0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 14 januari 2016 19 45
5592 bekeken

Sinds drie weken heb ik last van mijn slokdarm. Ik slik daarvoor 4x daags sucralfaat en 2x per dag omeprazol 20 mg. Ik heb een middenrifbreuk waardoor ik veel last heb van maagzuur en mijn slokdarm erg geirriteerd is. De pijn is inmiddels wel wat afgenomen, maar ik blijf last houden van een soort druk onder mijn borstbeen. Ik heb geen moeite met eten en slikken, het is vooral na het eten dat de klachten beginnen. Het geeft een uitstraling naar keel en schouderblad. Als mijn slokdarm ontstoken is, hoe lang kan dat duren? Moet ik deze medicijnen nog een lange tijd slikken?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 14 januari 2016 19 58
Privé antwoord
Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Dat zal helemaal van het herstel af hangen en daar is zo niks over te zeggen. Dat is per geval verschillend
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 8 juni 2019 20 11
Privé antwoord

Ik heb erg moeten overgeven en nu heb ik pijn in mijn slokdarm met eten en drinken . Dit is sinds 3 dagen , de pijn is wel minder geworden en is vooral in het begin van de slokdarm en onderin en vooral als ik te grof eten afslik of zoals multivitamine drank.
Heb ik een slokdarmontsteking ? En hoe lang duurt het

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 8 juni 2019 20 28
Privé antwoord

Het zal een irritatie zijn van het braken. Probeer dranken die zuur bevatten, zoals multivitamine te vermijden evenals hete en te koude drank. Zorg dat je goed op je voedsel kauwt en eet geen chips of iets dergelijks

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 8 juni 2019 20 34
Privé antwoord

Dank je wel

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 13 september 2019 16 06
Privé antwoord

Hallo,

Ik nam maandagavond voor het slapengaan (uitzonderlijk later) mijn medicatie (sertraline). Dit neem ik al enkele weken. Ik had het gevoel dat het wat bleef steken onderaan mijn slokdarm maar ik kreeg dat gevoel niet weg, ook niet met veel water. Ik ben dan maar zo gaan slapen.

De volgende ochtend was ik duizelig en slapjes. Ik nam alweer mijn medicatie in maar viel bijna door mijn benen en ik moest toen braken. Ik rilde en bleek ook koorts te hebben (37,70°). Na een ganse dag slapen kon ik tegen de avond twee appels eten.

De dag erna kon ik terug voorzichtig eten maar had ik nog pijn aan mijn borstbeen en mijn slokdarm, vnl bij het eten. Nog steeds schommelende lichte koorts. (tussen de 37° en 38°).

Sinds donderdag neem ik terug mijn medicatie in, maar steeds samen met een maaltijd.

Vandaag, vrijdag, heb ik nog soms wat pijn maar al véél minder. Niet meer zo gevoelig als ik op mijn maag eens 'duw'. Nog steeds een zeurderige koorts. Snel duizelig, moe.
Hoelang zou ik moeten 'uitzieken', maw wat is normaal in zo'n situatie? Dien ik hiervoor alsnog een dokter te raadplegen?

Alvast bedankt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 september 2019 18 13
Privé antwoord

Op de eerste plaats heb je geen koorts met een temperatuur tussen 37 en 38. Dat is dan een normale lichaamstemperatuur. Ik enk ook niet dat je klachten door de medicatie zijn veroorzaakt maar door iets wat je eerder die dag gegeten hebt. Wacht tot na het weekend. Als de klachten er dan nog zijn, ga je naar de huisarts

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB