0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Lore
Gevraagd op 13 oktober 2020 14 12
58 bekeken

Een sekspartner van mij heeft een paar dagen na ons contact genitale herpes gekregen en is ervan overtuigd dat die via mij komt. Hij zegt dat hij net ervoor een soatest had gedaan en dat die negatief was.
Mijn eerste vraag is: ik heb zelf nog nooit symptomen van herpes gehad (noch genitaal, noch koortslip), maar weet dat je ook drager kan zijn zonder symptomen. Kan ik toch drager zijn en hem besmet hebben?

De tweede vraag is dan: als ik inderdaad drager ben zonder symptomen, dan zit het virus in mijn lichaam voor de rest van mijn leven. Betekent dat dan dat ik altijd besmettelijk kan zijn, ook al heb ik nooit symptomen? En ik las dat zelfs een condoom niet volledig beschermt tegen genitale herpes, dus betekent dat dat ik eigenlijk sowieso een sekspartner kan besmetten, ook bij veilige seks? En geldt dat dan ook voor kussen? Want hetzelfde virus zorgt voor koortslip (hoewel ik dat dus ook nog nooit gehad heb).
Die vraag geldt ook voor die sekspartner: hij heeft nu herpes, en dus zit het virus in zijn lichaam. Kan hij nu ook elke sekspartner (of kuspartner) besmetten, ook als de symptomen weg zijn? Of ben je enkel besmettelijk als er symptomen zijn en in de dagen vlak voordat de symptomen zich manifesteren?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 oktober 2020 16 46
Privé antwoord

"Hij zegt dat hij net ervoor een soatest had gedaan en dat die negatief was." Dat zou heel goed kunnen. Maar op herpes is niet getest want dat kan niet.
Als je eerder geen uitbraak hebt gehad, en ook op het moment geen klachten had, dat is het niet erg waarschijnlijk dat het van jou komt.
In de regel ben je besmettelijk als er ook klachten van een uitbraak zijn

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB