aan een histamine test omdat iemand mij vertelde dat dat ook een hoge slga kan veroorzaken ?

Maar dan krijg je toch geen steken bij bewegingen of inspanning ?..

Gemarkeer als spam
Geschreven door ccc
Beantwoord door 26 maart 2019 16 47
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zoals ik al eerder aangaf: Ik ben geen fan van die testen van prescan. Het is toch vooral een commerciële bedoeling

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 maart 2019 22 12
0
Onzin, Ik ken meerdere personen die hun leven aan deze kliniek hebben te danken.
(Anoniem at 25 maart 2024 10 25)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb je nog steeds last? Ik heb ook sinds april 2018 steken en hoge slga (7000+), geraakt niet opgelost na verschillende onderzoeken!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Blau
Beantwoord door 1 september 2019 22 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Maar wat eet u en drinkt u dan? Biologisch?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Santilhano
Beantwoord door 12 februari 2020 1 44
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

CCC : ik heb vrijwel dezelfde klachten (kenmerkend de pijn in onderbuik en rechterzij, pulserend in de onderbuik) maar ook hoge bloeddruk en hoge hartslag in rust en verder slapeloosheid, doch een lage s-IgA en b-defensine-2 te hoog. Befido verhoogd en C.albicans licht verhoogd. Extreem veel zetmeel en aantal plantvezels afwijkend.
Tig onderzoeken gehad via internist en SEH acute breed onderzoeken, maar geen afwijkende waarde gevonden.

Verder beleid nog te bepalen, maar te verwachten is koolhydraatarm eten (geen brood, pasta, suikers, etc).

Bij jou al iets meer bekend inmiddels?

Gemarkeer als spam
Geschreven door RvL
Beantwoord door 15 september 2021 3 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Interessant om te lezen dat de tests van prescan niet vertrouwd worden. De tests die ik voorbij zie komen heb ik ook bij een ander lab gehad en hebben mij toen enorm geholpen.

Ik liep met soortgelijke problemen.

Ik was destijds nog naïef en had blind vertrouwen in specialisten (onder andere MDL arts) en ziekenhuizen.
Wat ben ik van een koude kermis thuis gekomen. Arrogant, niet in oplossingen denken en vooral extreem bureaucratisch. Net als ik hier lees: afwijzend op alles wat niet buiten het ziekenhuis bekend is.

En het lullige is: dat doen ze onder het mom van "niet wetenschappelijk bewezen", en als leek neem je dat dan aan. Ondanks dat ze je met de protocollen uit het ziekenhuis niet verder kunnen helpen en je met een kluitje in het riet sturen.

Ironisch genoeg blijken best veel van die "alternatieve" methoden wel degelijk wetenschappelijk beschreven te zijn met vaak (niet allemaal) positieve resultaten. Ik trapte dus in de autoriteit van de witte jas, terwijl ik eigenlijk misleid werd.

Uiteindelijk ben ik - tegen mijn verwachtingen in - niet in het ziekenhuis geholpen, maar wel door "alternatieve" artsen.

Conclusie: blijf zelf alert en ga op zoek naar mensen die je echt willen hebben.

En over "prescan is commercieel", als in vies / straks maken ze nog winst.
Wat denk je dat een specialist verdiend? Die als een soort ambtenaar verouderde protocollen uitvoert...

Gemarkeer als spam
Geschreven door Arie Kanarie
Beantwoord door 29 december 2021 20 20
0
Hallo hoe gaat het? Parasieten kunnen veel klachten geven. Er zijn ook goede parasieten die gunstig zijn.Via vitakruid kun je een kruidenformule kopen Para dtx tegen parasieten. Wat je ook kunt doen: het microbioomdieet volgen. Geschreven door dokter Saskia van As. Zij beschrijft haarfijn hoe je voor een goede darmflora kunt zorgen. Parasieten houden van zetmeel. Als je dat uit je dieet schrapt. gaan de slechterikken vanzrlf dood. Zorg voor de juiste vezels uit planten( zoveel mogelijk verschillende soorten) en fruit. Gebruik geen granenvezels, die brengen schade aan de darmwand. Na deze aangepaste lifestyle kun je nogmaals de conditie van de sarmflora meten. Vraag advies op natuurdietisten.nl Daar is alle info te vinden pkus alle mogelijke laboratorium tests voor darm- bloed- urine - enz. 😃
(Blue sun at 19 januari 2022 16 54)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]