Answer Question
0
0

Hallo dokter,
Heb rosacea in het gezicht, zie foto’s. Welk middelste zou effectief zijn
Mijn medicijn gebruik:amiodaron,bisoprolol, maagzuurremmer, acecoumarol.
Leeftijd 71 jr, man
Rosacea irriteert, brandt, vooral de oren.

Alvast bedankt voor antwoord.

Mvg, John

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 23 augustus 2020 21 49
228 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bespreek onderstaande met de huisarts

A. De eerste keus behandeling bij uitgebreide rosacea (met veel puskoppen, rode bultjes en roodheid, zwelling) is een combinatiebehandeling tablettenkuur met een uitwendige zalf.
I. INWENDIGE BEHANDELING
a. De meest voorgeschreven tabletten zijn antibiotica. Deze middelen dienen vrij lang te worden gebruikt zo’n 2 tot 6 maanden, afhankelijk van de mate van verbetering. Uw huidarts kan kiezen uit minocycline, tetracycline, doxycycline of claritromycine. Deze antibiotica werken goed bij rosacea doordat ze ook ontstekingsremmende effecten hebben. Ook eventuele oogklachten kunnen verbeteren tijdens de antibiotica kuur.
b. Het antibioticum doxycycline in een lage dosering, 40 mg (merknaam Efracea®) is ook beschikbaar. De unieke formulering van dit antibioticum zorgt dat het alleen ontstekingsremmend werkt. Het is daardoor niet geschikt om infecties mee te behandelen. Dit middel werkt vooral goed tegen de puistjes en rode bulten die men bij de meeste vormen van rosacea ziet.
c. Isotretinoïne (merknaam Roaccutane®) is een van vitamine-A-zuur afgeleid middel. Dit middel wordt alleen voorgeschreven wanneer de antibiotica niet helpen. Het geeft vrij veel en soms ernstige bijwerkingen en mag niet gegeven worden in de zwangerschap of aan vrouwen, die zwanger kunnen worden en geen betrouwbare anticonceptiemaatregelen genomen hebben.
II. UITWENDIGE BEHANDELING
Alle hieronder genoemde middelen dienen tweemaal daags dun te worden aangebracht op de huidafwijkingen
a. Metronidazolcrème of gel (bijv. Rozex® of Metronidazol®).
b. Antibiotica zoals clindamycine of erythromycine als lotion in een depflacon. Als de ergste voorbij is dient deze uitwendige middelen toch door te gebruiken om een opvlamming te voorkomen. Bij de mildere vormen hoeft men niet altijd een tablettenkuur in te nemen.
c. Mirvaso® gel wordt gebruikt om de roodheid en blozen van het gezicht bij rosacea te behandelen. Dit middel bevat als werkzame stof brimonidine, die in staat is om de bloedvaatjes in de huid tijdelijk te vernauwen. Hierdoor neemt de roodheid af. Het effect kan al binnen 30 minuten optreden. Mirvaso® is uitsluitend op recept verkrijgbaar maar wordt niet vergoed.
d. Soolantra® 1% crème. Deze crème bevat 1% ivermectine en remt zowel de ontstekingen als de infectie door de Demodex mijten. Het middel wordt eenmaal daags op de plekken aangebracht.

Bron: huidarts.com

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 augustus 2020 22 34
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik gebruik metronidazolcreme. Helpt wel maar het ene gaat weg en dan duikt op andere plek weer een nieuwe op. Om moedeloos van te worden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Johanna
Beantwoord door 27 juni 2021 15 26
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB