Answer Question
Categorie:
0
0

Misschien een beetje een stomme vraag. Maar ik heb veel angst rond om de pil (andere opties zijn voor mij absoluut geen optie)

Ik doe erg mijn best en neem hem elke dag netjes op tijd in etc (23:00). Alleen soms als ik niet kan slapen, last heb van mijn buik, dingen ga doen en dan later dan dat naar bed ga ga ik ineens heel erg twijfelen. Vooral op momenten wanneer ik dunne ontlasting heb, of veel heb gerookt achteraf.

Nu neem ik dan redelijk vaak een extra pil, omdat mijn angst zo toe neemt dat hij misschien gefaald heeft geeft dit mij rust maar aan de andere kant ben ik bang dat tevaak een extra pil slikken juist het tegenovergestelde zou doen en de pil misschien juist minder effectief zou maken.

Is dit zo? Is het erg om op bepaalde momenten (meerdere keren per maand) een pil extra te slikken voor de zekerheid en kan dit kwaad met de effectiviteit van de pil (ja ik weet dat extra hormonen niet fantastish zijn of dat een extra pil helemaal niks toevoegd maar dat is niet mijn vraag)

Ik hoop dat ik hier wat geruststelling kan vinden.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 16 november 2022 2 13
45 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zal geen invloed hebben op de werking.
Maar zoals je zelf al zegt,de extra hormonen zijn uiteraard niet echt goed voor je.
Je zou bijvoorbeeld een agenda of kalender kunnen gebruiken en het daar in/op afstrepen zodra je je pil neemt.
Dan voorkom je onnodig extra innemen

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 16 november 2022 9 45
Ik houd het altijd bij, het is dus geen twijfel aan of ik hem heb ingenomen maar puur of dat er iets anders is mis gegaan
( Suzan at 16 november 2022 10 27)
Dan begrijp ik je vraag niet helemaal. Als je weet dat je de pil goed hebt ingenomen, waarom neem je dan alsnog een extra pil?
( Suzan at 16 november 2022 10 57)
zoals ik al zei, omdat ik een ontzettend grote angst heb dat hij niet zijn werk doet, normaal neem ik hem voor het slapen in dan is er niks aan de hand, maar als ik langer wakker ben, en/of last krijg van mn buik, meer rook etc ben ik bang dat er iets mis is gegaan en ga ik twijfelen aan de werking en neem ik liever voor de zekerheid een extra
( Suzan at 16 november 2022 15 53)
Dat is dus onnodig,tenzij je waterdunne diarree zou hebben binnen 4 uur na inname van je pil. Alleen in dan is het verstandig een extra pil te nemen. In de andere gevallen die je opnoemt, is het niet nodig en alleen maar ongezond.
( Suzan at 16 november 2022 18 28)
oke dankjewel, ik zal het proberen. maar qua werking kan het geen kwaad?
( Y at 16 november 2022 20 29)
Qua werking kan het geen kwaad, maar gezond is het niet
( Suzan at 16 november 2022 20 49)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB