Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 11 augustus 2015 16 39
13561 bekeken

Ik ben ongeveer anderhalve week geleden geprikt door een kleine huis- tuin- en keukencactus. Ik dacht alle haartjes eruit gehaald te hebben, maar ik heb aan de zijkant van de onderkant van mijn wijsvinger nu een pijnlijke plek. Vorige week deed het veel pijn, was het rood en opgezwollen en soms warm. De pijn etcetera werd steeds minder. Nu is het een bruin vlekje met rood eromheen. Het plekje voelt een beetje hard aan als je erop drukt. Het doet geen pijn meer, of het moet zijn dat het steeds geïrriteerd wordt (als ik bijv. dozen moet scheuren op het werk) dan voel je het, maar doet het niet meer echt pijn. Moet ik hier iets aan doen of gaat het vanzelf weg?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 11 augustus 2015 18 12
Privé antwoord

Aangezien het geen pijn meer doet, zal het waarschijnlijk weer vanzelf weggaan. Als de klachten weer erger worden of er een ontsteking ontstaat, ga dan wel even naar je huisarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Aboli
Beantwoord door 19 juli 2017 0 07
Privé antwoord
Hoe is het afgelopen?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Arianna
Beantwoord door 27 juni 2018 20 36
Privé antwoord
Ik heb het zelfde probleem maar bij mij is het echt gevoelig en doet echt heel veel pijn, ook als ik mijn haar was doet het echt veel pijn, tis namelijk op mijn wijsvinger! Het was door een plantje die zich tussen de stenen bevind dus ik trok die eruit maar wist niet dat die prikte
Gemarkeer als spam
Geschreven door Dianne
Beantwoord door 1 augustus 2018 11 17
Privé antwoord
Kun je er ok door Zoek worden ?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Dianne
Beantwoord door 1 augustus 2018 11 18
Privé antwoord
Ik bedoel : ook door Ziek worden
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 1 augustus 2018 12 12
Privé antwoord

Daar wordt je in de regel niet ziek van

Gemarkeer als spam
Geschreven door Leanne
Beantwoord door 20 februari 2019 1 07
Privé antwoord
Ik heb een cactus middenop mijn voet gekregen, er zaten minstens 40 naalden in en in de weken erna heb ik er op sommige dagen nog 5 tot 7 naalden uitgetrokken (die dieper zaten en naar boven waren gekomen.) Mijn cactus had véél dikke en lange stekels, in combinatie met hele lichte kleintjes. De dokter kreeg ze er na 3 dagen peuteren ook niet uit. Wat mij geholpen heeft is om het te laten weken in de biotex (of soda) zodat de huid zacht wordt. Als je een korstje hebt (voor een lánge tijd, zoals twee weken) en het voelt alsof er nog een naaldje onder zit, zou ik adviseren om het er voorzichtig(!) af te krabben/trekken. Bij mij zaten onder de blijvende korstjes (andere wondjes waren na een maand al genezen) namelijk nog naaldjes. Het ging eerst ook best bloeden, maar het bloed duwde het naaldje eruit. Toen ik met een pincet (en als het héél klein is, met een steriele naald) het cactus-stekeltje eruit getrokken had, stopte het bloeden ook meteen. Het is bij mij nu een maand later en ik heb nog steeds stekels die ineens opduiken (gisteren nog eentje onder mijn nagelriem van 4 mm lang, best wel bizar) maar het weken in biotex kleurt ze soms donkerder en zo kun je ze in een lichte huid ook beter zien. Sorry voor het langdradige verhaal, ik zit dit een beetje met halve aandacht te typen. Het belangrijkste is om alles steriel te houden, een fel licht, een vergrootglas (eventueel) en een pincet en/of naaldje te hebben. Succes!
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 april 2019 19 35
Privé antwoord

Heb je en groot cactus of klein

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB