0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Evie
Gevraagd op 5 december 2017 8 09
68 bekeken

Het is nu al vijf jaar lang hetzelfde liedje: het schooljaar begint, ik ga uitgerust en energiek aan het werk en al tijdens de eerste week voel ik me ziek worden: keelpijn hoofdpijn en vooral moe. Ik loop natuurlijk door want dat kan wel, maar het kost allemaal erg veel energie, meer dan ik terugkrijg. Ik functioneer voldoende maar niet goed alles kost me moeite, ik vergeet dingen, moet alles 20 keer checken, loop achter de feiten aan, kan niets extra’s doen. Ik haal elk jaar de griepprik, toch krijg ik altijd griep, soms twee keer.
Na de winter van 2016-2017 (2 x griep en algehele malaise) ben ik gestart met hardlopen, gestopt met dieren eten, gestart met koolhydraatarm eten, chlorella en spirulina, regelmatig kuurtje echinecea, en dit doe ik nu het hele jaar. Het gaat top, ik was niet dik maar 12 kilo eraf voelt en staat veel beter. Alleen… het schooljaar begon en het gaat weer precies hetzelfde en dat valt me echt ontzettend tegen! Hele maand september zelfde liedje als elk jaar, en nu kreeg ik in oktober bronchitis, eind november ziek weer 3 dagen voor pampus. Ik heb de griepprik dit jaar niet eens gehaald. In september en oktober heb ik bloed laten prikken, daar komt geen verklaring voor de klachten uit. Na de bronchitis was ik, natuurlijk, nóg 2 kilo lichter, en die zijn niet meer teruggekomen. Ik vind dun zijn geweldig hoor, maar in februari woog ik 71 kilo en op dit moment 55 en ik weet niet of dat enkel komt door mijn nieuwe leefwijze. Uit het bloedonderzoek komt gelukkig ook wat dit betreft niets engs.
Ik vraag me af of er iets is wat ik kan doen om niet meer ziek te worden, of om me in ieder geval energieker en sterker te voelen tussen de griepjes door? Morgen ga ik weer werken en er liggen dus stapels achterstallig werk naast al het werk rondom lesgeven en mentoraat. Doe maar rustig zegt iedereen, ja, lichamelijk heb ik niet zoveel keus. Maar dit is slopend en lijkt zo onnodig: wat is er met me aan de hand?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 5 december 2017 11 30
Privé antwoord

Misschien is het goed om met die klachten toch naar een internist te gaan voor verder onderzoek. Daarnaast zou het kunnen dat stress toch een bepaalde rol speelt, omdat het toch opvallend is, dat je telkens klachten krijgt als het nieuwe schooljaar begint.
“ben ik gestart met hardlopen, gestopt met dieren eten, gestart met koolhydraatarm eten” . Dit kan een rol speken als je een aantal belangrijke voedingsmiddelen en vitamines mist. Je bent veel afgevallen. Waak voor ondergewicht! dat gaat namelijk ook ten koste van je afweersysteem

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 6 december 2017 9 53
Privé antwoord
Het kan je hele weerstand zijn. Goede voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Daarnaast kunnen bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je weerstand helpen ondersteunen. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B C en D en omega 3. In vlees zitten belangrijke stoffen als carnitine, lysine, creatine en diverse vitaminen en mineralen. Lysine is heel belangrijk voor je weerstand. Verder kan een middel als Sambucol je weerstand helpen versterken. Natuurlijk ook zorgen voor evenwicht tussen inspanning en ontspanning. De griepprik is juist een belasting voor je immuunsysteem. Naast dit alles kan de school ook deels het probleem zijn. Dat je je teveel inspant, dat de school niet helemaal bij je past, verder de invloed van electrosmog.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 6 december 2017 9 59
Privé antwoord
Algjes als spirulina en chlorella kunnen soms averechts werken bij een overactief immuunsysteem.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB