Answer Question
0
0

Hallo,
Sinds 2 jaar heb ik last van hyperventilatie en paniekaanvallen.
Ik doe erg mijn best om toch alles nog te doen werk ergens naartoe.
Ik heb goede en slechte dagen. Slik overigens geen medicatie.
Het is bij mij begonnen na het overlijden van mijn vader omdat hij plotseling was overleden en ik geen geld had om naar zijn begrafenis te gaan die al na 3 dagen was. Vliegticket buiten europa. Daar heb ik veel verdrietig om gehad. Daarnaast heb ik een vervelende thuis situatie, (gaat veranderen) geen band met mijn moeder. Zij heeft een hersenbloeding gehad waardoor zij een totaal ander persoon is geworden en geen fijne helaas. Ze is erg egoïstisch geworden en alleen met haar vriend bezig. 1 of andere manier deug ik niet terwijl ik echt alles doe. Van schoonmaken tot huishouden dieren verzorgen en zelf nog werken en een opleiding.
Dit alles heeft er bij mij erg ingehakt.. Vaak het gevoel dat ik er alleen voor sta en er lelijk tegen mij wordt gedaan. Ik heb ook geen steun gekregen na het overlijden van mijn vader want hij was volgens mijn moeder en haar vriend maar een slechte man.
Ik weet niet of de klachten komen van teveel hooi op mijn vork nemen of verdriet.
Qua klachten heb ik veel pijn in mijn nek schouders rug, en krampen in mijn benen en armen. Zweethanden en een erg nerveus gevoel.
Ik zou zo graag mijzelf tot rust willen krijgen…
Kunt u mij tips geven hoe ik dat hyperen overdag kan verminderen?
Hoe kan jezelf tot rust krijgen?
Ik wil zo graag weer gelukkig zijn.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 1 juni 2018 16 47
111 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is een heel vervelende situatie voor je.
Wat ik je zou aanraden is, om met deze klachten toch naar de huisarts te gaan en een verwijzing te vragen voor een psycholoog. Je kunt hier toch echt wel wat professionele hulp bij gebruiken.
Je kunt daarnaast ook al naar fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen. Daarmee kun je de hyperventilatie in ieder geval alvast beter mee onder controle krijgen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 1 juni 2018 17 03
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik loop al 3 jaar nu met vage klachten begon met me maag veel pijn ook op me borst en onwel gevoel huisarts geweest maagpillen gehad .aar het ging niet weg toen maagonderzoek gehad en echo ook van galblaas alles was goed net als alle bloedonderzoeken waar er 1 tussenzit voor hartenzymen omdat ik daar heel bang voor was ook goed. Nu blijf ik die klachten houden heel vaak op huisartsenpost gezeten snachts maar alles goed. Heb bin psycholoog gelopen ivm vermoeden van ptss ging oke maar blijf me onwel voelen nu is er ook gezegd dat ik hoge spierspanning heb nek borstkas bij manueel gelopen fysio dry needling en ritmische massage. Het maakt mij zo bang dat ik al 3 jaar zo slecht slaap omdat ik b iet durf doordat de pijn op borst zit kan dit chv zijn wil me zo graag goed voelen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Bien
Beantwoord door 1 juni 2018 22 35
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat kunnen zeker klachten zijn van CHV

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 juni 2018 0 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Aan de topic opener:
Wat erg wat je allemaal mee hebt moeten maken, sterkte hiermee. Verder sluit ik me aan bij het advies van John. Ik heb het zelf ook. Bij mij zeiden ze let op je ademhaling, maar hoe meer ik ermee bezig ben hoe erger het wordt. Probeer juist gewoon leuke dingen te doen en er niet meer bij na te denken, erg moeilijk ik weet het maar zonder dat je het beseft zal je zien dat het beter gaat. Bij mij gaat het heel erg op en af, als je wilt praten hoor ik het graag.
Aan andere mevrouw/meneer:
Het kan heel goed chv zijn. Ik ging ook met pijn bij mijn hartstreek en vage klachten naar de dokter, je krijgt er zo een rare klachten wat je helemaal niet zou verwachten alleen door anders te ademen. Mijn klachten zijn: (soms ene meer dan de ander, meestal niet tegelijk) misselijk, overgeven, steken/druk bij mijn hart, duizelig, trillen, tintelingen, krampen, erge spierspanning! (Schouders, rug) heb altijd nekpijn, hoofdpijn, buikpijn, diarree, veel gapen, benauwdheid (snacht is het ergst) Hopelijk stelt het een beetje gerust.

Gemarkeer als spam
Geschreven door nl
Beantwoord door 5 juni 2018 13 25
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben de topic opener!
Dat advies kreeg ik ook is.
Waar ik mee zit is krampen en pijn in mijn arm en been altijd rechts als ik hyperventilatie heb.
Was zelfs naar de huisarts geweest heel gênant ik dacht dat er wat ergs was… Mijn been sleepte zelfs mee. Toen zei de arts je zit tegen hyperventilatie aan. Maar telkens heb ik het weer. Herkent u dit aan hyperventilatie?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 9 juni 2018 21 29
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat kan bij hyperventilatie inderdaad wel voor komen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 juni 2018 0 43
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB