0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 16 december 2016 12 22
732 bekeken

Vrouw, 43 jaar.
Sinds 2 weken heb ik erg veel last van hartkloppingen en mijn hart gaat dan zo snel dat het voelt alsof een trein mijn borst uit gaat springen. Het is niet een versnelde hartritme zoals wanneer ik me inspan. Dit voelt anders.
Meestal krijg ik dit als ik in bed lig, net wakker. Het duurt niet lang, gewoon 1 of 2 minuten maar ik word er erg bang van en maak me daar behoorlijk veel zorgen om. Ik hyperventileer niet en heb ook geen last van paniek aanvallen of wat dan ook.
Verder heb ik ook een constant drukkende gevoel in de hartstreek sinds dit is begonnen.
Ik slik ruim 1 jaar Metoprolol ivm migraine aanvallen, maar in al die tijd heb ik nooit gemerkt dat het invloed had op mijn hartritme.
Sinds kort (4 weken), gebruik ik ook Flixotide als luchtwegbeschermer. Op internet lees ik dat astma medicijnen hartritme stoornissen kunnen veroorzaken maar dat zijn dan luchtwegverwijders. Flixotide past dus niet in die categorie en zou dit niet moeten veroorzaken. De Flixotide gebruik ik op advies van de longarts omdat ik al maanden zonder stop hoest en ik de indruk heb vol slijm te zitten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 16 december 2016 13 11
Privé antwoord

Het zou toch de betablokker kunnen zijn. Het gebeurt met metoprolol vaker dat het na verloop van tijd wat ritmestoornissen geeft.
“Meestal krijg ik dit als ik in bed lig, net wakker. Het duurt niet lang, gewoon 1 of 2 minuten maar ik word er erg bang van en maak me daar behoorlijk veel zorgen om”
“Verder heb ik ook een constant drukkende gevoel in de hartstreek sinds dit is begonnen.”
Ik acht het toch niet uitgesloten, dat je door de klachten gaat hyperventileren. Je hoeft dat zelf helemaal niet on de gaten te hebben. En zeker in combinatie met het hoesten.
Bespreek met je arts om een andere betablokker te gaan gebruiken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Ivar
Beantwoord door 7 juli 2017 7 48
Privé antwoord
Ik heb metoprolol juist om aanvallen v hartkloppingen (boezemfibrillatie) tot bedaren te brengen als zij zich voordoen. Bij mij werkt het prima. Voel het bekende bonken en als dat niet snel over gaat, neem ik zo’n tabletje, uurtje rustig blijven zitten of liggen en het is weer over. Aanvallen treden meestal op als ik in rust kom of gegeten heb. Cardioloog beaamde dat dit dé momenten zijn en het heeft dus niets met fysieke inspanning te maken. Als de aanval niet binnen 1 tot 2 uur over is, dan moet je toch echt naar de hartbewaking, al dan niet via spoedeisende hulp. Aanvallen van 1 tot 2 minuten zijn dus niet heel zorgwekkend. Combinaties v medicijnen kunnen natuurlijk wel grote invloed hebben. Huisarts of apotheek moet daar ook iets zinnigs over kunnen zeggen.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB