Answer Question
Categorie:
0
0

Sinds een week heb ik ineens een verdoofd / slapend gevoel in mijn linker bovenarm/schouder en linkerbovenbeen. Het voelt een beetje als een slapende arm of been, een beetje een slap gevoel zeg maar. De klachten komen gelijk op met misselijkheid in de maag. Het is een beetje zeurende pijn en komt op bepaalde momenten weer wat op, maar zakt af en toe ook wel wat weg. Het maakt niet uit of ik inspanning lever, of lig te slapen, dit lijkt helemaal geen effect te hebben op de klachten. Het is plotseling opgekomen en de klachten van misselijkheid en verdoofde gevoel gaan gelijktijdig op.
Klachten die ik er ook af en toe bij heb is koude vingers en of voeten en ik moet veel vaker plassen, of heb in ieder geval veel meer aandrang.
Heb er verder geen hoofdpijn bij en ook geen druk op de borst. Wel voel ik me af en toe wat zweverig/licht in het hoofd.
Ben bij de huisarts geweest. Bloeddruk is gemeten en was in orde (130/80 en 110/70). Verder is er bloed geprikt om het vitamine B12 gehalte en glucose gehalte in het bloed te bepalen. Ook hier is niets afwijkend uit gekomen. De huisarts vermoed stress. Ik heb echter naar mijn idee geen last van stress en ben ook niet echt een type persoon die hier veel last van heeft. Ik ben een man van 35 jaar oud en leef verder gezond. Niet-roker en drink ook niet of nauwelijks. Wie heeft enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn en wat ik er aan zou kunnen doen. De klachten zijn vervelend. De misselijkheid zorgt ervoor dat ik verminderd trek in eten heb en daardoor dus ook minder eet. Ik wordt er soms ook ‘s nachts wakker van en blijf dan uren wakker, dus heb ook last van slaaptekort. Kortom, wat moet ik doen??

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 7 oktober 2016 9 28
28551 bekeken
Antwoord toevoegen
-1
Privé antwoord

Dat zijn vreemde klachten.
Als je echt geen stress/spanningen hebt of recent hebt gehad, kan het daar niet zomaar aan worden toegeschreven.
Als de klachten aanhouden, ga dan in ieder geval terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de MDL arts.

Doe ook eens even de test op:
http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

Al is het maar om het te kunnen uitsluiten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 oktober 2016 9 56
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

weet je uiteindelijk wat er aan de hand was en zijn de klachten weggegaan, ik heb op het moment hetzelfde alleen is het echt mijn hele linkerhelft van het lichaam, dus ook linkerkant van de romp en linkervoet linkerbovenbeen lonkeronderbeen, rechterkant ook wel maar in veel mindere mate

Gemarkeer als spam
Geschreven door Bag
Beantwoord door 10 juni 2018 9 22
Weet je inmiddels waar het vandaag komt? Ik heb namelijk hetzelfde. Alles aan de linkerkant.
( Anoniem at 1 maart 2023 22 27)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Weet iemand inmiddels al waar de klachten op zouden kunnen duiden?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Sassies
Beantwoord door 18 september 2018 19 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb exact dezelfde klachten.
Verschillende keren op SEH doorgelicht (bloed, ECG, ct-scan nek, rug en hoofd): niets. Blijft soms een dag of langer aanhoudrn en in combi met steken in handen en zwaar gevoel in linker bovenarm. Ook in combi met hoofdpijn linksbovenin het hoofd en uitstraling van prikkels in linker gezichtshelft.
Weet iemand wat dit is?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Ook annoniem
Beantwoord door 22 oktober 2018 0 03
halo ik heb de zelfde klachten , ne de 2de prik van pfizer vaccin ben al bij veel dokters geweest ...alles ok ..maar ik geraak er maar niet vanaf ...nog iemand ervaring hiermee ?
( karice at 21 september 2021 12 42)
Ook ik had ook na mijn 2 prik van pfizer ,hart film en longfotos laten maken maar ben er nog niet vanaf (Ben 25 sept. 2021)
( Anoniem at 27 september 2021 0 35)
Ik ook al verschillende tests en scans ondergaan... Begin ook meer en meer te vermoeden dat het met vaccin te make heeft... Boosterprik neem ik niet meer alleszins..
( Anoniem at 17 januari 2022 19 31)
Heb hetzelfde maar kreeg het ongeveer 3 weken na Corona. Mri wees niets uit. Nu nog halsslagaders een echo. Dit voelt zo naar!
( Popje at 14 mei 2022 16 42)
Ik ook, na 2de Pfizer! Wat is dit?
( Noor at 18 februari 2023 23 55)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb je misschien veel stress/spanningen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 oktober 2018 2 41
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

precies alles heb k ook alleen k heb ook doof gevoel bij me tong volgens mij is dat griep

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 april 2019 16 52
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zouden de klachten wellicht door een magnesium tekort kunnen komen? Wordt vaak over het hoofd gezien...

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 23 juni 2019 9 51
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Goede morgen meneer ik heb ook daaqr last van hoe heeft u dat opgelost

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 28 juni 2019 8 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb hier ook last van. De hele lijst.. het lijken beginnende ms klachten. Ik laat een MRI maken en houd jullie op de hoogte. John hoe gaat het?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Vincent257
Beantwoord door 30 augustus 2019 18 07
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ook ik heb last van tintelingen en doof gevoel. Het begon met m'n linkeroog die slechter was geworden. Maar een nieuw glas hielp niets. Vervolgens werd ik wakker met een doof gevoel in m'n linker gezichtshelft. Toen twee dagen later voelde mijn linkerbeen verdoofd. En een dag later mijn linkerarm. Het is ook niet alsof het komt en gaat, het gevoel is er continu. Na veel aandringen morgen eindelijk een afspraak bij de neuroloog. Ik ben een vrouw van 36. Ben al getest op trage schildklier en vit b12, maar beide waardes zijn ok.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Smiek
Beantwoord door 19 november 2019 16 46
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Mijn vriend had een week geleden gedeelte van zijn lip verdoofd. Nu net had ik in linker wang, lip, linker arm tot hand verdoofd gevoel. Omdat we dit allebei nu hebben gehad zaten we te denken aan de oorzaak, we kwamen op ons huis. We hadden geen keus dan dit huis, bouwval te huren en tegenwoordig moet je blij zijn dat je wat vind. Gaan binnenkort eindelijk na 3 jaar verhuizen. Alleen in het huis zit heel veel schimmel. Planken zijn over de lekkage en rotte plekken getimmerd. We hadden al gelezen dat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Wellicht dat de schimmels iets neurologisch hebben kunnen aantasten. De sporen die zij vrijlaten? Maar doen ook maar een gok. Het verdoofde gevoel is gelukkig weer weg getrokken. Was wel schrikken. Hopelijk komt het straks niet meer voor wanneer we verhuisd zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 oktober 2020 23 35
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat zal door schimmels veroorzaakt worden. Daar komen andere klachten van

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 oktober 2020 0 01
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het doof gevoel aan de linker zijde van hand tm tenen heb ik al een jaar.
Bij neuroloog geweest, heeft scan laten maken van hoofd, nek en rug
Geen bijzonder heden.
Blijf het “gevoel” houden.
Rook niet, drink matig, slaap en eet
goed.
Ben nu 74, beweeg en sport.
Wie weet wat ik kan doen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Peter
Beantwoord door 7 mei 2021 18 28
heb dit gekregen na vaccin 2de prik ...geen bezonderheden bij onderzoeken ...heel vervelend gaat niet voorbij
( karice at 21 september 2021 12 47)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo, ook ik heb deze klachten die John beschrijft. Ik ben een vrouw 52 jaar maar heb dit nu al een jaar of 6 echter wordt het erger. Opvallend na mijn 2de covid-vaccinatie van Pfizer per direct erger geworden.
Twee jaar geleden eens scan gehad van schedel, bloedtesten (ook op vitaminen-tekorten eventueel), men kon niets vinden.....2 jaar later (onlangs) weer naar de neuroloog...ik geef aan dat ik op links echt soort van lichte verlamming heb, duizelig ben , spierpijn, wazig zien: test: hammertje tik op knie, op tenen en hakken lopen, wijsvinger puntje van mijn neus, haar vinger volgen, zo snel mogelijk allee vinger op de duim plaatsen: helemaal prima gedaan: nee geen zorgen maken en bye bye....vreselijk.....en ik word nog als hypochonder weggezet ook, of de wat mildere vorm van feedback dat ik stress heb.....dan ga je daar even over nadenken en bij ver zoeken ja is er wel wat stress maar ik weet 100% zeker dat die stress niet de oorzaak is, ook al is het altijd beter zonder stress.
Ik heb in Duitsland gewoon en daar sprak met over magnesium en vit. D te kort. Dat helpt enigszins, als ik 3 weken niet inneem wordt het erger maar ook dat is niet de bron. Of er geen budget voor is in Nederland en/of de vaardigheden minder ...geen idee maar voor mij voelt het onderhand als kwakzalverij dat men niks weet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Marjo
Beantwoord door 8 maart 2022 9 32
ter volledigheid ik ben ook doof aan het worden op links...echter de gehoortest doe ik natuurlijk prima maar neem maar aan dat ik op links gewoon niet veel hoor, tv. op hoog volume, mensen die tegen me praten die aan linkerzijde staan hoor ik amper...en duizelig op links. de VRESELIJKE epley methode gehad 4 x (ja door blijven gaan geeft de fysio aan want het kan hardnekkig zijn gaf ze aan terwijl ik zelf weet dat het niet de bppd is (maar dat wordt dan volgehoduen he). ik ben dan vervolgens een week ECHT duizelig, dus ja ergens is dat ook niet helemaal okay en is er wel wat bppd. Ook een naar lichte fluittoon op links (is te doen maar het moet er niet zijn natuurlijk), tinteling in de linker arm die bij de duizeligheid hoort onderhand. en in Duitsland gaven ze nog Betahistine, dat helpt wel iets, maar nee vlgs nederlandse artsen is dat een onbewezen medicatie en daarmee een placebo wordt me gezegd. Alles is VAAG VAAG VAAG , geen arts die me kan helpen. ik ga err maar mee leren leven.
( Marjo at 8 maart 2022 9 50)
Ik herken het dat je serieuze klachten hebt, maar als er niks gevonden wordt je als hypochonder wordt neergezet. Dat is dan nog een extra bijkomend naar gevoel. Hopelijk gaat het beter met je.
( buuf at 7 januari 2023 10 02)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb hetzelfde gevoel. Zijn er nu al antwoorden ? :/ Ik maak me zorgen

Gemarkeer als spam
Geschreven door Ellen
Beantwoord door 30 oktober 2022 21 27
Wat jammer dat niemand hier laat weten hoe het verder is gegaan. Ik heb ook dezelfde klachten in combinatie met duizeligheid. Ik moet eind december naar de neuroloog.
( Sandra at 6 december 2022 9 11)
@Sandra Als mensen wel wat hadden terug gekoppeld, zou dat nog niks over jou klachten zeggen. Je kunt dezelfde symptomen hebben,maar die kunnen door heel veel verschillende dingen worden veroorzaakt. Waarschijnlijk zou je je dan alleen maar meer zorgen gaan maken. Beter om toch even je eigen onderzoek af te wachten
( Suus at 6 december 2022 11 49)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB