Answer Question
0
0

Ik ben er ongeveer een jaar geleden achtergekomen dat ik besmet ben met hpv en genitiale wratten heb. Ze zijn altijd heel klein geweest en op een hand te tellen op een deel van mijn penis. Ik ben destijds meteen naar de dokter gegaan en die heeft mij een aanstipvloeistof gegeven. Met wat littekens eraan over gehouden zijn ze wel vrij snel en makkelijk weggegaan. Een paar maanden later zijn er weer wat kleintjes teruggekomen op de zelfde plekken en heb ik deze na een tijdje ook weer laten behandelen. Ik heb tot een paar kleine weken geleden weer een korte behandeling afgerond, omdat het leek of er paar mini wratjes door begonnen te komen en ik verdere groei wilde voorkomen (weer dezelfde plek). Deze zijn ook weer makkelijk verdwenen en mijn penis is vrij van wratten. Ik heb het hier met mijn huisarts over gehad omdat het mij nogal onzeker maakt om seks te hebben (voornamelijk met een toekomstige vaste partner), maar gelukkig zei de dokter dat ik me niet echt zorgen hoefde te maken omdat het maar op een klein deel zat en een condoom dit wel zou tegen houden. Nu heb ik door deze aandoening al een lange tijd weinig seksueel contact en de keren dat ik het deed met een condoom. Ik ben hier sinds mijn besmetting erg zorgvuldig mee, maar ik heb afgelopen week toch onder invloed seksueel contact gehad zonder condoom. De kleine wratjes die ik had zijn allemaal weg (ik controleer regelmatig), mijn weerstand is verder goed en ik heb denk ik niet langer dan een kwartier met deze persoon seks gehad. Ik weet niet hoe groot de kans is dat ik op dit moment besmettelijk ben, maar het zit me toch een beetje in mijn maag. Mijn vraag is daarom in hoeverre ik een risico ben geweest voor deze persoon om besmet te raken met hpv. Ik wil liever nog niks gaan overdenken.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 12 december 2020 21 03
74 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Er is wel een klein risico. De wratjes zijn dan wel weg, maar het virus niet. Dat is ook de reden waarom telkens weer terug komen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 december 2020 21 25
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedankt voor de reactie. Omdat het een klein risico is ga ik er van uit dat er na deze keer niet per se een waarschuwing of paniek nodig is. Als ik vaker contact met deze persoon heb dan lijkt het mij wel verstandig om veilig contact te hebben en het aan te geven. Maar omdat de wratten weg zijn maar het virus niet, betekent dit dan dat ik door het hebben van dit virus de rest van mijn leven veilig contact moet hebben en besmettelijk ben bij onveilig seksueel contact?

Gemarkeer als spam
Geschreven door melkmannetje123
Beantwoord door 12 december 2020 23 01
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Theoretisch is er altijd een heel kleine kans. Je lichaam heeft het virus blijkbaar niet kunnen opruimen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 december 2020 23 40
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB