0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 12 september 2017 16 55
5524 bekeken

Gisteren zijn er bij mij 4 kleine genitiale wratjes vastgesteld. Nu heb ik een hele hoop vragen die ik op internet niet beantwoord krijg:
1. Indien er wratjes terugkomen, komen deze altijd op dezelfde plek terug?

2. Heb aanstip medicatie maar wat als er wratjes op plek zitten die ik niet weet/zie?
Wanneer weet je of wrat voldoende weg is?

3. Is er sprake van zelfbesmetting of versterking van het virus?

4. Hoe lang blijf je besmettelijk? 2 jaar lichaam opruimen maar niet te testen toch? En waarschijnlijk altijd in lichaam in bepaalde mate maar meer of minder aanwezig in hoeveelheid door besmetting en/of aciviteit?

5. Partner inlichten maar pas behandeling bij zichtbare wratjes.

6. hoe kan je het beste ontharen en moet na elke keer nu scheermesje weggegooid ivm zelfbesmetting? (Verschil of er wel of geen wratjes zichtbaar zijn?)

7. Is het verstandig je handdoek maar 1x te gebruiken en besmette gebied als laatste te drogen

8. Broeken met  daaronder string maar 1 keer dragen?

9. Verstandig om condooms te gebruiken maar beschermt geen 100%.

10. Hoe lang houd je die extra maatregelen vol?

11. Kan je immuun raken voor wratjes?

12. Is er kruisbesmetting mogelijk met partner?

13. Ben je meer besmettelijk als er wratjes zichtbaar zijn of is er enkel meer risico op wrijving/beschadiging waardoor vermenigvuldiging bij persoon met wratten? (Want dat gebeurt dan toch ook met condoom? Heeft condoom anders zin als er al besmetting moet zijn geweest en wratten zitten buiten condoomgebied?)

14. Welke invloed heeft je immuunsysteem op de aanwezigheid van wratjes?

15. Zegt grote en hoeveelheid van wratjes iets over besmettelijkheid?

16. Zorgt het hebben van vaker seksueel contact met besmet persoon voor grotere kans activatie van het virus?

17. Geen test om te achterhalen? Niet in SOA test

18. Grotere kans als je al ander type hebt of telkens andere besmetting?

19. Wanneer is het weg? En hoe weet je dat?

20. Is de wanneer er zichtbare wratjes zijn de kans kleiner of groter dat het lichaam dit in ongeveer 2 jaar opruimt?
 

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 september 2017 17 23
Privé antwoord
Gemarkeer als spam
Geschreven door A
Beantwoord door 12 september 2017 18 05
Privé antwoord
Dank. Echter staan daar niet alle antwoorden op mijn vragen in. Vind bijzonder dat het zoveel voorkomend is en dat er feitelijk vaak wat basale info op internet staat. Dit is wel al stuk uitgebreider dus alvast dank daarvoor.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 september 2017 18 12
Privé antwoord

Dat komt vooral omdat het van persoon tot persoon verschillend kan zijn. Er zijn mensen bij wie het virus wordt opgeruimd, maar ook mensen die er levenslang aan vast zitten. Welke vragen zijn er nog over?

Gemarkeer als spam
Geschreven door A
Beantwoord door 12 september 2017 18 44
Privé antwoord
1. Komen ze op dezelfde plek terug? 2. Wanneer weet je of wrat na aanstippen voldoende weg is? (Kon apotheek niet zeggen) 3. Kan je jezelf besmetten als je met handdoek bijv op andere plek van je lichaam komt of is hetje hebt het virus of niet? 4. Hoe weet je wanneer het virus weg is? Is niet te testen toch? 5. Hoe kan je beste ontharen en ook daar de vraag of je voor extra besmetting kan zorgen als je mesje elders op huid gebruikt? 6. Condooms heeft dus blijkbaar geen extra meerwaarde er al vaker seksueel contact met partner is geweest (was aan daten dus 4x seksueel contact gehad nu. Zonder condoom omdat we beide geen soas dachten te hebben. Ik had zelfs recent getest :-() 10. Kan via toilet doorgegeven worden. Moet ik deze nu elke keer schoonmaken na gebruik ofzo? 11. Immuniteit en kruisbesmetting blijkbaar nog niet duidelijk 12. Meer besmettelijk indien wratjes er zijn dus dan miss beter geen seksueel contact 13. Invloed van immuunsysteem 14. Zegt grote en hoeveelheid wat over besmettelijkheid 15. Is er door meer seksueel contact grotere kans op activatie van virus bij andere persoon? 16. Had ook op uitstrijkje hpv melding. Dus heb blijkbaar meerdere type. Is kans groter dat je vatbaar bent voor meedere of domme pech? 17. Maakt activatie van het virus (lees: zichtbare wratjes) wat uit voor termijn opruiming virus? 18. Hoe druk moet ik me hierom maken? Komt heel veel voor en huisarts vond het zelfs knap dat ik ze al opgemerkt had ivm kleine afmeting. Sorry staan wat nieuwe bij…. merk dat ik er graag veel van weet en vooral andere niet wil besmetten :-((
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 september 2017 19 02
Privé antwoord

1. Ze komen doorgaans op dezelfde plek terug. Maar het kan ook op een andere plek in de buurt zijn.
2. Als de wrat weg is, is ze weg. Je ziet ze niet meer.
3. Ja dat is mogelijk op het moment dat je wratten hebt.
4. Je weet niet of het virus weg is. Kan niet worden getest.
5. Scheren, maar de wratten niet raken. Scheer het gebied van de wratten het laatst en gooi het mesje weg.
6. Condooms geven niet altijd bescherming omdat het virus zich in de huid nestelt soms ook in het omliggende gebied.
10. Nee dat is niet erg waarschijnlijk tenzij de wratjes in aanraking zouden komen met de toiletbril en die daarna meteen zou worden gebruikt.
11. Immuniteit tegen de wratten is er niet. Kruisbesmetting is wel mogelijk.
12. Als er wratjes zijn, zijn die het meest en uiterst besmettelijk.
13. Een goed immuunsysteem kan invloed hebben op het eventueel terugkomen van de wratjes, en wellicht het virus op termijn opruimen. Maar daar is geen garantie voor.
14. Grootte en hoeveelheid zegt niets over besmettelijkheid.
15. Deze vraag begrijp ok niet goed
16. Dat is goed mogelijk. De meeste mensen zijn in hun leven wel in contact gekomen met een HPV virus. Ik zou als “domme” pech zien.
17. Nee dat maakt niet uit.
18. Tja dat is een moeilijke vraag.. die kan ik niet beantwoorden.

Je zou de HPV vaccinatie kunnen nemen. Daarmee worden heruitbraken verminderd, en kan het virus toch sneller worden opgeruimd.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 13 september 2017 8 35
Privé antwoord
Dank voor de uitgebreide en deskundige antwoorden. Erg prettig deze informatie ergens te kunnen verkrijgen! Nog een paar vervolgvragen (hopelijk is dat ok en hebben anderen er ook wat aan): Dus begrijp ik het goed als ik zeg dat je virus hebt of niet hebt. En als je het hebt kan het al dan niet wratjes veroorzaken. Als je wratjes hebt loop je risico deze te vermenigvuldigen/verspreiden door bijv je handdoek als je er niet secuur mee omgaat? Het is dus blijkbaar ook niet duidelijk wanneer het uit lichaam is. Betekent dit dat je hele leven lang nu op moet letten met handdoeken en condoom moet gebruiken voor het virus (wat ook overgegeven kan worden zonder condoom… :-o). Welke maatregelen moet je treffen en gedurende welke periode? Geldt het eenmalig gebruiken van een scheermesje ook als er geen wratten zitten? Als kruisbesmetting mogelijk is hoe raak je dit virus dan kwijt zonder het gehele seksuele contact te stoppen voor langere periode? Wat zijn de richtlijnen voor seksueel contact op moment dat er wratjes zijn en er geen wratjes zijn er vanuitgaande dat er al 4x onbeschermd contact geweest is. Vraag 15 bedoelde ik mee: stel dat je vaker seksueel contact hebt gehad. Maakt dat de kans groter dat je virus activeert (lees: wratjes krijgt) of blijft dat heel persoonlijk als in bij de 1 wel en ander slapend. En aangezien er geen test is om te weten of je het hebt licht je je partner in maar is dat met name om extra alert te zijn op signalen en naar aanleiding daarvan te behandelen of is er eerder al wat mogelijk? Dank voor de tip over het vaccin. Ik lees echter op https://lci.rivm.nl/richtlijnen/hpv-vaccinatie-buiten-het-rijksvaccinatieprogramma dat dit geen therapeutisch effect heeft indien het virus al actief en aanwezig is. Of interpreteer ik dat verkeerd?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 september 2017 10 31
Privé antwoord

” Dus begrijp ik het goed als ik zeg dat je virus hebt of niet hebt. En als je het hebt kan het al dan niet wratjes veroorzaken. Als je wratjes hebt loop je risico deze te vermenigvuldigen/verspreiden door bijv je handdoek als je er niet secuur mee omgaat? Het is dus blijkbaar ook niet duidelijk wanneer het uit lichaam is.” Dit klopt inderdaad.

” Betekent dit dat je hele leven lang nu op moet letten met handdoeken en condoom moet gebruiken voor het virus (wat ook overgegeven kan worden zonder condoom… :-o). Welke maatregelen moet je treffen en gedurende welke periode? ” Dat is niet nodig, als er geen wratjes zijn. Omdat nagenoeg iedereen drager kan zijn van HPV, is er altijd voor iedereen een heel klein risico. Dit geldt dus voor de hele bevolking. Als het virus niet actief is, is dat ook geen probleem. Een actief virus veroorzaakt doorgaans wratjes. Scheermesjes weggooien is dan van belang als er wratjes zijn of er scheerwondjes ontstaan.

” Als kruisbesmetting mogelijk is hoe raak je dit virus dan kwijt zonder het gehele seksuele contact te stoppen voor langere periode?” Het risico op besmetting is het grootst, als er wratten zijn. Zie ook mijn vorige antwoord over besmetting.

“Vraag 15 bedoelde ik mee: stel dat je vaker seksueel contact hebt gehad. Maakt dat de kans groter dat je virus activeert (lees: wratjes krijgt) of blijft dat heel persoonlijk” Het risico is niet groter. Dat is inderdaad heel individueel

“En aangezien er geen test is om te weten of je het hebt licht je je partner in maar is dat met name om extra alert te zijn op signalen en naar aanleiding daarvan te behandelen of is er eerder al wat mogelijk?” Behandeling is pas mogelijk als er wratjes zijn. Wat je zelf kunt doen is: zorgen dat je afweersysteem goed werkt. Gezonde voeding e.d. En regelmatig je genitale gebied checken of er wratjes ontstaan.

Over het vaccin: De meningen zijn daarover verdeeld. Het wordt toch steeds vaker gebruikt wanneer mensen vaker uitbraken hebben. Het schijnt toch te helpen om het virus terug te dringen. Maar of het ook daadwerkelijk bijdraagt aan opruiming van het virus is nog niet aangetoond.
Wat seksueel contact betreft: Als er wratjes zijn, zijn die uiterst besmettelijk. Iedereen moet zelf in overleg met partner bepalen hoe daarmee om te gaan. Onbeschermde seks is in ieder geval geen aanrader. Als er geen wratjes zijn, is het risico op besmetting uiterst klein en eigenlijk een normaal risico dat iedereen met seksueel contact loopt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 13 september 2017 21 59
Privé antwoord
Dus tijdens de aanwezigheid van wratjes beter geen seks (i.v.m. besmetting bij partner (is miss al gebeurd na 4x, toch?) en verspreiding van wratjes bij mezelf?) En als de wratjes weg zijn gelden dus eigenlijk zelfde voorzorgsmaatregelen als voor iedereen? Aangezien dat je aangeeft dat als er geen wratjes zijn het risico op besmetting uiterst klein is en eigenlijk een normaal risico dat iedereen met seksueel contact loopt. Hoe zit dat dan met wratjes die niet eventueel niet zichtbaar zijn? Aangezien er niet vastgesteld kan worden dat het virus weg is: Wanneer wordt er in de medische wetenschap dan gesproken over weer schoon zijn van HPV? Is dat na bepaalde periode geen wratjes gehad te hebben Of gebeurt dit niet? Er wordt immers gezegd dat lichaam het zelf opruimt in meeste gevallen. Is het virus niet meer actief als er geen wratjes meer bijkomen? De hpv typen die uitstrijkje meet worden wel niveau van gemeten. Stel dat dat goed opgeruimd wordt; is dat dan indicatie dat mijn lichaam ook de typen van de wratjes goed opruimt of is dat niet per definitie zo? Met wie zou ik kunnen overleggen wanneer en of het vaccin meerwaarde heeft voor mij (en partner??) Sorry dat er vragen blijven komen…Hopelijk is dat geen probleem
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 september 2017 23 17
Privé antwoord

“En als de wratjes weg zijn gelden dus eigenlijk zelfde voorzorgsmaatregelen als voor iedereen? Aangezien dat je aangeeft dat als er geen wratjes zijn het risico op besmetting uiterst klein is en eigenlijk een normaal risico dat iedereen met seksueel contact loopt.” dat klopt.
Als wratjes niet zichtbaar zijn, zijn er geen wratjes.

“Wanneer wordt er in de medische wetenschap dan gesproken over weer schoon zijn van HPV? Is dat na bepaalde periode geen wratjes gehad te hebben Of gebeurt dit niet? Er wordt immers gezegd dat lichaam het zelf opruimt in meeste gevallen.” Hier kan ik geen antwoord op geven.

” Is het virus niet meer actief als er geen wratjes meer bijkomen?” Het virus is niet actief als er geen wratjes zijn.

“De hpv typen die uitstrijkje meet worden wel niveau van gemeten.” dat is niet hetzelfde type virus dar de genitale wratten veroorzaakt

“Stel dat dat goed opgeruimd wordt; is dat dan indicatie dat mijn lichaam ook de typen van de wratjes goed opruimt of is dat niet per definitie zo?” die vraag kan ik niet beantwoorden.

Over het vaccin kun je met je huisarts spreken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 15 september 2017 13 52
Privé antwoord
Dank voor de uitgebreide antwoorden. Heb op dit moment even geen openstaande vragen meer.
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 24 september 2017 9 21
Privé antwoord
Goedemorgen, Toch nog een aanvullende vraag over de jeuk bij HPV. Leveren de wratten jeuk op of de HPV? Na behandeling met aanstipvloeistof waren na een week de kleine wratjes weg. Huisarts heeft dit bevestigd en zag er ook niet meer. Ik blijf echter jeuk houden die ik al gedurende langere periode heb nu. Heb geen andere SOA’s en denk sinds kort dat dit bij HPV hoort. Maar kan dat dus zonder wratten? Is er wat te doen aan de jeuk? En ergens stelt de jeuk me beetje gerust omdat ik ook denk dat in dit geval als jeuk weg is de hpv dit ook zal zijn maar weet niet of dat klopt. En klopt het nog steeds dat ondanks dat er nog jeuk is maar de wratjes weg zijn ik weer even besmettelijk ben als stille dragers? Komt jeuk voor bij zowel de HPV dragers van de type die risico geven op baarmederhalskanker en bij genitiale wratten of slechts bij 1 van de twee soorten types? Dank alvast weer
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 september 2017 10 34
Privé antwoord

genitale wratten of HPV veroorzaken doorgaans geen jeuk. Over de besmettelijkheid als er gaan wratjes zijn heb ik eerder al geschreven.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Bob Dylan
Beantwoord door 19 mei 2018 14 55
Privé antwoord
Ik ben gevaccineerd nadat er wratten bij mij waren vastgesteld. Is het nu nog steeds mogelijk mijzelf kruis- te besmetten? In andere woorden: de vaccinatie doet niks tegen de wratten die ik al heb. Maar kan het voorkomen dat ik door de wratten die ik al heb, nieuwe wratten krijg?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 mei 2018 15 39
Privé antwoord

Het virus zal in ieder geval worden afgeremd waardoor herbesmetting of kruisbesmetting minder zal zijn

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mevrouw Jansen
Beantwoord door 21 juni 2018 14 10
Privé antwoord
Ik heb mijn GW 8 jaar geleden (denk ik) opgelopen.Na behandeling zijn ze 5 jaar weggebleven. Maar tijdens en na mijn zwangerschap teruggekomen. Wat mijn HA mij 8 jaar geleden niet verteld heeft is dat je ALTIJD besmettelijk blijft. Ook wanneer er geen zichtbare wratten zijn. Ik heb op dit moment geen relatie, ben alleenstaande moeder en voel mij al vaak eenzaam. Het nieuws dat ik dus ALTIJD besmettelijk ben voelt voor mij als een nekslag voor het uberhaupt ooit nog aan kunnen gaan van een relatie. Ik ben erg van slag door dit nieuws. Ik wil en ga een ander dit niet aandoen, en het lijkt nu inherent te zijn aan seks met een nieuwe liefde. Hoe groot is kans op besmetting daadwerkelijk? En ik heb het dan over een langdurige relatie….wanneer er geen zichtbare wratten zijn…heb ik gelijk over wat ik zoal benoem? Ik meende dat ik ergens las zeer klein, maar dat dit ook individueel is…maar op een andere site las ik weer dat de kans ALTIJD aanwezig is…pfff heftig en moeilijk dit 🙁
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 juni 2018 16 41
Privé antwoord

Als er geen wratjes aanwezig zijn, is de kans op besmetting erg klein

Gemarkeer als spam
Geschreven door max
Beantwoord door 1 april 2019 12 20
Privé antwoord

ik heb ze 3 weken opgelezen bij een vrouw die niet met condom wil neuken, (en extrem squirt) bij mij zijn ze nu na behandeling niet meer zichtbaar, bij haar was nooit iets zichtbaar. Kunnen wij weer onbeschermd pret hebben samen of is de kans dat ik ze dan gelijk weer krijg erg groot?

Ik heb ze aan de Eikelrand en zo ook onder de voorhuid,het voelt alsof de melkzuur (Condyline) waarmee ik ze wegbrande niet echt opdroogde en ik een wondje hou, zou dat verbeeling zijn of is er een tip om er iets te doen, ik maak het goed schoon met zeep en water en droog het daarna met papier daarna gebruik ik arnica zalf voor de genezing.

kan het iemand krijgen die mij pijpt, in of aan de mond?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 1 april 2019 19 02
Privé antwoord

"kan het iemand krijgen die mij pijpt, in of aan de mond?" Ja, dat kan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 22 april 2021 23 34
Privé antwoord

Wat moet je dan doen als je ze in je mond hebt? 😱

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 april 2021 0 10
Privé antwoord

Naar de dokter gaan

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB