Answer Question
0
0

Twee jaar geleden ging mijn bovengebit plotseling enorm achteruit. Het ene jaar had ik een klein gaatje dat is gevuld, het jaar erop waren 4 kiezen zwaar door cariës aangetast en was een hoektand afgebroken. Het begon met ontstekingen in de wortelpunten? De afgebroken kiezen waren helemaal (vloeibaar)zwart van binnen en mijn kaakbeen was enorm ontstoken omdat er abcessen bij de tand-wortels ontstonden. Daarom zijn vorig jaar al mijn tanden en kiezenn in mijn bovenkaak getrokken. Mijn ondergebit mankeert vreemd genoeg niets! Ik heb sindsdien een voorlopige prothese.
Nadat het tandvlees was geheeld zat mijn bovenkaak vol met botknobbels. Ik dacht eerst dat dat botsplinters waren, want daarvan had ik er heel veel na de ingreep maar deze zitten vast. Volgens de tandarts zijn het stukken kaakbeen die zijn gaan wijken en ze heeft er een aantal teruggeduwd. Maar ze zitten bij elke plek waar een tand of kies heeft gezeten en ze veren na het duwen gewoon weer terug naar buiten. Afhankelijk van de tijd dat ik de prothese in heb ontstaan er enorme zwellingen op die knobbels, vooral waar mijn voortanden zaten. Mijn gebit past voor geen meter, ik kan er absoluut niet mee eten en het opvullen is een kostbare aangelegenheid als dat elke maand moet gebeuren en ik niet aanvullend verzekerd ben.

Mijn vraag is hoe deze knobbels heten en of dat een normale complicatie is bij een totaal-extractie, want ik kan er helemaal niets over vinden op internet. Kan dit het gevolg zijn van teveel kracht zetten bij het trekken? Want dat ging nogal ruw. Wat is hieraan te doen. Dat terugduwen is overigens behoorlijk pijnlijk.
Mijn tweede vraag is of het normaal is dat alleen een bovengebit (en zo plotseling en volledig) door cariës wordt aangetast. Volgens mijn huidige tandarts had ik maar beter moeten poetsen, en is dat altijd het gevolg van slechte mondhygiëne maar dat is wel heel kort door de bocht. Ik poets(te) altijd 3 keer per dag, flos gebruik tandenstokers en chloorhexedine dus dat is eerder boven dan ondergemiddeld. Slechte mondhygiëne kan volgens mij ook niet cariës in de wortelpunten veroorzaken.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 10 april 2021 17 21
820 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is een probleem waar je mee naar de kaakchirurg zou moten gaan. Vraag dus aan je tandarts of je huisarts een verwijzing

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 april 2021 17 26
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB