0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 14 augustus 2017 23 44
97 bekeken

Hoi, ik ben 18 jaar en heb enkele klachten die ik tot voorheen nooit aan lyme heb gelinkt maar sinds ik laatst iets op TV heb gezien denk ik dat het misschien toch nog lyme is. Ik heb in mijn jeugd (zo rond 10 jaar) een tekenbeet in de ardennen opgelopen en die teek bleek inderdaad lyme bij zich te dragen. Is toentertijd wel behandeld met antibiotica maar daarna ben ik er verder niet veel mee bezig geweest. Mijn klachten begonnen redelijk wat jaren terug met frequente verkoudheid en sinds de laatste jaren heb ik regelmatig hoofdpijn, geïriteerde slijmvliezen en verstopte holtes. Hiervoor ben ik bij de huisarts en KNO-arts geweest, hiervoor een tijd antihistamine neusspray en corticosteroïden in mijn neus gebruikt maar geen echt positief resultaat. Ook bij de cesartherapeut geweest voor hoofdpijn en die dacht dat een aandeel van de klachten aan verkeerde houding en stand van mijn nek zou liggen. Ik heb ook vaak een beetje zere schouders en nek.
Later ook langs de homeopaat geweest en die vertelde mij dat ik intolerant ben voor melkproducten en geraffineerde suiker en dat deze intoleranties in verband staan met mijn hoofdpijn en slijmvliezen. Hier zie ik nu zoveel mogelijk van af en het schijnt wel enigszins te werken maar geen zeer positief resultaat. Ook zijn mijn darmen de laatste tijd behoorlijk overstuur, vaak geen stevige ontlasting etc.
Ik maak me momenteel best een beetje zorgen omdat ik denk dat ik misschien al deze jaren nog steeds lyme heb, sinds ik het idee heb dat veel klachten, die ook een beetje vaag, onverklaarbaar en slecht behandelbaar zijn geweest, lijken te passen binnen lyme. Ik ben bang dat als ik nog steeds lyme heb, dat het chronisch is of wordt en dat dit ernstige gevolgen voor mijn leven kan hebben. Zou het kunnen dat de ziekte van lyme al deze jaren deze klachten heeft veroorzaakt? En hoe kan ik dit het beste uit gaan zoeken want lyme-tests en diagnoses schijnen nog best een tricky gebied te zijn.
gr.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 14 augustus 2017 23 48
Privé antwoord

Ga naar de huisarts en bespreek het met hem/haar.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB