Answer Question
0
0

Hoi! Ik heb sinds begin vorige week last van het gevoel dat mijn hart overslaat. Soms is het meerdere keren per minuut, soms is het uren weg. Mijn hartslag is gewoon mijn normale snelheid en verder geen klachten van pijn of duizeligheid etc.

Ik heb wel vaker periodes dat mijn hart soms overslaat maar nu is het wel heel vaak. Moet ik hiermee naar de dokter of zal ook deze periode weer gewoon voorbij gaan en trekt het vanzelf weg? Ik ben een vrouw van 29 jaar.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 20 april 2022 12 05
87 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zou je deze vraag niet beter gewoon aan de dokter kunnen stellen?
Die kan dan ter plekke besluiten of het nodig is dat je even langs komt voor wat onderzoek.
Niemand kan je zo vertellen of iets vanzelf over zal gaan of niet.....

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 20 april 2022 15 04
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik hoopte op een antwoord van John. Hij helpt altijd goed.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 20 april 2022 17 31
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk niet dat het problemen met je hart zijn. stress/spanningen zullen eerder de oorzaak zijn en dan met name hyperventileren

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 april 2022 19 24
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Maar is het dan niet mijn hart wat ik voel?

Ik ga vrijdag ook verhuizen dus misschien dat ik daar spanningen van ervaar. Kan dat daarvan komen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 20 april 2022 20 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Even een tip als je hier regelmatig vragen stelt omdat je last van hypochondrie hebt:

Gebruik of steeds hetzelfde topic,of dezelfde bijnaam in al je topics.
Nu heet iedereen hier bijna "Anoniem" en weten andere mensen niet dat jij alleen maar geruststelling zoekt in het standaard "niks aan de hand, angst,stress en hyperventilatie " antwoord van John.
En voorkom je dus dat andere forumbezoekers je het advies geven om direct contact met je huisarts op te nemen,omdat zij denken dat je echt lichamelijke klachten hebt waarbij je dringend medische hulp in zou moeten schakelen,waardoor jij waarschijnlijk extra ongerust wordt.

Ik reageer hier zelf ook vaak op topics van mensen die eigenlijk direct een arts zouden moeten inschakelen,omdat ik weet dat John vaak pas in de avond online komt en dan alsnog het advies zal geven de huisartsenpost te bellen. Dan kan die persoon nog overdag zn huisarts bereiken.
Maar als ik een een topic zie van een "vaste klant", weet ik dat dat in zo'n geval niet nodig is.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 21 april 2022 8 43
Ik ben geen 'vaste klant'. Ik stel af en toe een vraag hier. En van John weet ik dat hij iets van medische kennis heeft, van jou niet. Tevens had ik al gekeken of ik naar de dokter moest op een website. En zo lang je dus alleen een overslag hebt zonder andere klachten, hoef je niet naar de dokter.
( Anoniem at 21 april 2022 11 09)
Ik heb voldoende kennis en gezond verstand om te weten wanneer je beter direct een arts kunt raadplegen ipv de hele dag op een forum op antwoord te wachten,om vervolgens alsnog 's avonds op de huisartsenpost te belanden. En wat betreft hyperventilatie klachten heb ik zelf jarenlang ervaring. Maar dat had je er niet bij staan,dat je daarmee bekend bent. Dus daarom reageer ik als ik lees dat iemand hartklachten heeft ( denkt te hebben) ,dat diegene er verstandig aan doet een arts te bellen. Bij iemand van wie ik zou weten dat hij of zij bekend is met hyperventilatie of angst klachten, had ik anders gereageerd. Namelijk net als Jeroen hier onder schrijft,dat ik uit eigen ervaring weet dat door angst,stress of hyperventilatie dergelijke klachten ook kunnen ontstaan.
( Suzan at 21 april 2022 14 50)
Dus eigenlijk zeg je dat mensen met hypochondrie/hyperventilatie geen gezond verstand hebben? Ik heb er niet bij gezet dat ik hier last van heb omdat ik hier niet bekend mee ben. Ook heb ik niet gezegd dat ik hartklachten heb maar dat het voelt alsof mijn hart overslaat. En ook bij mensen die wel last hebben van angstklachten, kan er ook een keer echt wat aan de hand zijn dus om dan maar te zeggen dat het door stress oid komt is ook kort door de bocht. Maar goed, ik heb geen zin om in discussie te gaan. Fijne avond :)
( Anoniem at 21 april 2022 22 28)
Je leest een een beetje selectief...... Ik zeg meerdere keren zelf ook last van hyperventilatie te hebben,dus nee,dat zeg ik absoluut niet. Je verdraait in je laatste berichtje zo ongeveer alles wat ik zeg. Jij vraagt of ik medische kennis heb,mijn antwoord is dat ik voldoende kennis heb om te kunnen herkennen of iemand beter naar een arts kan gaan dan op een forum op hulp te wachten. Meer staat er niet,dat maak je er zelf van..... En ik kom ook regelmatig op het forum en kan aan de antwoorden van John inmiddels herkennen wanneer het om iemand gaat die regelmatig vragen stelt omdat hij of zij vaker bang is voor ernstige ziektes en daarvoor om geruststelling vraagt. Vandaar mijn eerste reactie,was het herkenbaar geweest dat je vaker bang voor ziektes bent,had ik niet of anders gereageerd. En zeker kunnen mensen met angstklachten echt wat mankeren,ik zeg nergens dat dat niet zo is. Die zou ik ook aanraden naar de huisarts te gaan om het te laten checken. Zoals jij reageert,klinkt het een beetje of je voor jezelf heel hard aan het ontkennen bent dat je een angststoornis ( angstklachten,voor je over het woord stoornis valt) hebt of aan het ontwikkelen bent en daarom zo fel reageert. Ik val je niet aan ofzo, ik gaf je alleen een tip waarmee goedbedoelde, verkeerde reacties op je berichten kunt voorkomen. Op andere fora wordt ook geadviseerd om één topic voor verschillende klachten te gebruiken,zodat de moderator ook kan zien of klachten aan elkaar te linken zijn en om reacties te voorkomen die stress kunnen oproepen bij de vraagsteller. Zo gek was mijn opmerking dus niet .
( Suzan at 22 april 2022 9 05)
Als ik last had van angstklachten, had ik dat best willen zeggen hoor. Ik zou mij daar niet voor schamen en al helemaal niet ontkennen. Maar zoals ik al zei: ik ga verder niet in discussie, we hebben beide wel wat beters te doen lijkt mij. Fijne dag!
( Anoniem at 22 april 2022 15 14)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

En als antwoord op jou laatste vraag:
Je kunt idd van de stress voor je verhuizing aan het hyperventileren zijn,wat je klachten veroorzaakt

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 21 april 2022 8 45
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je op je hart gaat letten dan slaat hij juist over. Zelf meegemaakt en is zeer waarschijnlijk spanning. Je kan uiteraard naar dokter gaan om je gerust te stellen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Jeroen
Beantwoord door 21 april 2022 13 44
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zal toch alles met stress en hyperventileren te maken hebben. Dat is dus niet je hart, maar de klachten worden gewoon de stress en angst veroorzaakt

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 april 2022 15 22
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB