0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 21 september 2015 22 51
2288 bekeken

Geachte heer, mevrouw,

Mijn vriendin is zwanger maar ik wil graag 100% zeker weten dat het mijn kind is. Ze is nu 19 weken zwanger. Waar en wanneer zou ik dit kunnen laten testen en wat zijn de kosten die hieraan verbonden zijn? Wordt dit mogelijk ook gedekt door de zorgverzekering, aangezien zij in Noorwegen woont maar ik in Nederland. In de verzekeringspolis van mij staat dat kosten voor erfelijkheidonderzoek c.q. “ultrageluidonderzoek en DNA-onderzoek” volledig wordt gedekt. Bij voorbaat dank.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 september 2015 23 10
Privé antwoord

Ik weet niet of dat ook van toepassing is voor een niet in Nederland verzekerde. Dat zou je moeten navragen bij je ziektekostenverzekeraar.

De prenatale vaderschapstest is een niet invasieve DNA test, waarbij zonder risico voor de baby al in een zeer vroeg stadium tijdens de zwangerschap een vaderschapstest gedaan kan worden. Voor de prenatale vaderschapstest wordt bloed van de moeder en van de vermeende vader afgenomen, en uit het bloed van de moeder wordt vervolgens het DNA van de ongeboren baby gehaald om de prenatale vaderschapstest op uit te voeren. Deze prenatale vaderschapstest kan al vanaf de negende week van de zwangerschap worden uitgevoerd zonder risico voor de baby.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 september 2015 23 11
Privé antwoord

naschrift:
Zo’n test kost hier in Nederland al snel zo’n € 1500,00

Gemarkeer als spam
Geschreven door Julia1
Beantwoord door 16 augustus 2018 4 24
Privé antwoord
Zou je zo’n test in termijnen unnen betalen?

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB