0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 29 januari 2019 10 32
30 bekeken

Mogelijk heeft mijn kind van 15 een soa. Na testen van blaasontsteking die niks (meer) uitwijzen adviseerde huisarts een soa test te doen en een afspraak te maken. Ze is sinds kort seksueel actief, is aan de pil en ik heb haar alles uitgelegd hoe het allemaal veilig te doen. Ik had er vertrouwen in dat ze de adviezen opvolgde, maar begin nu te twijfelen, want ze wil mijn vragen daarover niet (meer) beantwoorden. Klachten houden aan en ze heeft (op mijn advies) nu een afspraak bij de huisarts gemaakt. Ik mag niet mee en mag niks meer vragen/weten. Ze is nog minderjarig (en dus ook nog geen 16). Ik hoef geen details over haar seksleven, maar als ik niet weet wat er speelt (of ze mogelijk een ziekte heeft)kan ik haar moeilijk helpen. Ze valt nog onder onze verantwoordelijkheid (ouders) en we willen er altijd voor haar zijn, haar helpen en begeleiden al laat ze het nu niet toe. Ze is nog een kind….Mag de huisarts informatie voor mij achterhouden als ik ernaar vraag? Volgens mij mogen wij tot haar zestiende nog info inwinnen bij de huisarts…

Gemarkeer als spam
Geschreven door anoniempje
Beantwoord door 29 januari 2019 12 16
Privé antwoord
Deze vragen kan u gewoon aan de huisarts in kwestie vragen. De pil beschermt natuurlijk niet tegen SOA’s, dus er bestaat een risico hierop als ze geen condoom gebruikt heeft. Maar daar bent u zich waarschijnlijk ook van bewust.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 januari 2019 13 17
Privé antwoord
uiteraard heb ik haar uitgelegd dat er ook condooms gebruikt moeten worden ter bescherming van soa’s. Kleine kans, maar ook op andere manier kan een soa worden overgedragen, of wellicht is condoom gescheurd? Het gaat mij erom dat ik erachter kan komen OF ze idd een soa heeft evt., want ze wil mij niet meer betrekken in het huisartsbezoek en zegt het zelf wel uit te zoeken. Omdat ze echter pas 15 is, vind ik het van belang dat ik hiervan weet, om haar nog meer en beter te kunnen begeleiden. Puberella wil echter niet dat ik ‘alles’ weet… Dat hoeft ook niet, maar ik probeer altijd de gesprekken open te houden, om haar de juiste adviezen/hulp te kunnen geven indien nodig. Het gaat erom of ik nog info hierover van de huisarts kan krijgen… ze is immers nog maar 15 jaar. Ik weet dat ze vanaf 16 beschermd wordt door de privacywet en dat ik dan de info niet meer krijg.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB