Answer Question
0
0

Goedemiddag,

Niet zo’n smakelijk verhaal en foto [UPLOADEN WERKT NIET] , maar dit hoort nu ook eenmaal bij het menselijk lichaam.

Korte info:
– Man
– 27
– Gezond
– Geen overgewicht
– Gevarieerde voeding met bruin brood

Afgelopen zondagochtend merkte ik ineens pijn op rondom het rectale gebied. Na palpatie voelde ik al een wat uithangende knobbel; aambei. Deze aambei werd snel groter tot het formaat van een naar schatting kleine walnoot; getromboseerde aambei naar ik dacht. De pijn was ook heel heftig, zitten ging moeilijk en de knobbel voelde strak aan.

Doordat ik veel zittend werk heb, heeft er de dagen erna veel druk op de knobbel gestaan tot het zekere moment dan ik geen pijn meer voelde, echter had ik wel een (onder)broek vol bloed. De druk was blijkbaar van de ketel.

De pijn was dus weg, alleen ik bloedde als een rund. Anderhalf uur heb ik bloeddruppend op de wc gezeten, wat erger werd bij het aanspannen van de kringspier. Ook dacht ik verscheidene keren een bloedstolsel voorbij te zien komen; slierterig bloed.

Toch maar een afspraak gemaakt bij de huisartsenpost; deze zei na inspectie dat het actieve bloeden inmiddels was gestopt en dat het vanzelf zou helen. Wat ik had was in eigen woorden “de natuurlijke variant van een insnijden van een aambei”.

Echter ben ik nu weer 2 dagen verder na het doktersbezoek en de aambei blijft bloeden.

Mijn vragen:

– De aambei is duidelijk nog aanwezig, zij het in veel mindere mate: gaat het overige vanzelf weer weg of zijn er andere maatregelen nodig tegen zo’n aambei (met trombose?)

– Is het normaal dat een aambei op deze manier knapt? Ik heb het idee dat deze simpelweg door de druk en schuring open gespleten is, wat het aanzienlijke bloedverlies wel zou verklaren. De wond op de aambei is in verhouding ook best wel groot.

– Kan ik het genezingsproces versnellen of in ieder geval het bloeden stelpen?

– Is het überhaupt wel een aambei vraag ik mij zelfs af?

Alvast bedankt!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 2 mei 2019 16 26
1087 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De onsmakelijke foto..

Gemarkeer als spam
Geschreven door Dani
Beantwoord door 2 mei 2019 16 29
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De foto is niet meegekomen. Het is ook geen getromboseerde aambei.
Een aambei kan inderdaad spontaan open knappen en gaan bloeden. Afhankelijk van het formaat, kan dat ook een paar dagen aanhouden, zeker als de wond wat groter is. De wond goed schoon houden is dan wel zeer belangrijk om infecties te voorkomen. Ik raad je evenwel aan om toch voor het weekend even naar de huisarts te gaan om ernaar te laten kijken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 mei 2019 18 29
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB