Hashimoto en stoppen met roken. Angst om me weer slecht te voelen en aan te komen.

Reageren
0
0

Hoi, ik ben een vrouw van 37. Ik heb Hashimoto met vit D3 en B12 opname stoornis.
Het heeft lang geduurd voordat ik me weer redelijk voelde. Ik kwam van ver. Mijn tsh en ft4 waren onmeetbaar, d3 waarde van 25 en b12 van 11. Naast de nodige medicatie, ben ik mijn leefstijl ook om gaan gooien. Gezond eten, geen alcohol, geen snoep ed. En sporten heb ik naast mijn werk van 28 uur per week en 2 kleine kids van 3 en 4 jaar opgebouwd naar 4 keer per week. Eindelijk een gezond gewicht na jaren. Nu rest me nog 1 Ding…. stoppen met roken. Ik durf niet. Ik ben echt als de dood dat ik me weer zo slecht ga voelen en aan ga komen, doordat stoppen met roken gevolgen heeft voor de werking van je schildklier. Het is een hel geweest, maar weet ook dat roken slecht is uiteraard. Gezonder leven qua voeding kan bijna niet en nog meer sporten is echt onhaalbaar. Ik slik nu 150 mcg euthyrox en voel me goed bij een tsh tussen de 0.3 en de 0.5 met een ft4 waarde tussen boven de 10.
Wat kan ik doen om gewichtstoename te beperken? Hoe kan ik voorkomen dat ik me weer slechter ga voelen? Hoe kan ik mijn angst overwinnen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 20 januari 2017 23 23
697 bekeken
Antwoord toevoegen
-2
Privé antwoord

Als je je strikt aan je voedingsplan en het bewegen houdt, zal dat dikker worden best wel meevallen. Bij de meeste mensen komt dat namelijk omdat ze meer geen eten en snoepen als ze stoppen met roken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 januari 2017 23 27
0
Ik ben ook 37 en heb Hashimoto en ben nu twee maanden gestopt met roken. In totaal 4,5 kg aangekomen maar puur doordat ik meer eet. Ik rookte een pakje per dag, voel me vaak niet lekker in mijn vel maar het is het waard. Als ik er 3 maanden vanaf ben (volgens de huisarts de magische grens) dan ga ik me weer concentreren op mijn gewicht. Je kunt niet beide tegelijk, want dan mislukt het. Mijn advies: ga zo door met je leefstijl dat klinkt supergoed en accepteer dat je een paar maanden even in de remisestand staat en beloon jezelf.
(Sandra at 19 januari 2018 7 54)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb ook hosimoto en zit er aan te denken om ook te stoppen . Als het stoppen van roken voor een "gezond" persoon al zeer waarschijnlijk de kans vergroot om schildklier patiënt te worden . Dan hoe zit het met als je al schildklier patiënt bent ? Bij de uitleg hiervan komt het er toch op neer dat mij schildklier waardes achteruit gaan. De kans opnieuw moet instellen aanwezig is ?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 5 juni 2024 12 01
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]