Geestelijk gezond na Lion’s mane (Hericium Erinaceus)

Reageren
0
0

Ik heb een beetje een vreemde vraag over iets wat voor mij nu erg goed functioneert.

Sinds enige tijd gebruik ik (man 40 jaar) een voedingssupplement Lion’s mane (Hericium Erinaceus)
Wanneer ik dit neem voel ik me ontspannen; scherp geheugen, minder neurotisch, minder gestressed, minder angstig en voel ik me beter in sociale interacties met anderen.

Helaas kan ik er niet veel van nemen (max 1 gram om de dag) omdat ik anders uitslag krijg (en tijdens het hooikoortsseizoen ben ik er noodgedwongen een maand mee gestopt en dan voel ik gelijk de klachten terug komen)

Na wat te hebben gelezen over Lion’s mane begrijp ik dat dit supplement belangrijke aminozuren bevat, het aantal witte bloedlichaampjes kan vergroten, een positieve invloed kan hebben op ‘gut’ bacteria en door middel van Nerve Growth Factor neurogenesis in de Dentate gyrus mogelijk maakt.

Mijn huisarts is geen fan van voedingssupplementen en geeft hier helaas geen feedback over. (bloedonderzoek tijdens de Lion’s mane stopperiode van een maand (tijdens hooikoorts) gaf overigens erg lage waarde aan van witte bloedlichaampjes (voornamelijk Lymfocyt en Eosinofielen) en ik had gedurende deze periode een dieet zonder dierlijke eiwitten)

Graag zou ik willen weten:
– waarom Lion’s mane zo super goed werkt bij deze klachten?
– wat kan ik tegen deze Lion’s mane allergie doen? (brandnetelthee lijkt gedeeltelijk te werken, en het liefst ben ik geen chronische anti-histamine slikker)
– wat de alternatieven voor Lion’s mane kunnen zijn, mocht Lion’s mane in de toekomst nog meer allergische reacties op gaan roepen?

Alvast bedankt voor uw antwoord!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Bijna gezond
Gevraagd op 8 augustus 2019 13 40
3827 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik kan er helaas ook niets over zeggen. Ik ken het middel niet en er is nagenoeg geen wetenschappelijk onderbouwd onderzoek naar gedaan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 augustus 2019 22 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Lions mane verhoogt histamine in het lichaam. Allergieën verhogen ook histamine in het lichaam. Verdiep jezelf in het begrip "histadelia" en "histamine intolerantie". Met de juiste samenstelling van b vitamines kun je histamine verlagen. Dit is erg persoonsgebonden dus je zult zelf onderzoek moeten doen. Succes.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Gast
Beantwoord door 8 september 2020 7 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben erg benieuwd of je inmiddels iets hebt gevonden tegen de allergie reactie?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 januari 2024 13 43
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]