Answer Question
Categorie:
0
0

Hallo!

Ik heb gedurende een week of 3 B12 injecties gehad (3X) en daarbij ook B5 (1 of 2x). Tevens kreeg ik “bijnierl ivm spanningsproblemen. Ik ben een vrouw 30 jaar oud en heb al 15 jaar last van acne. Dit is sinds de injecties heel extreem geworden met bulten op mijn schedel, achter oren en cystische acne in mijn gezicht… Het blijft maar komen! Nu ben ik wel wat gewend.. maar dit is el erg heftig… Ik had direct al het vermoeden dat het door de B12 kwam en heb het toen direct ook afgeslagen en niet meer laten doen. Helaas te laat… Ik probeer nu veel water te drinken en geen vlees/vis/eieren zuivel te consumeren om meer inname van B12 te voorkomen. Weet iemand wellicht hoelang het zal duren voor mijn B12 levels weer normaal zijn en mijn huid weer rustig kan worden? Ik vind dit echt vreselijk… Het doet zeer, het ziet er beroerd uit en het voelt gewoon niet prettig…
Ik weet overigens dat ik een MTFR genetische mutatie heb en had beter moeten weten… De laatste twee B12 waren methylB12. De eerste niet.

Bedankt!

P.s. Ik hoop dat ik dit in de juiste categorie heb gepost… zal het anders ook bij Huid En Haar posten..

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 29 mei 2018 10 19
3993 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

“Tevens kreeg ik “bijnierl ” wat bedoel je hier precies mee?
het zal niet zozeer om de B12 levels gaan maar om de toevoegingen in de injectie vloeistof en waarschijnlijk vooral de B5. Het is moeilijk om te zeggen wanneer je huid wer rustig gaat worden.
Wie heeft overigens de combi van B12 en B5 bedacht? Injecties met B5 is niet gebruikelijk.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 29 mei 2018 10 49
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik geloof dat ik las dat je of een overschot aan B12 kunt hebben of dat je lichaam het niet kunt gebruiken. Ik weet dat de eerste vorm van B12 voor mij niet de juiste was. Ik dacht daarom dat een te hoog B12 gehalte in het bloed de oorzaak van de acne zou zijn. Het zou schijnbaar een verandering in de bacterie/het gedrag daarvan op de huid kunnen betekenen? In ieder geval.. mijn huid is zeer anders en ik ben overtuigd dat het door de injecties komt.. Wat er dan ook precies in zat wat de problemen veroorzaakt…
De arts die mij begeleid noemde het “bijnier” en “nebenniere”. Ik weet oprecht niet wat het is… Ik ben nogal een control freak en laat normaliter niet zomaar iets met mijn lichaam doen, maar na zoveel jaren zelf uitvogelen en strugglen was ik het zat en heb ik het maar uit handen gegeven… Nu spijt van ?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mies
Beantwoord door 29 mei 2018 13 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het was dus een duitse homeophaat/natuurarts als ik goed begrijp. Bijnier en nebenniere is hetzelfde. Stress en het bijnierschors hebben wel met elkaar te maken. B5 zou een middel zijn dat daar ook invoed op heeft. Je zou er dus een depressie van kunnen krijgen bij overdosering. Ook kan dat acne veroorzaken. B5 als injectie is in Nederland ook geen geregistreerd geneesmiddel

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 29 mei 2018 13 30
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Daar ben ik mij van bewust.. Het ging inderdaad om het vermoeden van (o.a.) bijnieruitputting en het idee was dat ze het graag wilde proberen om te zien of ik baat had bij de injecties. Acne was voor mij een van mijn problemen dus vind het jammer dat ze dit niet had kunnen verwachten.. Als ik beseft had dat het een bijwerking zou kunnen zijn zou ik het niet gedaan hebben. Morgen is mijn volgende wekelijkse bijnierinjectie (ik heb zelf de B vitamines stopgezet). Dit is wel nog een veilig idee?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mies
Beantwoord door 29 mei 2018 14 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi, dit is een veel gezien probleem bij B12 injecties. Het gaat vaak vanzelf weer over. In Duitsland is er een arts die zegt dat het door biotine tekort komt, omgaat je biotine nodig hebt om MMA aan te maken en dit door B12 wordt afgebroken. Dit zou ook kloppen met je B5 verhaal, omdat de biotine en B5 voor opname concurreren. En, een MTHFR mutatie is echt geen reden om van hydroxocobalamine over te stappen op methyl! Dit is een hardnekkig ‘misverstand’onder methyl verkopers. En je waarde zegt niets. Als je echt een B12 tekort had, moet je je leven lang injecties en de frequentie is afhankelijk van je klachten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door B12
Beantwoord door 12 juni 2018 15 06
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Goedemorgen. Zelf heb ik ook al sinds ik 10 ben last van acne. De ene periode gaat het beter dan de andere keer. Nu heb ik 5 injecties gehad om mijn vitamine b12 aan te vullen. Sinds vorige week heb ik heel veel rode, onderhuidse puisten op mijn kin. Sinds gisteren is daar acne in mijn nek bij gekomen. De dokter raadde aan om mijn kuur af te maken (nog 5 te gaan). Ik twijfel nu behoorlijk of ik dit moet doen. Iemand tips?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 19 juni 2018 9 29
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

ik zou er nog even mee doorgaan. de acne is er toch al. Dan komt in ieder geval je vitamine weer op peil

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 juni 2018 11 04
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo, mijn probleem is dat ik met B 12 in de kelder zat, dus de waarde bij bloedonderzoek was veel te laag.
Ik loop al zeker 3 jaar met dit tekort aan B 12. Uiteindelijk was ik oververmoeid en moest overdag 2 uur slapen om door mijn dag te komen.
Ik had ook evenwichtsstoornissen.
Eindelijk weet ik waar het aan ligt. Bij de 8e van 10 injecties met B 12 bij mijn huisarts is het ellende begonnen.
Op mijn hoofd overal puisten. Hij behandelt mij tot mijn ergernis op schimmel van mijn hoofdhuid.
Ik heb pas antischimmelmiddelen 6 weken moeten slikken omdat hij dacht dat ik een schimmel op mij tong had.
Pas later kwam hij achter dat het een brandende tong was door B12 tekort.
Ik had nog nooit in mijn leven met acne te maken, inmiddels ben ik 69 jaar. Het blijkt dat ik afhankelijk ben van de B 12 injecties, ik ben DM patiënt en mijn medicatie blijkt met 2000 mg Metformine een hinder te zijn voor de natuurlijke opname.
Nu zit ik ook nog met een puistenkop. Het zit op mijn behaarde hoofdhuid maar is sinds gisteren bezig mijn voorhoofd te heroveren.
Ik kan en wil niet met vieze puisten leven. Er moet een oplossing komen.
Weet iemand raad?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Nana
Beantwoord door 21 november 2021 20 34
Hallo Nana, heb je inmiddels een oplossing gevonden? Biotine geprobeerd?
( Mies at 6 januari 2022 20 39)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB