Answer Question
0
0

Mijn vraag is of je nierschade kunt hebben als je eiwit in de urine hebt (veelste veelste hoog, zo hoog dat het niet normaal is), maar in het bloed is het eiwitgehalte goed. Ik ben een meisje en 16 jaar. Ik heb nu al een aantal jaar last van vermoeidheid en andere klachten: pijnlijke huid, huiduitslag, pijnlijke armen en benen, extreem vermoeid, hoofdpijn, misselijk, steken in mijn nierstreek, ik heb altijd koude handen en voeten, branderig gevoel onder mijn ogen, altijd last van aften, snel buitenadem, geen eetlust, fenomeen van Raynoud, ik heb het heel snel koud, menstruatie wordt steeds erger, ook nog heel erg onregelmatig (ik ben het nu al 5 jaar), ik ga niet vaak naar de wc, omdat ik puur het signaal niet krijg van ‘ik moet naar de wc’, ik probeer der overigens wel op te letten, en nu heb ik ook veelste veel eiwitten in mijn urine. Waarschijnlijk ben ik wel wat klachten vergeten, maar het zijn der zoveel. Het begon allemaal met een blaas/urineweginfectie aantal jaar geleden, daarna werd ik griepig, keelpijn, vermoeidheid enz, huisarts dacht Pfeiffer, kwam niks uit. Klachten bleven en er kwamen steeds meer klachten bij. Ik werd doorgestuurd naar een kinderarts die wist het ook niet. Ik zit nu in de 5e van het gymnasium. Ik heb het er naar mij zin en op school gaat het opzich prima. Mijn cijfers zijn goed, maar ik ben wel veel afwezig waardoor ik veel dingen zelfstandig moet doen en veel toetsen moet inhalen. Vroeger sportte ik veel en deed ik dat met veel plezier, nu gaat dat helaas niet meer, omdat ik er gwn geen energie voor heb en de overige energie, die ik eigenlijk niet heb, gebruik ik eigenlijk om dagen te ‘overleven’… een dag in bed kost energie, eten kost energie, alles wat ik eet, proeft anders. Ik voel dat er iets met mijn lichaam is en dat het niet goed is, maar ik voel me niet altijd begrepen door de mensen om mij heen. Mijn vraag was of je nierschade (of in ieder geval iets met je nieren) kunt hebben met teveel eiwitten in je urine, super hoog, maar in het bloed is eiwitgehalte goed. Ik weet dat mijn albumine heel erg hoog is en nog andere eiwitten, maar daar weet ik de naam niet meer van. Op internet staat ook wel het één en ander over een nierbiopt, bij sommige mensen met alleen eiwitverlies in de urine krijgen een nierbiopt en andere niet, die krijgen het alles als het ook in het bloedgedaalt is… weet één van jullie hier een reden voor? Ohja ik verlies eiwitten als ik sta en lig, dus daar zit het niet in. Mochten er nog vragen zijn, mogen die altijd gesteld worden.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 10 december 2018 18 19
861 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bij welke specialist buiten de kinderarts ben je geweest hiervoor?
Is de nierfunctie ook al eens getest?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 december 2018 20 19
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben bij een immunoloog, reumatoloog en infectieziekte arts geweest (1 arts), omdat er eiwitten in mijn urine zaten, heeft hij mij gelijk doorgestuurd naar een nefroloog (na 1 afspraak) én de arts zegt dat mijn nierfunctie goed is, maar zou het later dan geen kwaad kunnen? De arts zoekt naar mijn idee ook niet verder én laat mij naar mijn idee achter met mijn klachten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Roosje
Beantwoord door 23 december 2018 19 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat hoeft geen probleem te zijn als je nierfunctie maar goed is

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 december 2018 22 04
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Alleen ik heb wel klachten, ik ben extreem vermoeid, en de klachten die hier boven al zijn genoemd. Ik zit hier nu zo’n anderhalf mee. De kinderarts kon eerst niks vinden, maar omdat ik eiwit verlies had, stuurde hij mij door naar een specialist. Nu dat allemaal onderzocht is, voelt het alsof ik weer terug bij af ben. Ik heb nog steeds dezelfde klachten, ik kan niet doen wat ik wil doen. Ik zoek zelf het hele internet af naar soort gelijke dingen, omdat ik puur het gevoel heb dat er niet geluisterd wordt. De nerfroloog heeft het onderzocht, maar hij zoekt niet verder, hij zet mij gwn weer op straat (zo voelt het) en het maakt mij ook heel onzeker… ik voel de pijn, maar als andere dat niet zien of willen zien of niet verder willen zoeken… ga je twijfelen aan je zelf. Ik heb ook extra veel last van mijn menstruatie, maar mijn klachten zijn eigenlijk de hele maand en dan kunnen er dagen zijn dat het iets beter gaat, maar dan lig ik weer snel in bed.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 december 2018 19 22
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zolang je nierfunctie goed is, kan dat geen kwaad. Je klachten komen daar in ieder geval niet vandaan. Bloedonderzoek is ook gedaan? Geen bloedarmoede?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 31 december 2018 1 52
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB