0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Esmeralda
Gevraagd op 17 november 2019 11 47
50 bekeken

Hallo, ik heb sinds een aantal weken de diagnose ernstige depressie gekregen. Dit is waarschijnlijk iets waar ik al jaren mee loop. Ik heb hierbij ook veel lichamelijke klachten, slapeloosheid, hoofdpijn, vastzittende nek, rugpijn, zwaar pijnlijk gevoel in benen en armen wat mij enorm belemmerd waardoor ik soms niet durf te lopen. Soms hartkloppingen en een branderig gevoel van binnen. Ik kan niet zoveel als ik zou willen en kan hier niet goed mee om gaan alleen helpt het me ook niet om alleen maar in bed te liggen dan heb ik ook veel pijn. Sinds een week slik ik anti depressiva Citalopram 20 mg. Ik weet dat het een aantal weken kan duren voordat de medicatie eventueel effect heeft. Maar ik ben zo verschrikkelijk bang dat ik hier nooit meer vanaf kom. Dat ik nooit meer beter word en ook medicatie mij niet helpt. Ik ben moeder van een dochtertje van bijna 4 waar ik wel voor moet blijven zorgen. Ik weet alleen gewoon niet hoe ik met deze diagnose om moet gaan.
Ik kan me er niet bij neerleggen dat alles me moeite kost. En wil eigenlijk gewoon alles blijven doen. Ook heb ik soms momenten dat ik moeite heb met praten en dat geeft dan eng, raar gevoel alsof er ieder moment wat kan gebeuren. Wat moet ik hier nu mee kunnen jullie mij advies geven over hoe ik hier mee om moet gaan?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 13 juli 2020 13 03
Privé antwoord

Hallo,

Een depressie is ontzettend naar. En als je er al langere tijd mee zit, en ernstig is, kunnen medicijnen wel degelijk werken. Werkt dit medicijn niet, zijn er nog zeker 20 andere opties die je kunt proberen, maar geef het zeker 2 maanden de tijd, voordat je kan beoordelen of het werkt of niet. Het is goed om je zorgen over het medicijn uit te spreken naar de huisarts of psychiater. Krijg je ook hulp van een praktijkondersteuner of een psycholoog? Want dat is minstens net zo belangrijk als de medicijnen. Bijna altijd kan je wel weer gewoon stoppen met een medicijn, mits je wel langzaam afbouwt en niet in 1x stopt (want dan kun je daar klachten van krijgen). Je huisarts of je psychiater kunnen je helpen bij het afbouwen ervan.
Ik heb ook heel lang niet kunnen accepteren dat ik een ernstige depressie heb en verschillende medicijnen moeten proberen totdat ik er een vond die hielp. Niet om je te demotiveren, maar weet dat er bijna altijd wel iets is wat helpt. Geef niet op en blijf vechten voor je dochtertje. Op een dag zal het beter worden en ga je je weer beter voelen. Er is licht aan het einde van de tunnel! Sterkte!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB