Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door E
Gevraagd op 4 december 2017 18 41
142 bekeken

Ik heb hand-, voet- en mondziekte. De symptomen zijn klaar helder. Nou weet ik dat het zeer besmettelijk is maar wat betekend dat? Mijn situatie: Ik woon in een huis met vriendin en twee kinderen van 2 en 4. We hebben het weekend 3 dagen lang 24 uur met elkaar doorgebracht toen ik koorts had. Nu de koorts weg is krijg ik pas de symptomen en nu begrijp ik pas dat ik hand-, voet- en mondziekte heb. Moet ik mij nu nog zorgen maken dat ik de anderen in huis kan besmetten? Of zouden zij allang besmet moeten zijn als ze er gevoelig voor zouden zijn?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 december 2017 18 55
Privé antwoord

Hand-, voet- en mondziekte is erg besmettelijk. Mensen met hand-, voet- en mondziekte kunnen anderen besmetten vanaf 3 tot 7 dagen voordat de klachten beginnen en nog weken tot maanden daarna.

Het virus zit in de keel van iemand die besmet is. Door hoesten en niezen komen kleine druppeltjes met het virus in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken.

Het virus zit ook in de ontlasting van iemand die het virus bij zich draagt. De ontlasting van iemand is dan besmettelijk.

Iemand die hand-, voet- en mondziekte heeft, kan anderen besmetten via de handen. Na bezoek aan het toilet kan het virus op bijvoorbeeld de wc-bril, de spoelknop, de kraan of de deurklink zitten. Hierdoor kan het virus via de handen in de mond terechtkomen. Via de handen kan het virus ook op speelgoed, bestek, servies en eten terechtkomen.

Ook door het vocht uit de blaasjes kan het virus via de handen in de mond terechtkomen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door E
Beantwoord door 4 december 2017 19 07
Privé antwoord
Haha copy paste van RIVM.nl.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 december 2017 21 37
Privé antwoord

Ik hoef het wiel niet perse zelf opnieuw uit te vinden als de informatie al beschikbaar is.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB