Answer Question
0
0

In juni ben ik met alles tijdelijk gestopt in verband met een burn-out. Het gaat nu een heel stuk beter met me en ik kan alles gewoon weer doen. Echter merk ik al sinds augustus dat ik veel haar verlies. Nu in oktober heb ik er nog steeds last van. Ook is mijn hoofdhuid ietwat jeukerig (al is t niet heel erg) en voel ik de individuele haren strak staan als ik er een staart of een knot in doe. Is dit normaal en moet ik t gewoon een beetje tijd geven? Ik maak mij namelijk best zorgen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 19 oktober 2017 21 07
65 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

“voel ik de individuele haren strak staan als ik er een staart of een knot in doe” Dit zou een reden kunnen zijn voor haarverlies. Maar ook alopecia areata. Alopecia areata kan tot uiting komen na een ingrijpende emotionele gebeurtenis of na een periode van verhoogde stress. Omdat je ook jeuk hebt, zou het ook nog een schimmelinfectie kunnen zijn. ga in ieder geval met de klachten naar de huisarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 oktober 2017 1 19
Dankje voor het snelle antwoord. Ik ben al langs mijn huisarts geweest en die heeft bloed laten prikken, maar ik geloof meer omdat ik mij zorgen maakte. Hij zei dat hij mij daarna pas kon helpen als ik echt kale plekken kreeg…
( Louise at 20 oktober 2017 9 47)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Stop in ieder geval met strakke knotjes en staarten. Vergeet ook niet, dat het normaal is dat een mens 50-150 haren per dag verliest. Als de klachten blijven aanhouden of erger worden, ga dan terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de dermatoloog.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 oktober 2017 10 15
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB