0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door PPP
Gevraagd op 11 oktober 2020 16 19
60 bekeken

Het klinkt tegenstrijdig maar ik heb last van gevoelloosheid en onregelmatige pijn in de penis. Met gevoelloosheid bedoel ik dat er geen goed gevoel is tijdens masturbatie. Deze klacht is al zo’n 8 maanden aanwezig en volgde op een periode waarin ik veel last had van constipatie. Het is eigenlijk permanent aanwezig, heel af en toe voel ik even iets, maar eigenlijk is het meestal alsof ik aan mijn vinger trek, het doet weinig.

Regelmatig heb ik ook last van een scherp gevoel in de penis. Daarnaast ervaar ik ook aan de buitenkant af en toe wat pijn. Ik heb ook last van algemene plasklachten.

Ik ben inmiddels bij een uroloog geweest, die heeft de plasklachten ook kunnen aantonen, maar hij kon geen duidelijk oorzaak vinden. Hij heeft mij wel medicatie gegeven (tamsulosine) en dat lijkt de plasklachten lichtelijk te hebben verbeterd, maar heeft geen effect op de penis-klachten. Ik ben ook naar bekkenbodem fysiotherapie geweest, en daar bleek dat mijn bekkenbodem te gespannen is (de waarde was 18 geloof ik en moest <4 zijn). Ik merk echter weinig verbetering sinds de behandeling is begonnen (4 maanden geleden). Ook zie ik online nergens gevoeloosheid van de penis als een symptoom van een overactieve bekkenbodem staan.

Mijn vraag is dus: zijn mijn pens-klachten te verklaren door een overactieve bekkenbodem? En zo ja, hoe lang gaat het duren voor ik daar iets van verbetering in merk? En zo nee, wat kan dan de oorzaak zijn.

Ik ben 22, en heb nog geen seks gehad (wel een relatie) en ben nu ook bang dat die eerste keer vervelend gaat zijn op deze manier.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 11 oktober 2020 17 32
Privé antwoord

De klachten kunnen toch door een overspannen bekkenbodem veroorzaakt worden. Helaas kan het een hele tijd duren voordat het oplost. Je kunt het met de huisarts bespreken. Wellicht kun je tijdelijk een spierverslapper gebruiken

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB