Hoe stoppen na 10 jaar pantoprazol 40 mg per dag gebruik

Reageren
Categorie:
0
0

Hoop op een antwoord of oplossing. In de afgelopen 10 jaar heb ik pantoprazol 40 mg per dag gebruikt.
Dit gekregen ivm reflux. Maagpijn ging idd over. Omdat ik in het verleden gelezen had over de nadelen, wilde ik rustig afbouwen en uiteindelijk ermee stoppen. 1 week de helft, 20 mg. Daarna weer doormidden, week 10 mg en dan stop.
Dit heb ik inmiddels al 3 keer geprobeerd afgelopen jaren. De pijn in mijn maag was niet vol te houdena. Uiteindelijk ben ik maar weer begonnen. Gebed zonder einde. Help.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 23 mei 2022 15 12
822 bekeken
0
Deze pillen zijn ongeschikt om zelf te halveren, dit omdat ze voorzien zijn van een beschermende laag wat je vernield als je ze doormidden snijdt. Mijn advies is om pillen van 20mg aan te schaffen (dit kan online, zonder recept) en dan bijv. dit twee weken te gebruiken en dan (proberen) te stoppen.
(Anonymous at 18 december 2023 15 46)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je zult er dan toch iets meer tijd voor moeten nemen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 mei 2022 15 33
0
Dankjewel voor het antwoord. Hoelang, of hoeveel weken zou ik vol moeten houden zonder pantoprazol nadat ik afgebouwd heb, en verdwijnt dan de maagpijn? Hiermee bedoel ik: ik zal altijd iets van maagpijn hebben, zoals voor de pantoprazol. Maar dat het effect van pantoprazol (of schade) weer op normaal niveau komt in mijn maag? Hoop dat ik het een beetje goed heb verwoord wat ik bedoel.
(Anoniem at 23 mei 2022 16 43)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is moeilijk te zeggen. Dat zal voor iedereen toch anders zijn.
In ieder geval zou ik 4 weken nemen om het af te bouwen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 mei 2022 16 50
0
Beste John, Wederom dank voor het antwoord. Maar ik bedoelde eigenlijk, hoeveel weken na het stoppen, duurt het voordat het maagzuur gehalte weer genormaliseerd is. Want daar ligt mijn probleem. Het afbouwen lukt enigzins goed (3 keer geprobeerd), het probleem is: daarna, als ik geen maagzuurremmers meer inneem. 4 a 5 dagen onhoudbare maagpijn (maagzuur komt terug), neem ik de pantoprazol dan maar weer in. Als ik een indicatie heb hoeveel weken dit duurt, dat er een vooruitzicht is op stabilisatie, heb ik hoop dat het misschien lukt. Dan probeer ik vol te houden, desnoods weken, als dan maar de pijn minder word, of leefbaar. Reden waarom ik het liever hier vraag, is dat er hier misschien mensen zijn die dit ook mee hebben gemaakt. Er staat wat bij een apotheek website, maar dat is vaak alleen theoretische kennis. Terwijl in de praktijk, mensen die het meemaken, vaak waardevolle ervaringen hebben, waarvan we kunnen leren. Alvast dank, A.
(Anoniem at 23 mei 2022 18 42)
0
ik ben gestopt na 10 jaar door eerst af te bouwen maar gebruik nu wel ook 3 x daags twee tabletten Basentabs (met succes)! Ik wens u hetzelfde succes toe.
(Martha at 24 mei 2022 7 52)
0
Beste Martha, Hartelijk dank voor uw tip en reactie. Het geeft de burger moed, dat het u uiteindelijk gelukt is, geeft mij ook weer wat hoop. Ik had een vraag hierbij, bent u meteen na het stoppen met pantoprazol, begonnen met de basentabs? Of heeft u even gewacht tot maagzuur gestabiliseerd was, zoja, hoeveel tijd of weken zat tussen de laatste pantoprazol en de eerste basentabs? Alvast dank, vriendelijke groet, A.
(Anoniem at 24 mei 2022 19 20)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik snapte de vraag wel...
Maar dat is dus wat moeilijk te zeggen is. dat kan voor iedereen anders zijn. Maar wellicht reageert nog iemand die dat zelf heeft ervaren

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 mei 2022 18 51
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]