Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Vrouwmens
Gevraagd op 7 december 2017 21 30
226 bekeken

Bij mijn uitstrijkje (ik ben 40 jaar) is PAP 3a en het HPV virus aangetoond. Ik ben onder controle bij de gynaecoloog. Na een half jaar weer controle gehad en een uitstrijkje en de uitslag was hetzelfde. Nu over een half jaar moet ik pas weer voor dezelfde controle want het is niet ernstig verder. Ander onderzoek vindt de arts niet nodig. Nu kwam ik een artikel tegen over HPV. Het ging over verhoogde kans op keelkanker bij orale seks. Nu vroeg ik mij af of het HPV virus dus via orale seks kan zorgen voor verhoogde kans op keelkanker. Er zijn namelijk verschillende soorten HPV begreep ik ook. Heeft mijn partner verhoogd risico nu op keelkanker door orale seks en ik HPV heb? Heb ik verhoogde kans op keelkanker door orale seks? Is de soort HPV die keelkanker veroorzaakt dezelfde soort als die in de vagina is aangetoond? Zit het virus dan sowieso in je mond/keel en kan je dan ook via een zoen iemand besmetten met HPV?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 december 2017 23 30
Privé antwoord

Er is een verhoogde kans op keelkanker bij mannen door orale seks
https://www.soaaids.nl/nl/item/news-public-prof/toename-keelkanker-door-hpv

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 8 december 2017 1 34
Privé antwoord
is deze verhoging licht of heel sterk? in het artikel staat van 5 naar 30%… aangezien de meeeste mensen wel orale seks praktiseren..
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 december 2017 10 48
Privé antwoord

Dat percentage is een toename van het aantal gevallen. Dat zegt niet perse iets over de verhoging van het risico. Maar daar kan ik ook geen percentages van geven.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB